Seminar Clasificarea riscurilor

Incarcat la data: 05 Noiembrie 2010

Autor: Mariana I

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 133 kb

Criteriile de clasificare a riscurilor: Dupa aparitia lor riscurile se impart in: retrospective – ofera posibilitatea de a prevedea celelalte riscuri;  curente - apar nemijlocit in procesul desfasurarii activitatii de antreprenoriat, având o probabilitate inalta de aparitie, dar care nu tot timpul genereaza mari pierderi pentru firma ( riscul de productie, riscul defectarii utilajului, riscul de personal etc.)

-    perspective- sunt riscurile potentiale, aparitia carora nu este strict delimitata in timp, insa la care poate fi determinata probabilitatea de aparitie si marimea potentialelor consecinte.
-    Dupa factorii de aparitie riscurile se impart in:
-    politice: riscurile, conditionate de schimbarea situatiei politice, care influenteaza asupra activitatii antreprenoriale
-    economice: riscurile, conditionate de schimbarile nefavorabile in economia intreprinderii sau in economia tarii.
-    Dupa caracterul evidentei riscurile se impart in:
-    externe: la care se atribuie riscurile care influenteaza activitatea firmei din exteriorul ei asa ca riscul inflationist, riscul valutar, riscul natural etc, fiind nemijlocit legate de activitatea intreprinderii, sau de mediul sau de contract.
-    interne: la riscurile interne se atribuie, riscurile conditionate, in marea majoritate, de  activitatea nemijlocita a intreprinderii cât si a partenerilor sai de contact la care se atribuie furnizorii, copartenerii afacerii si consumatorii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Clasificarea riscurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTseminar educational
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan