Analiza pietei-ceas de mana

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: Paula Alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 265 kb

Analiza pietei-ceas de mana


1. Identificarea elementelor specifice mediului de marketing


Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei SC TIMELUX SA si activitatea departamentului management-marketing din cadrul acesteia. SC TIMELUX SA este o firma cunoscuta consumatorilor din Iasi prin activitatea sa in distributia si producerea de ceasuri . De curand, firma TIMELUX si-a extins activitatea si asupra producerii  de ceasuri de mana, activitate care ocupa acum mai mult de 80% in profilul firmei.

   
Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cat mai mari pe piata ceasurilor de  mana, atat in judetul Iasi, cat si in intreaga tara.
   
Lucrarea noastra se bazeaza pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:
       
- produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza in acest caz, sustinut de firma, este obtinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru ca „firmele care fabrica un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu”;
       
- pretul ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii marfurilor;
       
- plasarea care este definita de canalele, retelele si circuitele de distributie ale produselor; mergem pe principiul eficientei obtinute pe operatiuni precise si rapide in ceea ce priveste productia, distributia si serviciile post-vanzare(garantie).
       
- promovarea privita ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezinta liantul care leaga celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obtine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie sa adopte o strategie care sa propulseze ideea spre cel mai inalt nivel al importantei si profitabilitatii, dar pentru idei bune avem nevoie de angajati intreprinzatori si eficienti, cei plictisiti si plictisitori duc la un regres considerabil.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza pietei-ceas de mana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CEASURIAnaliza pieteianaliza de marketing
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan