Studiu de caz: Ford si achizitia din Romania

Incarcat la data: 21 Mai 2010

Autor: Cristina Postolache

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36 kb

Henry Ford a transformat modul nostru de viata datorita autovehiculelor practice si accesibile. El a fost inventatorul metodelor de productie moderne in masa care au devenit referinta practicilor industriale in cursul primei jumatati a secolului XX. Nascut pe 30 iulie 1863 la Springwells, Wayne County in Michigan, era fiul cel mai mare din cei 6 copii ai lui William si Marz Ford, o familie prospera de fermieri. isi impartea timpul intre scoala si muncile agricole. Din copilarie a manifestat un interes sporit fata de mecanica. Astazi, este recunoscut drept una dintre cele mai importante figuri din industrie.

Ford Motor Company a fost fondata in 1903. Henry Ford, cu 25,5% actiuni devine vice presedinte si inginer sef. Pe zi ce trecea la fabrica Ford din bulevardul Mach din Detroit au ajuns sa se construiasca tot mai multe masini pe zi. Doi sau trei oameni se ocupau de cate o masina utilizand componente cumparate din afara tarii. Prima masina terminata a fost vanduta la 23 iulie 1903, iar Henry devine presedinte si proprietar in 1906. Henry Ford si-a indeplinit visul de a produce un automobil la un pret rezonabil, fiabil si eficient datorita modelului T, in 1908. Acest vehicul a deschis o noua epoca. Era usor de condus si de intretinut, se comporta bine pe drumurile rele astfel ca s-a bucurat de un succes imediat. in 1919, Henry si fiul sau, Edsel, au recumparat participatiunile actionarilor minoritari si au devenit singurii proprietari ai firmei.

Dupa mai bine de 100 de ani de evolutie, industria automobilelor continua sa se gaseasca intr-o etapa de progres exploziv, raspunzand nevoilor de mobilitate ale consumatorilor, fara a neglija conditiile de mediu. in industria auto, compania care realizeaza cel mai bine acest lucru, va detine avantajul competitiv. Pornind de la aceste considerente, Ford a investit si investeste masiv in inovatie. in ultimii trei ani, Ford a investit peste 23 miliarde dolari in cercetare-dezvoltare, in vederea identificarii unor surse noi de combustibil, a noi metode de conservare a energiei precum si de reducere a consumului de resurse. Este societatea comerciala care ofera 87700 locuri de munca, inregistrand pe anul 2007 un profit de 1,5 miliarde dolari.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiu de caz: Ford si achizitia din Romania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGFORDACHIZITIEbursa studiu
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...