Scriitura in presa

Incarcat la data: 03 Februarie 2010

Autor: APETREI LILIANA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 76

Tip fisier: zip

Marime fisier: 95 kb

Comunicatori: cel care vorbeste sau care scrie; Coduri: limbajul; Controlorii (gatekeepers): editori, producatori TV, în general cei care gestioneaza, au control asupra continuturilor; Mass-media: canalul de comunicare; Regulatori: frecvente radio, spatiu tipografic, CNA etc.

Filtre: semnal slab, ziar murdar, oboseala receptorului etc.  Audiente Efecte Tipuri de eveniment -raportat -provocat
 -comentat
Evenimentul este ceea ce vrea jurnalistul sa fie. Exemple: “Marea neagra este un  lac rusesc”, Evenimentele din Fisia Gaza. Nu orice eveniment major (cataclism, conflict militar etc.) se impune de la sine.
Exemple: Tariceanu-Botos,Cazul Tanacu
Scriem  pentru imagini (nu “radio la televizor”). Inainte de redactare, intreg materialul trebuie vazut si inteles
Regula “de aur”
  -priveste imaginile si asculta sunetul
  -nu alege imagini doar pentru ca sint frumoase
  -atentie la durata

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scriitura in presa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSJURNALISMmass mediapresa franceza