Seminar Matematica aplicata in economie

Incarcat la data: 12 Decembrie 2009

Autor: tamas ovidiu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 67

Tip fisier: zip

Marime fisier: 802 kb

5 (1 review)

1. Dati exemplu de o matrice si gasiti un model concret care sa se poata scrie restrans cu ajutorul ei. 2. Se dau matricile a) Stabiliti dimensiunea matricilor date b) Calculati: 2A, AB, AC, 3A - 4C. c) Calculati detA si detC si stabiliti daca matricile A si C sunt inversabile. 3) Se da matricea   a) Calculati detA b) Construiti transpusa lui A,   c) Construiti matricea adjuncta,  d) Construiti inversa matricii A,  , apoi verificati corectitudinea rezultatului obtinut utilizand relatia  , unde   este matricea unitate cu trei linii si trei coloane.
4) Stabiliti daca sistemul de ecuatii de mai jos este compatibil, apoi calculati valorile necunoscutelor utilizand urmatoarele metode de rezolvare: reducere, substitutie, metoda matriceala si metoda Cramer.
5) Determinati rangul matricilor de mai jos:
6) Rezolvati urmatoarele sisteme de ecuatii liniare:
a)  ; b) 
B) REZOLVaRI LA TEMELE DIN CLASa
1. Fie matricea   si modelul dat mai jos:
intr-o institutie lucreaza 124 persoane, dintre care 47 sunt cu studii superioare. Repartizarea personalului dupa sex si forma de pregatire este data in tabelul de mai jos, unde cu S am notat *studii superioare*, iar cu M *studii medii*.
    Femei    Barbati
S    25    22
M    47    30
Matricea A indica tocmai distributia personalului dupa criteriile din tabel.

2. a) Matricile A si C au cate trei linii si trei coloane deci au dimensiunea  . Mai putem spune ca A si C sunt matrici patratice si notam  . Matricea B are trei linii si o singura coloana, deci are dimensiunea  . Putem nota aceasta prin  .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Matematica aplicata in economie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MATEMATICAECONOMIEmatematici aplicatematrici
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...