Trigonometrie sferica

Incarcat la data: 31 Iulie 2011

Autor: Aizert Eduard-Attila

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 200746 kb

Trigonometrie sferica
Datorita faptului ca ochiul uman nu poate discerne distantele pana la obiectele ceresti (Soarele, Luna, planetele, stelele, etc.), acestea par a se afla la aceeasi distanta de care persoana care le observa; bolta cereasca apare ca o sfera pe care se deplaseaza corpurile ceresti.

 

Pentru scopuri practice imediate (orientare, determinarea timpului, etc.) este necesara cunoasterea directiei de vizare a unui astru, distanta pana la acesta fiind irelevanta. In plus, cea mai evidenta miscare a astrilor, miscarea diurna aparenta este o miscare de rotatie omogena fata de observator (miscare datorata rotatiei Pamantului), sustinand aparenta cerului sferic.

 

Din punct de vedere matematic, an masura an care nu suntem interesati de distantele reale pana la astri, vom opera doar cu directiile pe care acestia se gasesc fata de observator. In acest caz, putem construi o sfera de raza arbitrara si putem echivala in mod trivial "directiile" din spatiul tridimensional cu "punctele" acestei sfere. Astfel, formalismul calculelor ce trebuiesc efectuate pentru determinarile astronomice se simplifica de la geometria tridimensionala carteziana la o geometrie bidimensionala sferica. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Trigonometrie sferica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: trigonometrietrigonometrie sfericatridimensional
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan