Centre de greutate de masa

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: bercea george doru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 248 kb

Corp de masa m se exercita o forta, proportionala cu masa corpului, numita greutate. gmG= (3.1) unde g, este acceleratia terestra si reprezinta rezultanta dintre acceleratia gravitationala (datorita fortei de atractie gravitationala) si acceleratia de transport (datorita miscarii de rotatie a Pamantului).


Valoarea acceleratiei terestre g, variaza cu latitudinea si altitudinea, aceste variatii fiind relativ mici, in calcule se ia valoarea medie g = 9,81 m/s2.


tinand seama de raportul dintre dimensiunile corpurilor uzuale si ale Pamantului se poate considera ca greutatile corpurilor sunt forte indreptate dupa verticala locului, deci paralele intre ele. Din acest motiv, tratarea problemei greutatii sistemelor materiale reprezinta un caz particular al fortelor paralele, putandu-se utiliza rezultatele stabilite la acest capitol.


3.2. CENTRUL DE GREUTATE AL UNUI SISTEM DE PUNCTE MATERIALE


Fie un sistem de puncte materiale Ai de mase mi si vectori de pozitie )n,...,2,1i(,ri= in raport cu originea O a sistemului de axe.


Greutatea sistemului este:


MgmggmGGiiiiii====??? (3.2)


si este aplicata intr-un punct definit ca centrul de greutate al sistemului, care este centrul fortelor paralele de greutate iG(fig.3.1).


Vectorul de pozitie al centrului de greutate C, conform relatiei (2.43) este:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Centre de greutate de masa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAacceleratia gravitationalacentre de greutatede masa
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...