Dinamica - dinamica punctului material in miscare absoluta

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: bercea george doru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 353 kb

Prin definitie, lucrul mecanic efectuat de forta F la deplasarea punctului material din pozitia M0, in pozitia M1 este dat de integrala curbilinie...unde rd este deplasarea efectuata de punctul de aplicatie al fortei F in timpul elementar dt (fig.8.1).


Pentru o forta constanta si o deplasare rectilinie a punctului material, lucrul mecanic este:


rFL10MM·= (8.2)


Forta F este in general o functie de timpul t, pozitia rsi viteza v a punctului de aplicatie. Deplasarea , efectuata pe arc, este constituita din deplasari elementare MM’, care se pot asimila cu deplasarile pe corzile corespunzatoare 10MMrd (fig.8.1). in aceasta deplasare elementara, forta F este admisa constanta. Lucrul mecanic al fortei F pe o deplasare elementara rdse numeste lucrul mecanic elementar:


Fig. 8.1


rdFdL·= (8.3)


Daca in relatia (8.3) se inlocuieste dtvrd=, in care v este viteza punctului material, se obtine:


dt)v,Fcos(vFdtvFdL== (8.4)


Lucrul mecanic al fortei F, in deplasarea finita din M0 in M1 este numit lucrul mecanic total sau finit si este determinat prin integrala curbilinie (8.1).


Daca vectorii r,v,F sunt exprimati prin proiectiile lor pe axele unui sistem cartezian Oxyz, lucrul mecanic total are expresia:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dinamica - dinamica punctului material in miscare absoluta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAFORTADinamicaMECANIC
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...