Dinamica sistemelor materiale si a rigidului

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: bercea george doru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 31

Tip fisier: zip

Marime fisier: 461 kb

Sistemul material se defineste ca un ansamblu de puncte materiale sau corpuri solide aflate in interactiune mecanica. Daca dimensiunile corpurilor din sistem sunt neglijabile in raport cu distantele dintre ele, acestea pot fi tratate ca sisteme de puncte materiale.


Corpul solid (rigidul) se defineste ca un continuu material nedeformabil putand fi considerat ca limita unui sistem inchis si rigid de puncte materiale care ocupa acelasi domeniu.


in cele ce urmeaza, unele notiuni fundamentale si teoreme generale, stabilite pentru un sistem de puncte materiale sunt extinse la rigid, pe baza unui proces de trecere la limita.


9.1. NOtIUNI FUNDAMENTALE


9.1.1. MOMENTE DE INERtIE MASICE


9.1.1.1. DEFINItII


Momentele de inertie sunt marimi care caracterizeaza modul de distribuire a masei unui sistem material sau rigid in raport cu un reper (plan, axa, pol). Momentele de inertie masice caracterizeaza inertia corpurilor in miscare de rotatie asa cum masa caracterizeaza inertia corpurilor in miscare de translatie.


Considerand un sistem de puncte materiale Ai avand masele mi si distantele in raport cu un reper, li (i = 1, 2,….n), momentul de inertie al sistemului in raport cu reperul considerat are expresia:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dinamica sistemelor materiale si a rigidului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICADinamicamateriale electronica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan