Notiuni de calcul vectorial

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: bercea george doru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 204 kb

Marimile care sunt complet determinate prin valoarea lor numerica (pozitiva sau negativa) se numesc marimi scalare sau scalari. Marimile care sunt complet determinate prin valoarea lor numerica, prin directie si sens se numesc marimi vectoriale sau vectori.


Vectorul reprezentat prin segmentul de dreapta orientat se numeste vector liber. in cazul cand pentru definirea vectorului este necesara precizarea suportului, acesta se numeste vector alunecator; daca este necesara si precizarea punctul de aplicatie , acesta se numeste vector legat.


Considerand doi vectori asi b cu originea in punctul O si unghiul dintre suporturile celor doi vectori, ?, suma sau rezultanta celor doi vectori este vectorul c, definit ca marime directie si sens de diagonala paralelogramului construit cu vectorii asi b, ca laturi (fig.1.1.a).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Notiuni de calcul vectorial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICAMECANICANOTIUNIcalcul vectorial
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...