Statica - Reducerea sistemelor de forte aplicate rigidului

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: bercea george doru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 453 kb

2 (1 review)

Un corp se numeste rigid, daca distanta dintre doua puncte oarecare ale corpului ramane aceeasi cand asupra lui actioneaza un sistem de forte finite, oricat de mari. Aceasta conditie nu se realizeaza deoarece corpurile sunt deformabile. Materialele care intervin in structura corpurilor utilizate in tehnica (metal, lemn, etc.) sunt putin deformabile, asa incat intr-o prima aproximatie, deformatiile lor pot fi neglijate, ajungand astfel la notiunea de solid rigid.


Se considera un rigid actionat in punctul A, de forta F (fig.2.1.a). in punctul B, situat pe suportul fortei F, se introduc doua forte egale si de sens contrar, F si F-, ceea ce nu schimba efectul fortei F, aplicata in punctul A (fig.2.1.b). Forta F din A si forta F- din B isi anuleaza efectul, astfel ca asupra rigidului actioneaza numai forta F aplicata in punctul B (fig.2.1.c). Rezulta ca o forta F poate fi deplasata pe propriul suport, fara ca efectul ei asupra rigidului sa se modifice. Vectorul forta care actioneaza asupra rigidului are proprietatea de vector alunecator.


Fig. 2.1


2.2. MOMENTUL UNEI FORtE iN RAPORT CU UN PUNCT


Momentul unei forte in raport cu un punct exprima capacitatea fortei de a roti corpul asupra caruia actioneaza in jurul unei axe care trece prin acest punct si este perpendiculara pe planul determinat de suportul fortei si punctul respectiv (fig.2.2.a).


Momentul unei forte F in raport cu un punct O este produsul vectorial dintre vectorul de pozitie r, al punctului de aplicatie A, al fortei si forta F.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Statica - Reducerea sistemelor de forte aplicate rigidului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICAREDUCEREFORTEmatematici aplicatebaze sisteme
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan