consiliere

Incarcat la data: 20 Iunie 2010

Autor: ana harlea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 244

Tip fisier: zip

Marime fisier: 508 kb

Cartile de educatie a vietii intime in casnicie scrise cu bun gust si la nivel de expert sunt rare. Si mult mai rare sunt cartile in acest domeniu scrise de un medic crestin in mod specific pentru o familie crestina. Cartea de fata, scrisa de medicul crestin Ed. Wheat si de sotia sa Gaye Wheat este probabil cea mai buna carte din aceasta din urma categorie.
Cartea nu este numai un manual de educatie sexuala, desi este in primul rind un asemenea manual. Ea este o carte de educatie a intregii vieti intime si sentimentale si chiar de comportament pentru familia crestina, in limba engleza, cartea se intituleaza „Intended for Pleasure", care tradus literal ar veni „Intentionat pentru placere". Titlul ii avea in gind pe acei crestini care cred ca sexul a fost lasat de Dumnezeu numai pentru procreare, ca sa le spuna ca Dumnezeu a intentionat mult mai mult cind ne-a inzestrat cu viata sexuala. Am considerat ca in romaneste este mai bine sa-i dam un nume   care reda mai complet continutul cartii.

 

Consideram ca aceasta carte ar trebui sa fie plasata in fiecare familie crestina din Romania, in special o recomandam tinerilor care se pregatesc pentru casatorie.  N-ar trebui sa intre in casnicie nepregatiti. Ca pastor, eu recomand logodnicilor sa citeasca impreuna primele sase capitole ale cartii si astfel sa devina impreuna constienti de toate problemele legate de viata intima pe care o vor incepe in curind inpreuna.
Cartea ar trebui studiata de toate familiile crestine, de sot si sotie inpreuna. Foarte multe greseli care produc suferinta si frustrare si chiar destramarea casatoriei ar fi rezolvate daca cei doi ar invata inpreuna cum se rezolva problemele care apar in viata intima.
  Recomandam sa se     acorde mare atentie sfaturilor de natura generala si sentimentala si de comportament intre sot si sotie care se dau in aceasta carte. Acestea de asemenea ar face o mare imbunatatire in viata familiei. Recomandam pentru aceasta si cealalta carte a sotilor Wheat „Viata de dragoste" (retiparita cu titlul „Fascinanta aventura a dragostei"), publicata in limba romana tot de Societatea Misionara Romana. Aceasta carte este un exceptional manual in care se reaprinde si se cultiva dragostea in casnicie.
 
Ne bucuram ca putem pune in miinile fratilor nostri instrumente atit de necesare si de utile pentru cultivarea vietii caminului crestin.
Caminul este locul in care trebuie sa ne gasim, aici pe pamint, fericirea. Daca n-o gasesti in camin, unde altundeva ai putea-o gasi? Dar ca sa o gasesti, trebuie sa depui efortul de a invata arta de a trai in doi si de a darui celuilalt fericire. Abia atunci o gasesti si tu. Cartea aceasta este un ajutor in scopul acesta.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "consiliere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPSIHOLOGIECASATORIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan