Comentariu la cartea Rut

Incarcat la data: 06 Februarie 2010

Autor: Lucian Constantin Grigorie

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 53 kb

In zilele cand judecatorii carmuiau, intamplandu-se foame in tara, un om din Betleemul lui Iuda s-a dus sa locuiasca in tara Moabului ; el, femeia lui si cei doi feciori ai lui. Şi numele omului era Elimelec, si numele sotiei sale era Noemina, iar numele celor doi feciori ai sai: Mahlon si Chilion. Ei erau efrateni din Betleemul lui Iuda si au venit in tara Moabului si au trait acolo (Rut 1,1-2).


     
Observam arta naratorului de a-si pregati cititorul printr-o introducere pe cat de succinta pe atat de cuprinzatoare (timp, loc, personaje, circumstante).1 Pentru a intelege mai bine cartea Rut trebuie sa ne referim la situatia generala a societatii din acea vreme. Ne aflam in epoca judecatorilor care a durat cca 350 de ani. Aceasta forma de guvernamant a aparut dupa moartea lui Iosua si a disparut sub profetul Samuel, odata cu instaurarea monarhiei. in principiu ea nu este o functie ereditara si poate sa se refere la un grup restrans de triburi.2In vremea judecatorilor, forma de guvernamant era Teocratia, ceea ce inseamna ca Dumnezeu e considerat conducatorul suprem. Epoca judecatorilor a fost plina de framantari; in Beresit Raba 42, 4 ni se relateaza: „vai de generatia care judeca judecatorii” si „vai de generatia in care judecatorii trebuie sa fie judecati”. in Talmud (Avoda Zara 25, 1) exista comentariul „fiecare facea ce voia”.3 ). in Tana Dvei Eliahu Raba (cap.11) ni se relateaza ca judecatorii nu plecau in nici o localitate ca Lahis, Beitel, Hebron, ci erau distanti si nu educau poporul. in consecinta divinitatea i-a pedepsit. inteleptii sustin ca pedeapsa data de divinitate nu a provenit din ura, ci din dragoste, pentru ca poporul sa se intoarca pe drumul cel bun. Poporul, vazand ca este pedepsit, se pocaieste.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comentariu la cartea Rut". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMENTARIUcartea recordurilorcurs teologie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan