Primele comunitati crestine

Incarcat la data: 23 Noiembrie 2011

Autor: mihai georgian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17786 kb

O examinare a lucrarilor existente cu privire la istoria Bisericii crestine releveaza faptul ca cele mai multe dintre ele reflecta o anumita pozitie confesionala sau teologica. Studierea originii si evolutiei crestinismului trebuie facuta in contextul politico-social existent in perioada ultimului secol inainte de Hristos si in primul secol al erei crestine; crestinismul devenind cea mai globala si universala dintre toate religiile care au aparut in Orientul Apropiat si indepartat si pe langa aceasta a influentat decisiv istoria rasei umane.


Crestinismul este religia intemeiata pe invatatura, persoana si viata lui Iisus Hristos si s-a nascut in secolul I, in Imperiul Roman, asa cum apreciaza unii istorici latini precum Tacitus, Suetoniu sau Pliniu cel Tanar, dar aceasta religie ne este cunoscuta, de la originea sa si pana in zilele noastre, in primul rand datorita scrierilor elaborate pe vremea primelor generatii de crestini (cele patru evanghelii). Inca de la inceput Iisus a adunat multimi, a atras ucenici, i-a ales pe cei doisprezece apostoli si procedand astfel, el si-a manifestat vointa de a constitui o institutie, caci, simbolic, cifra 12 aminteste de cele 12 triburi care alcatuiau poporul lui Israel.

 

Insarcinati sa continue opera lui Hristos, cei 12 apostoli anunta Evanghelia si aduna Biserica in Ierusalim, in toata Iudeea si in Samaria si pana la marginea pamantului (Faptele Apostolilor, 1, 8). Treptat, impreuna cu colaboratorii care ii insotesc, cei 12 intemeieaza comunitati crestine si le organizeaza, infiintand sfaturi de batrani intelepti cu capeteniile sau preotii lor, care asigura conducerea comunitatilor sau diversele servicii ce le sunt necesare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Primele comunitati crestine". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: religiecrestinismulcomunitati crestine
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...