Profetul Ioil

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2011

Autor: Vladila George - Gabriel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 45 kb

Dumnezeu a pus in firea omului puterea de a fi, dupa har , asemenea Lui, dar din cauza neascultarii protoparintilor nostri , Adam si Eva , comuniunea harica a omului cu Dumnezeu a fost profund afectata. Dar Dumnezeu le-a fagaduit lor ca le va trimite Rascumparator, care va reface puterile ontologice ale firii omenesti si ii va elibera de sub robia pacatului si a mortii. Aceasta promisiune a fost intretinuta de-a lungul anilor de catre Dumnezeu prin intermediul instrumentelor Sale – profetii.


Profet, in sensul obisnuit al cuvantului , este omul care prezice cate se vor intampla in viitor. Profetii Vechiului Testament erau persoane care prevesteau si propovaduiau poporului lui Dumnezeu despre venirea lui Mesia. Nu se limitau doar la a vesti , ci in paralel explicau si transmiteau poruncile si voia sfanta a lui Dumnezeu, are si intelesul de a da explicatii sau de a vorbi ca reprezentant al altuia. Asadar, profetul era in acelasi timp propovaduitor , ermineut si mijlocitor , intermediarul lui Dumnezeu pentru oameni. Septuaginta foloseste pentru profet si „cel care vede”, <<vazatorul>> (I Regi 9, 11-18).


Potrivit acestori sensuri , misiunea profetului era de a predica , de a zidi , de a indemna. Lucrarea lui Dumnezeu asupra profetilor si asupra predicii lor se exprima prin cuvintele: „mana Domnului” sau „Duhul Domnului”. in acest sens , profetia sfanta n-a venit „socotinta fiecaruia”, ca alte invataturi si predici , ci „oamenii cei sfintiti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant”  (II Petru 1, 20-21).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Profetul Ioil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan