Institutii si organizatii

Incarcat la data: 21 Septembrie 2013

Autor: Loredana Rosioru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 205 kb

Analiza semnificatiilor atasate termenilor de institutie si organizatie conduce la urmatoarea observatie: ambele ofera cadre structurale pentru initierea si desfasurarea interactiunilor umane. Aceasta inseamna ca o interactiune, oricarea ar fi ea, este initiata si se manifesta nu numai intr-un cadru institutional (sa zicem in economie sau educatie) ci si intr-o organizatie (respectiv firma sau scoala).

In timp ce prin institutii se formuleaza regulile sau cadrul normativ al interactiunilor, organizatiile sunt principalii actori colectivi care modeleaza strategii si promoveaza actiuni si interactiuni in contextul institutional dat. Organizatiile (fie ele politice, economice, culturale) sunt grupuri de oameni ce desfasoara activitati specializate pentru atingerea unor scopuri specifice.

Totusi, ce organizatii exista, de ce si cum apar ele, in ce directie evolueaza, sunt intrebari la care se poate raspunde numai prin referire la cadrul institutional. in acest sens se poate afirma ca structura normativa institutionala ofera baza de constructie a organizatiilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Institutii si organizatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: SEMINAR SOCIOLOGIEseminar facultateinstitutii si organizatii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...