Gianfranco Pasquino

Incarcat la data: 17 Octombrie 2011

Autor: Rusu Petrica

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27126 kb

Stiinta politica contemporana este un ansamblu de reflectii si analize ale fenomenelor politice. In observarea evolutiei stiintei politice trebuie avut in vedere atat obiectul ei (puterea, statul) cat si metoda de strangere a informatiilor (la inceput – istoria politica).

 

Odata cu Machiavelli, alaturi de istoria politica se dezv. observarea fenomenelor politice. Dupa revolutia stiintifica de la sf sec 19 in Europa  (sunt experimentate noi metode de studiu), directia de analiza a fenom pol este centrata pe  modul de formare si schimbare a claselor politice (teoria elitelor).

 

In noile conditii din a 2 a jum a sec XX (analiza nazismului, comunismului, a societatilor fara stat dar nu fara politica), odata cu multiplicarea directiilor de analiza apare si necesitatea reformularii obiectului de studiu al stiintei poltice.

 

Acum apare definita lui D.Easton data politicii ca activitate de „atribuire imperativa de valori pentru o societate” precum si propunerea de analiza sistemica a politicii (analiza sist pol in ansamblu). in conceptia lui analiza pol, pt a deveni o stiinta, trebuie sa se axeze pe obs si analiza comportamentelor concrete ale actorilor politici cat si pe tehnici specifice (sondaje, interviuri, etc) comportamentismul in politica. Dupa comportamentism Dhl sustine 5 fragmente in cautarea unitatii: cuantificarea, cercetari empirice, apelul la istorie, teoria politica, speculatia teoretica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gianfranco Pasquino". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PoliticaMACHIAVELLIstiinte politice
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...