Promoveaza-ti oferta aici!

Bauturi

SODOU CU ROM

Ingrediente: 3 galbenisuri, 100g zahar, 300 ml lapte, 50 ml rom, 50 ml coniac, vanilie. Mod de preparare: Intr-un lighenas, galbenisurile se freaca cu zaharul 1-2 min, se dilueaza cu laptele se pune vanilie si se bate pe un vas cu apa...

SUC DE FRUCTE CU ALCOOL

Ingrediente: Fructe zemoase: zmeura, afine, fragute, cirese amare, visine, coacaze negre, rosii si albe, caise, piersici, alcool, rachiu sau tuica tare. Mod de preparare: Fructele mai zemoase ca: zmeura, afine, fragute, cirese amare,...

SUC DE SOC

Ingrediente: 1 kg zahar, 10-12 flori de soc mari, 4-5 lamai sau un pachetel cu sare de lamaie, 150 g zahar pentru caramel, 8 l apa.   Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu 3 l apa si cu sarea de lamaie sau zeama de la o lamaie, 15 minute...

VIN DE COACAZE NEGRE

Ingrediente: 1 l suc de coacaze, 2 l apa, 1 kg zahar, o lamaie mare. Mod de preparare: Coacazele curatate, spalate si zdrobite se amesteca cu apa, apoi, dupa 2-3 zile se strecoara. Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamaie;...

VIN DE COACAZE ROSII

Ingrediente: 1 l suc de coacaze, 2 l apa, 1 kg zahar, o lamaie mare. Mod de preparare: Coacazele se spala bine de praf, se rup de ciorchini si se trec prin masina de suc. Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamaie; siropul se...

VIN DE CORCODUSE

Ingrediente: 3 kg corcoduse, 3 1/2 l apa, 1 kg zahar, coaja de scortisoara, cuisoara. Mod de preparare: Cantitatea pregatita de corcoduse si apa se pune intr-o oala smaltuita. Se fierbe cca 30 minute, dupa ce a dat in clocot, adica pana...

VIN DE MACESE

Ingrediente: Pentru o damigeana de 50 l sunt necesare 10 kg macese, 12 kg zahar si 35 l apa. Mod de preparare: Macesele bine coapte, culese toamna prin octombrie-noiembrie, brumate sau nebrumate, se spala de praf; daca sunt curate, nu se...

VIN DE PORUMBE, AGRISE, AFINE, COARNE, MURE

Ingrediente: 3 kg porumbe, agrise, afine, coarne sau mure; 3 1/2 l apa, 1 kg zahar, coaja de scortisoara, cuisoara. Mod de preparare: Cantitatea pregatita de fructe si apa se pune intr-o oala smaltuita. Se fierbe circa 30 minute, dupa ce...

VIN DE SMOCHINE

VIN DE SMOCHINE Ingrediente: 1 kg smochine, 2 kg zahar, 6 l apa, 3 lamai, 10 g drojdie de bere (facultativ). Mod de preparare: Smochinele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa,...

VIN DE STAFIDE

Ingrediente: 250-300 g stafide, 2 kg zahar, 6 l apa, 3 lamai, 10 g drojdie de bere (facultativ). Mod de preparare: Stafidele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul...

VISINATA

Ingrediente: 5 kg visine, 1/2 kg cirese amare, 1/2 kg zmeura sau fragute, 100 ml rom, un plic cu zahar vanilat, 1 & 1/2 kg zahar, 1 & 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb, 8-10 picaturi esenta de migdale. Mod...