Promoveaza-ti oferta aici!

Deserturi

DESERT DIN BRANZA DE VACI CU ZMEURA, CAPSUNE, FRAGUTE

Ingrediente: 250 g branza de vaci proaspata, 250 g fructe proaspete sau congelate, 100-150 g zahar, 200 ml frisca pentru ornat Mod de preparare: Branza de vaci impreuna cu fructele si zaharul se freaca cu dosul furculitei, pana cand se...

DESERT DIN PIURE DE CASTANE

Ingrediente: 1 kg castane, 250 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom, 150 g unt, vanilie Mod de preparare: Castanele crestate in 4 pe o parte, se fierb in apa clocotita pana cand li se desprinde coaja (care se indeparteaza), apoi, se fierb in...

BOMBOANE COLORATE PENTRU ORNAT

Ingrediente: 2 foi sau 6 granule de gelatina, 60 ml apa, circa 1/4 kg zahar pudra, coloranti vagetali (rosu, verde, oranj sau cacao) Mod de preparare: Gelatina se lasa sa se inmoaie in apa rece (daca este in foi se taie marunt) pana cand...

BOMBOANE CU GRILAJ

Ingrediente: 150 g zahar, 100 g frisca nebatuta, 200 g nuci macinate, 200 g serbet de cacao pentru glasat Mod de preparare: Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cand apare putina spuma deasupra, se ia tigaia de pe foc. Dupa...

BOMBOANE DIN BISCUITI CU VISINE

Ingrediente: 1/4 kg biscuiti sau diverse prajituri uscate, 1/4 kg nuci macinate, 100 ml rom, 50 g zahar pudra, 200 g gem de caise, coarne sau piersici, 30 g cacao, un plic cu zahar vanilat, 100 g visine Mod de preparare: Visinele se pun,...

BOMBOANE DIN FONDANT CU VISINE

Ingrediente: 60-70 visine din visinata, 200 g glazura de cacao sau serbet Mod de preparare: Visinele se scot din visinata cu o zi inainte si se pun pe un servetel de hartie sa se usuce. Circa 200 g fondant alb se pune intr-o olita de 1 l...

BULGARI DE ZAPADA (LAPTE DE PASARE)

Ingrediente: 4 oua, 100 g zahar tos, 500 ml lapte, zahar vanilat Mod de preparare: Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pana se intareste...

DESERT: CAPSUNI CU FRISCA

Ingrediente: 1/2 kg capsuni, 50 ml rom, 100 g zahar, 1/4 kg frisca batuta si indulcita, cu sau fara gelatina Mod de preparare: Capsunile se pun in strecuratoare, se spala la un jet de apa, apoi se curata de codite. Dupa ce s-au scurs bine, se...

INGHETATA ALBA INGHETATA ALBA

Ingrediente: 500 ml lapte, 150 g zahar, 3 albusuri, 50 g amidon, 20 ml rom, 1 zahar vanilat Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul, apoi spuma se bate in continuare pana se intareste. Amidonul se dilueaza cu...

INGHETATA CU VANILIE INGHETATA CU VANILIE

Ingrediente: 5 oua, 80-100 g zhar tos, 1/2 l lapte, o lingura rom, un plic cu zhar vanilat, 100 g frisca batuta spuma Mod de preparare: Albusurile se bat spuma tare intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l. Se adauga zaharul tos si romul si se...

INGHETATA DE CACAO SAU CIOCOLATA INGHETATA DE CACAO SAU CIOCOLATA

Ingrediente: 4 albusuri, 150 g zahar tos, 50 g cacao, 1/4 l frisca, zahar vanilat, o lingura de rom Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, adaugand apoi, zaharul si romul. Spuma se bate in continuare, pana cand se intareste din nou,...

INGHETATA DE CACAO INGHETATA DE CACAO

Ingrediente: 4 albusuri, 150 g zahar tos, 50 g cacao, 1/4 l frisca, zahar vanilat, o lingura rom Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, adaugand apoi zaharul tos si romul, spuma se bate din nou pana se intareste apoi se lasa la rece....

INGHETATA DIN SUCURI DE FRUCTE INGHETATA DIN SUCURI DE FRUCTE

Ingrediente: 3 oua, 200 g zahar, 200 g frisca batuta spuma, zahar vanilat, 300 ml suc de fructe, sau sirop de compot de ananas, 15 ml rom. Mod de preparare: Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul,...

SALAM DIN PRUNE USCATE

Ingrediente: 1 kg prune uscate (neafumate), 200 g zahar, 50 ml apa, 200-300 g nuci Mod de preparare: Nucile se prajesc 10 minute, cum s-a aratat in retetele precedente. Prunele se spala in 2-3 ape caldute, se sterg bine, intr-un servet de...

SALATA DE FRUCTE DE SEZON SALATA DE FRUCTE DE SEZON

Ingrediente: Mere, pere, struguri, pepene galben, portocale, banane, ananas, nuci sau alune prajite, rom, coniac Mod de preparare: Se prepara din mere, pere, struguri, pepene galben (turchestan sau ananas), portocale, banane, ananas (sau...

SERBET DE LAMAIE SAU PORTOCALA

Ingrediente: 1 kg zahar, o lamaie sau portocala, 1/2 l apa, 15ml zeama de lamaie. Mod de preparare: Zaharul cu apa se pun la fiert intr-o cratita sau oala acoperita. Se rade coaja de pe toata suprafata lamaii sau portocalei si se pune...

SERBET DE TRANDAFIRI

Ingrediente: 1 kg zahar, 1/2 l apa, 100 petale de trandafiri pentru dulceata, 15 ml zeama de lamaie Mod de preparare: Petalele de trandafiri, curatate de partea alba, se freaca cu zeama de lamaie. Siropul se fierbe tot timpul acoperit,...

SPUMA DE ANANAS SAU BANANE

Ingrediente: 3 albusuri, 450 g zahar tos, 450 g ananas sau banane, o lingura zeama de lamaie sau rom, 2-3 picaturi culoare vegetala oranj (facultativ) Mod de preparare: Bananele sau ananasul se curata de coaja si se cantaresc (150 g...

SPUMA DIN MARMELADA DE CAISE

Ingrediente: 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos, 20 ml zeama de lamaie sau rom Mod de preparare: Intr-un lighenas, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, zeama de lamaie sau romul si marmelada de caise,...

SUFLEU DE CAISE CU SODOU DE VANILIE

Ingrediente: Crema: 4 albusuri, 200 g zahar tos, o lingura cu varf marmelada de caise (150 g), 250 g frisca pentru ornat cu sau fara gelatina. Sodoul: 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 30 g zahar, zahar vanilat. Mod de preparare: Intr-un...

BISCUITI CU STAFIDE

Ingrediente: faina 500 g zahar 500 g margarina / unt 500 g oua 4 buc + 4 galbenusuri coaja rasa de lamaie stafide 250 g Preparare: Untul sau margarina se amesteca cu zaharul, se adauga cele opt galbenusuri si coaja de lamaie...

BEZELE CU NUCI

Ingrediente: 3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet. Preparare: Se bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie,...

BEZELE CU CAFEA

Ingrediente: Albusuri 6 buc cafea neagra 1 cana zahar 500 g Preparare: Din zahar si cafea se face un sirop care se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat bine intr-un cazanel, se pune cazanelul pe foc si se amesteca cu siropul de...