Promoveaza-ti oferta aici!

Retete culinare

CIUPERCI CU ROSII CIUPERCI CU ROSII

Ingrediente: Ciuperci de padure 1 kg, ulei 100 g, faina 50 g, rosii 500 g, usturoi 20 g, verdeata 2 legaturi, piper, sare. Preparare: Ciupercile se taie felii, se fierb circa 15 min., se scurg bine. Se caleste faina in ulei, se adauga...

CARTOFI TARANESTI CARTOFI TARANESTI

Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, ceapa 4 bucati, boia dulce 1 lingura, usturoi 4-5 catei, piper, ulei sau margarina sau chiar unt. Preparare: Se curata cartofii si se fierb. In alt vas se caleste ceapa (in ulei sau unt) cu sare si condimente....

CARTOFI SOTE CARTOFI SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 150 ml ulei, 1 legaturi de verdeata, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja, intr-un vas cu apa si sare. Dupa fierbere se racesc, se curata de coaja si se taie felii mici, care...

CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA

Ingrediente: Cartofi 1 kg, unt 75 g, smantana 100 g, marar 1/2 leg, sare. Preparare: Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare si unt. Se pune apa numai atata cat sa acopere cartofii pentru a scurta timpul de preparare. Se fierbe...

CARTOFI NATUR CARTOFI NATUR

Ingrediente: Cartofi 1 kg, verdeata 1/2 leg, sare Preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi mari si se fierb in apa cu sare, punandu-se apa numai atat cat sa acopere cartofii. Cand sunt fierti, se scurge apa si se...

CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA

Ingrediente: Pentru 10 portii: 3 kg cartofi, 7 oua fierte, 200 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, 500 ml lapte, 1 ou pentru gratinare, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere, se racesc, se...

CARTOFI FRANTUZESTI CARTOFI FRANTUZESTI

Ingrediente: 6 cartofi, 7 oua, sunca presata taiat fideluta, 250 gr smantana, 3 linguri cascaval ras, o ceasca branza telemea sfaramata Preparare: Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii...

CARTOFI COPTI CARTOFI COPTI

Ingrediente: 6 cartofi mijlocii, margarina sau unt topit, sare, pesmet fin Preparare: Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn si se...

BURETI IUTI CU TAITEI DIN OREZ BURETI IUTI CU TAITEI DIN OREZ

Ingrediente: 1 lingura sos de soia, 250 g taitei de orez, 100 g iutari (bureti iuti), 1 ardei iute, 4 fire de ceapa verde Preparare: Intr-un vas, puneti la fiert 1,5 l apa. Adaugati 1 lingura sos de soia si taiteii de orez. Fierbeti timp de...

MAIONEZA MAIONEZA

Ingrediente: 200 g untdelemn, galbenusuri de ou, 1-2 lingurite zeama de lamaie sau o lingurita de mustar. Mod de preparare: Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formand o...

SOS ALB (BECHAMEL) SOS ALB (BECHAMEL)

Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare Mod de preparare: Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze de loc, apoi se stinge cu...

SOS DE HREAN SOS DE HREAN

Ingrediente: 30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf hrean ras, sare Mod de preparare: Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti...

SOS DE MERE SOS DE MERE

Ingrediente: 1/4 Kg de mere, 50 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel, telina. Mod de preparare: Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime se...

SOS DE MUSTAR SOS DE MUSTAR

Ingrediente: 25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50-100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,1/2 supa de zarzavat sau apa, sare Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se...

SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smantana, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele. Mod de preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbanta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se...

SOS PICANT SOS PICANT

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare....

CARTOFI CU GALUSTE CARTOFI CU GALUSTE

Ingrediente: 4-5 cartofi, o ceapa, 2 linguri de ulei, boia de ardei, ulei cilli, 1 ou, 5-6 linguri de faina, galuste mici, sare Mod de preparare: Se caleste o ceapa mijlocie taiata marunt in doua linguri ulei doar pana devine...

SOS ROMANESC SOS ROMANESC

Ingrediente: 20-25 g faina, o lingurita ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa patrunjel, telina, marar, sare Mod de preparare: Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacara amestecand mereu pana cand...

CIUPERCI UMPLUTE CIUPERCI UMPLUTE

Ingrediente: 25 ciuperci champignon, 100 g piept de pui, 100 g cascaval, 1/4 ardei gras, 2 rosii, 100 ml vin, 100 ml apa, 2 linguri ulei, 2 linguri patrunjel tocat, sare, piper Mod de preparare: Se spala si se curata ciupercile. Se scot...

CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS

Ingrediente: 1 cutie ciuperci(circa 400g), 500g spaghete(sau alte paste fainoase), 100g faina, 1 lingura faina, 100ml lapte, 1 lingura vegeta, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel, 7capatani de usturoi Preparare:...

ARDEI COPTI CU SOS ALB ARDEI COPTI CU SOS ALB

Ingrediente: 1 kg ardei grasi; sos alb: 75 g unt sau margarina, 60 g faina, 500 ml lapte, 100 g branza telemea, zeama sau sare de lamaie, marar sau patrunjel tocat; 50-100 g branza telemea sau cascaval ras Mod de preparare: Ardeii mai grasi...

BUDINCA CU CIUPERCI BUDINCA CU CIUPERCI

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un varf de cutit piper, 200 ml smantana, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g...

BUDINCA DE CONOPIDA BUDINCA DE CONOPIDA

Ingrediente: 1 Kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml smantana, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii Mod de preparare: Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15...

CIULAMA DE CIUPERCI CIULAMA DE CIUPERCI

Ingrediente: 1/2 ciuperci albe de pasune sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30...

CIUPERCI SCAZUTE CIUPERCI SCAZUTE

Ingrediente: 1/2 ciperci, 50 g unt, o lingurita cu varf cu marar sau patrunjel, zeama de lamaie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de piper Mod de preparare: Ciupercile bine spalate taiate in feli mai mari se inabusesc in unt,...

FASOLE VERDE CU USTUROI

Ingrediente: 1/2 fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa (50 g ), 5-6 catei de usturoi, 4-5 linguri de untdelemn (circa 60 ml ), 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare. Mod de preparare: Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cate...

ICRE DE FASOLE ICRE DE FASOLE

Ingrediente: 200 g fasole, 100 ml ulei, zeama de lamaie, ceapa, mustar sare Mod de preparare: Fasolea se fierbe, dupa ce a fiert se scurge apasi cat este fierbinte se zdrobeste bine cu zdrobitorul de piure, apoi se trece prin sita ca sa...

LEGUME CU SMANTANA SI SUC DE ROSII

Ingrediente: 500-800 g orice leguma fiarta, 50 g unt, 150 ml smantana, 150 ml suc de rosii, marar, patrunjel, piper Mod de preparare: Legumele se fierb si se strecoara. Pesmetul se prajeste un minut cu untul ca sa se rumeneasca putin....

LEGUME CU SUNCA SAU PARIZER

Ingrediente: 500-800g legume fierte, 150 g sunca sau parizer, 200 ml smantana, 50 g unt, 50 g cascaval Mod de preparare: Intr-un vas la foc se pune jumatate din cantitatea de legume fierte si strecurate. Peste ele se prepare sunca sau...

MANCARE DE SPANAC CU ROSII MANCARE DE SPANAC CU ROSII

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare Mod de preparare: Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se...

 
 
 
Studentie.ro
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×