Promoveaza-ti oferta aici!

Retete culinare

PASTETA DIN FICAT DE VITEL SAU DE PASARE

Ingrediente: 300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzela, 200 ml smantana groasa dulce, 4 oua, o ceapa mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o lingurita cu varf sare fina Mod de preparare: Ficatul crud se trece prin...

PASTETA DIN FICAT DE PASARE SAU DE VITEL

Ingrediente: 300 g ficat, 200-300 g ceapa, 3 linguri (60 ml) untdelemn, 200 g unt, 100 ml smantana groasa dulce, cate o jumatate de lingurita cu condimente de pasteta: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara (sau dupa preferinta), sare fina....

PASTETA DIN FICAT CRUD DE PASARE, DE PORC SAU DE VITEL

Ingrediente: 300 g ficat, 100 g franzela, 150 ml lapte, 150 g slanina afumata, 150 g ceapa, 100 ml smintina, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, 50 ml untdelemn, 1/2 lingurita sare, cate o jumatate lingurita condimente de pasteta: piper, ienibahar,...

PASTETA DIN CREIER CRUD

Ingrediente: 500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau smantana dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cate un varf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu varf sare Mod de preparare:...

LIMBA CU ROSII SI ARDEI

Ingrediente: 6-8 felii de limba, 100 g ceapa, 3-4 ardei grasi, 1/2 kg rosii, o foaie de dafin, 100 ml untdelemn, 100 ml vin, sare, piper, patrunjel. Mod de preparare: Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untdelemnul, impreuna...

LIMBA CU SOS RAGU LIMBA CU SOS RAGU

Ingrediente: 6-8 felii de limba, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o ceapa (toate circa 300 g ), 50-100 ml suc de rosii, 3-4 felii de lamaie, 30 masline, o foaie de dafin, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, piper, cimbru, 20 g zahar pentru...

MANCARICA DE CIUPERCI CU CREIER

Ingrediente: 1/4 kg de creier de porc sau de vitel, 1/2 kg ciuperci, o ceapa mare (100 g), 50 g unt sau untdelemn, o foaie de dafin, 150 ml suc de rosii, zeama de lamaie, marar, sare, piper, ienibahar Mod de preparare: Creierul se fierbe...

MANCARICA DE CIUPERCI CU FICAT

Ingrediente: 200 g ficat de vitel, porc sau pasare, 1/2 kg ciuperci, 100 ml vin, 200 ml suc de rosii, 80 g ceapa, 100 ml untdelemn, marar, patrunjel, 20 ml zeama de lamaie, o lingurita rasa sare, piper Mod de preparare: Ceapa taiata...

MANCARICA DE FICAT CU CEAPA

Ingrediente: 1/2 kg ficat de vitel, porc sau pasare, 200 g ceapa, 100 g unt sau untdelemn, un varf de cutit sau de lingurita, piper, ienibahar, nucsoara, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untul sau...

MANCARICA DE FICAT CU SOS PICANT

Ingrediente: 250 g ficat de pasare, vitel sau porc, 200 g ceapa, 80 g unt sau untdelemn, 2 cuisoare intregi, cate un varf de cutit de condimente (piper, ienibahar, coriandru, scortisoara), 150 ml vin, 200 ml suc de rosii, sare. Mod de...

MANCARICA DE MOMITE, CREIER SAU MADUVIOARA

Ingrediente: 1/4 kg momite, creier, maduvioara de porc, vitel sau vita, 200 g ceapa, 80 g unt sau untdelemn, 100 ml vin alb sec, 100 ml suc de rosii, piper, o foaie de dafin, ienibahar sau nucsoara, coriandru, sare. Mod de preparare:...

PASTETA DE CREIER

Ingrediente: 300 g creier de vitel sau de porc, 150 g ceapa, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogosar, 5 sardele, cate un varf de lingurita condimente de pasteta, sare. Mod de preparare: Ceapa rasa prin razatoarea...

PASTETA DE FICAT CU CIUPERCI

Ingrediente: 300 g ficat de vitel sau pasare, 1/4 kg ciuperci albe, 1/4 kg carne de vitel si 1/4 carne de porc mai slaba, 50 g slanina afumata, o ceapa mare, 100 ml smantana dulce, 4 oua, 2 linguri rom sau coniac, condimente de pasteta, sare....

PASTETA DE FICAT DE VITEL SAU DE PORC

Ingrediente: 1 kg ficat de vitel sau de porc, 300 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 g unt, 30 ml rom sau coniac, 150 ml smantana groasa, cate 1/2 lingurita condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucsoara), 250 g ciuperci, sare Mod...

CALTABOS CALTABOS

Ingrediente: 1/2 din ficat; un rinichi; 1/2 din plamani; 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc; 1/4 din slanina de la gat (gusa); 1/4 din sorici; 1/4 din carnea fiarta; 1/2 din splina; condimente: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara...

CHIFTELE DE FICAT

Ingrediente: 150 g ficat de vitel, porc sau pasare, 50 g franzela, un ou, 80 g ceapa, 2 linguri untdelemn, un varf de cutit sau de lingurita piper si ienibahar, nucsoara, o lingurita patrunjel taiat marunt, 1/2 lingurita sare, pesmet, faina....

CHIFTELE DIN CREIER CHIFTELE DIN CREIER

Ingrediente: 150 g creier de porc sau vitel, 50 g parmezan sau branza telemea, 50 g ceapa, un ou, 25 g faina, 50 g franzela, o lingurita rasa de sare, un varf de cutit sau de lingurita de piper si ienibahar sau nucsoara, marar sau patrunjel,...

CREIER CU MAIONEZA

Ingrediente: 300 g creier, 250 g maioneza, 100 ml smantana (facultativ), patrunjel, marar Mod de preparare: Creierul de vitel sau de porc se fierbe, se strecoara si, dupa ce s-a racit, se taie in felii care se vor aseza pe platoul de...

CREIER CU OUA SI SUNCA

Ingrediente: 200-250 g creier de porc sau vitel, 50 g ceapa, 100-150 g sunca, 3 oua, 60 g unt sau untdelemn, sare, piper, patrunjel, taiat marunt. Mod de preparare: Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici se pune in tigaia calda, odata...

CREIER IN ASPIC

Ingrediente: Creier de vitel sau porc, zeama de lamaie sau otet, aspic. Mod de preparare: Creierul de vitel sau porc, curatat de cheaguri de sange, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de vitel) in apa clocotita cu...

CREIER LA GRATIN CU CIUPERCI

Ingrediente: 250 g creier, 1/2 kg ciuperci (orice variante), 50 g branza telemea sau cascaval, 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii, 50-80 g unt sau untdelemn, piper, sare, patrunjel sau marar , 80 g ceapa. Mod de preparare: Dupa ce a...

FICAT, MADUVIOARA, FUDULII, MOMITE LA GRATAR

Ingrediente: Ficat, maduvioara, fudulii, momite, untdelemn, unt, patrunjel, lamai Mod de preparare: Ficatul de vitel se taie in felii de 2-3 cm grosime, iar cel de pasare se lasa intreg, daca nu este prea gros. Fuduliile se curata de...

LEBERWURST LEBERWURST

Ingrediente: 1/2 din ficat; 1/2 din splina; o inima de porc, un rinichi de porc; 1/4 din grasimea de la gusa; 1/2 din carnea singeranda; condimente: piper, nucsoara; ienibahar; cuisoare; maghiran. Mod de preparare: Toate componentele se...

LIMBA CU MASLINE

Ingrediente: 6-8 felii limba, o ceapa de marime mijlocie, 50-100 ml untdelemn, o foaie de dafin, 25 g faina, 100 ml vin, 150 ml suc de rosii, 30 masline, 3-4 felii de lamaie fara coaja alba,10 boabe de piper, o lingurita rasa de mustar, 1/4 l...

STUFAT (OSTROPEL) DIN CARNE DE ORICE PASARE, DE MIEL, VITEL, VITA, PORC, IEPURE

Ingrediente: 300-400 g carne, ceapa (50 g), 5 catei de usturoi, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 10 fire ceapa verde sau usturoi verde, untdelemn, sare. Mod de preparare: Carnea se inabusa impreuna cu ceapa taiata marunt in 4-5 linguri de...

TOCANA DE LEGUME CU CARNE DE OAIE

Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa, 200 g ceapa, 3 ardei grasi (300 g ), 1/2 kg cartofi, 1/2 kg rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, o foaie de dafin, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc...

TOCANA DE MIEL CU SMANTANA

Ingrediente: 300-500 g carne de miel, 50-80 ml untdelemn, circa 80 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon taiat marunt, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, se caleste in untdelemn, un...

TOCANA SECUIASCA TOCANA SECUIASCA

Ingrediente: 500 g carne de porc semigrasa, 1 kg de varza acra taiata ca fideaua, 2-3 linguri untdelemn, o ceapa, boia dulce sau pasta de ardei, marar, cimbru, o foaie de dafin, piper, ienibahar. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt si...

UMPLUTURA CU CARNE

Ingrediente: 1/2 carne porc sau pui, 100 g ceapa, 50 ml ulei, 1 ou, 25 g faina, 1/2 lingurita sare, un varf cutit piper, marar, patrunjel, 100 ml smantana. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste 2 min. in ulei, se adauga carnea...

PASTETA DIN CARNE FIARTA DE PASARE CU GELATINA

Ingrediente: 500 g carne fiarta si cantarita, dupa ce s-a scos de pe oase, 250 ml supa de carne, 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina, 200 ml smantana dulce sau frisca, 100 g unt, condimente de pasteta, o lingurita de sare. Mod de...

 
 
 
Studentie.ro
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook