Promoveaza-ti oferta aici!

Retete culinare

OREZ CU OU OREZ CU OU

Ingrediente: 1 cana orez, 1 punga amestec mexican, 4 oua, sare, piper, condimente picante, chili. Preparare: Acest fel poate fi si principal, dar mai ales o ideala garnitura la fripturi cu sos de porc, pui, vita. Se fierbe orezul cu putina...

MAZARE SOTE MAZARE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg mazare fiarta sau conserva, 100 g unt, 25 g zahar, 1 legatura verdeata (marar), sare. Preparare: Mazarea se scurge din conserva, se trece printr-un jet de apa rece prin strecuratoare. Se soteaza intr-un vas...

MAMALIGA DELICIOASA CU CASCAVAL MAMALIGA DELICIOASA CU CASCAVAL

Ingrediente: 1 l apa fiarta, circa 300 g malai, 350-400 g cascaval, un praf de sare fina, 2-3 linguri de zahar. Preparare: Se face o mamaliga ca la carte, din apa, malai, sare. Spre sfarsitul fiertului adaugati si 2-3 linguri de zahar, si...

GARNITURA DE OREZ GARNITURA DE OREZ

Ingrediente: 75 gr. orez, 5 grame unt, sare Preparare: Se curata orezul, se spala intr-un vas si se fierbe acoperit in de 3 ori mai multa apa calda sarata, la un foc incet sau la cuptor, fara sa se amestece in timpul fierberii, ca sa nu se...

GARNITURA DE DOVLECEI GARNITURA DE DOVLECEI

Ingrediente: 4 buc. dovlecei, sare, usturoi, ulei Preparare: Se curata patru dovlecei de coaja, se taie in rondele de un 1 cm, se sareaza si se lasa 10 minute sa intre sarea in ei. Se storc de zeama. Se face un mujdei de usturoi. Se incinge...

GARNITURA DE CIUPERCI GARNITURA DE CIUPERCI

Ingrediente: Ciuperci (proaspete sau conservate) 400-500g, bulion sau rosii in bulion 100g, ceapa 2-3 bucati, condimente (piper, boia dulce si pentru cei care prefera mancarea condimentata boia iute dupa dorinta) Preparare: Se caleste ceapa...

FASOLE VERDE SOTE FASOLE VERDE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg fasole verde conservata sau proaspata, fiarta, 100 g unt, sare. Preparare: Fasolea verde (conserva) se trece printr-un jet de apa rece si se scurge apoi se soteaza intr-un vas cu unt cca 10 minute. Cand...

DOVLECEI SOTE DOVLECEI SOTE

Ingrediente: Dovlecei 1.5 kg, unt 75 g, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se lasa o ora sa se scurga, se taie felii si se fierb in putina apa cu sare si unt. Se pune apa numai atat cat sa acopere dovleceii,...

CONOPIDA SOTE CONOPIDA SOTE

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 100 g, lapte 100 ml, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se desface conopida in buchetele mici, se indeparteaza frunzele si se pune la fiert in apa amestecata cu lapte si sare. Dupa ce a fiert, se pune intr-o...

CIUPERCI SOTE CIUPERCI SOTE

Ingrediente: Ciuperci 1 kg, ceapa 200 g, unt 100 g, verdeata 1 legatura, piper, sare  Preparare: Ciupercile alese cu grija se curata, se taie felii atat palariile cat si cozile, se oparesc 10 min. si se scurg. Ceapa se toaca marunt si se...

CIUPERCI CU ROSII CIUPERCI CU ROSII

Ingrediente: Ciuperci de padure 1 kg, ulei 100 g, faina 50 g, rosii 500 g, usturoi 20 g, verdeata 2 legaturi, piper, sare. Preparare: Ciupercile se taie felii, se fierb circa 15 min., se scurg bine. Se caleste faina in ulei, se adauga...

CARTOFI TARANESTI CARTOFI TARANESTI

Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, ceapa 4 bucati, boia dulce 1 lingura, usturoi 4-5 catei, piper, ulei sau margarina sau chiar unt. Preparare: Se curata cartofii si se fierb. In alt vas se caleste ceapa (in ulei sau unt) cu sare si condimente....

CARTOFI SOTE CARTOFI SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 2 kg cartofi, 150 ml ulei, 1 legaturi de verdeata, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja, intr-un vas cu apa si sare. Dupa fierbere se racesc, se curata de coaja si se taie felii mici, care...

CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA CARTOFI NOI CU UNT SI SMANTANA

Ingrediente: Cartofi 1 kg, unt 75 g, smantana 100 g, marar 1/2 leg, sare. Preparare: Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare si unt. Se pune apa numai atata cat sa acopere cartofii pentru a scurta timpul de preparare. Se fierbe...

CARTOFI NATUR CARTOFI NATUR

Ingrediente: Cartofi 1 kg, verdeata 1/2 leg, sare Preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi mari si se fierb in apa cu sare, punandu-se apa numai atat cat sa acopere cartofii. Cand sunt fierti, se scurge apa si se...

CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA CARTOFI GRATINATI CU SMANTANA

Ingrediente: Pentru 10 portii: 3 kg cartofi, 7 oua fierte, 200 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, 500 ml lapte, 1 ou pentru gratinare, sare. Preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere, se racesc, se...

CARTOFI FRANTUZESTI CARTOFI FRANTUZESTI

Ingrediente: 6 cartofi, 7 oua, sunca presata taiat fideluta, 250 gr smantana, 3 linguri cascaval ras, o ceasca branza telemea sfaramata Preparare: Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii...

CARTOFI COPTI CARTOFI COPTI

Ingrediente: 6 cartofi mijlocii, margarina sau unt topit, sare, pesmet fin Preparare: Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn si se...

BURETI IUTI CU TAITEI DIN OREZ BURETI IUTI CU TAITEI DIN OREZ

Ingrediente: 1 lingura sos de soia, 250 g taitei de orez, 100 g iutari (bureti iuti), 1 ardei iute, 4 fire de ceapa verde Preparare: Intr-un vas, puneti la fiert 1,5 l apa. Adaugati 1 lingura sos de soia si taiteii de orez. Fierbeti timp de...

MAIONEZA MAIONEZA

Ingrediente: 200 g untdelemn, galbenusuri de ou, 1-2 lingurite zeama de lamaie sau o lingurita de mustar. Mod de preparare: Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formand o...

SOS ALB (BECHAMEL) SOS ALB (BECHAMEL)

Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare Mod de preparare: Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze de loc, apoi se stinge cu...

SOS DE HREAN SOS DE HREAN

Ingrediente: 30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf hrean ras, sare Mod de preparare: Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti...

SOS DE MERE SOS DE MERE

Ingrediente: 1/4 Kg de mere, 50 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel, telina. Mod de preparare: Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime se...

SOS DE MUSTAR SOS DE MUSTAR

Ingrediente: 25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50-100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,1/2 supa de zarzavat sau apa, sare Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se...

SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smantana, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele. Mod de preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbanta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se...

SOS PICANT SOS PICANT

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare....

CARTOFI CU GALUSTE CARTOFI CU GALUSTE

Ingrediente: 4-5 cartofi, o ceapa, 2 linguri de ulei, boia de ardei, ulei cilli, 1 ou, 5-6 linguri de faina, galuste mici, sare Mod de preparare: Se caleste o ceapa mijlocie taiata marunt in doua linguri ulei doar pana devine...

SOS ROMANESC SOS ROMANESC

Ingrediente: 20-25 g faina, o lingurita ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa patrunjel, telina, marar, sare Mod de preparare: Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacara amestecand mereu pana cand...

CIUPERCI UMPLUTE CIUPERCI UMPLUTE

Ingrediente: 25 ciuperci champignon, 100 g piept de pui, 100 g cascaval, 1/4 ardei gras, 2 rosii, 100 ml vin, 100 ml apa, 2 linguri ulei, 2 linguri patrunjel tocat, sare, piper Mod de preparare: Se spala si se curata ciupercile. Se scot...

CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS

Ingrediente: 1 cutie ciuperci(circa 400g), 500g spaghete(sau alte paste fainoase), 100g faina, 1 lingura faina, 100ml lapte, 1 lingura vegeta, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel, 7capatani de usturoi Preparare:...

 
 
 
Studentie.ro
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×