Promoveaza-ti oferta aici!

Retete culinare

Inghetata cu menta si ciocolata Inghetata cu menta si ciocolata

Inghetata de menta si ciocolata este o combinatie reusita de dulce si mentolat. Pregateste din timp acest desert, apoi te vei putea rasfata zi de zi cu o astfel de inghetata.   Ingrediente - 2 cani lapte - 2 cani smantana - 1 cana zahar...

Prajitura de ciocolata si migdale Prajitura de ciocolata si migdale

Tarta de ciocolata cu migdale este un desert foarte gustos si apreciat de toata lumea. Prajitura se face rapid si usor.   Ingrediente - 200 gr unt - 200 gr ciocolata neagra, bucati - 4 oua - 200 gr zahar pudra - 50 gr faina - 50 gr...

Reteta de weekend: Biscuiti cu banane si cereale Reteta de weekend: Biscuiti cu banane si cereale

Biscuitii din banane si cereale pot fi un desert sau o gustare sanatoasa atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Ingrediente 1 cana faina 1 cana cereale 1 banana tocata 2 linguri ulei vegetal 3 linguri apa Mod...

Cum sa faci placinta de fructe Cum sa faci placinta de fructe

Placinta cu fructe este unul dintre cele mai populare tipuri de desert. Trebuie doar sa-ti alegi umplutura preferata pentru a te bucura de un desert cald sau rece, intotdeauna gustos. Placintele pun insa probleme in ceea ce priveste prepararea,...

Reteta zilei: Rosii umplute cu orez si legume Reteta zilei: Rosii umplute cu orez si legume

Rosiile umplute cu orez si legume sunt un aperitiv gustos, care poate fi pregatit in mai putin de 10 minute.   Ingrediente - 1 3/4 cana porumb boabe, proaspat - 1 cana orez basmatic, gatit - 1/2 avocado, taiat - 1/4 cana ardei gras...

Reteta Napoletana Reteta Napoletana

Daca iti place gastronomia italiana, incearca un preparat traditional italienesc din Napole, pizza Napoletana. Ingrediente - aluat pentru pizza - 1 cana rosii decojite - 1 lingura ulei de masline - 1/2 lingurita oregano - 450...

Metode de a gati mai sanatos Metode de a gati mai sanatos

Gatitul sanatos poate deveni un mod de viata daca tii cont de cateva tehnici si metode care te ajuta ca mancarea consumata sa fie una benefica pentru organism. Pregatirea mesei are o importanta foarte mare in starea ta generala de sanatate si in...

Pui cu ciuperci, sos de vin si rosii Pui cu ciuperci, sos de vin si rosii

Friptura de pui cu vin este un preparat potrivit pentru o cina usoara. Puiul se pregateste cu un sos de ciuperci, vin si rosii.   Ingrediente 6 linguri faina 1 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat 4 bucati piep de pui cu os...

Reteta pentru pizza Capricciosa Reteta pentru pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa este o specialitate italieneasca, potrivita pentru cei carora le plac pizzele cu multe toppinguri.   Ingrediente - aluat pentru pizza (30 cm) - 3/4 cana rosii la conserva, scurse, taiate - 1/4 cana sunca - 6 ansoa...

Cum faci cuburi de gheata personalizate Cum faci cuburi de gheata personalizate

Cuburile de gheata personalizate adauga un plus de savoare si de atractivitate bauturilor reci pe care le consumi vara. Foloseste plante aromatice, bucatele de fructe sau diverse compozitii de bauturi pe care apoi sa le congelezi. Bauturile reci...

Sos Arrabiata pentru paste Sos Arrabiata pentru paste

Sosul Arrabiatta este un sos picant, folosit la paste. De obicei acest sos este utilizat la penne.   Ingrediente necesare -  2 cani rosii decojite si tocate - 2 linguri sos de rosii - 2 linguri patrunjel proaspat - 1 lingurita ulei...

Inghetate delicioase pentru luna august Inghetate delicioase pentru luna august

Vrei sa te rasfeti cu cateva retete de inghetata de casa? Foloseste fructele verii sau incearca un ingredient iubito de toata lumea, precum ciocolata sau zmeura. Iata in continuare cateva retete de inghetata potrivite pentru luna august:...

Retete pentru un gratar... sa te lingi pe degete!!! Retete pentru un gratar... sa te lingi pe degete!!!

Profita de zilele libere pentru a te bucura de un gratar, nu te multumi cu cele mai simple retete. Incearca ceva nou. Pregateste cateva preparate deosebite, in mijlocul naturii.    

Reteta zilei: Salata de pepene rosu cu branza, masline si ceapa Reteta zilei: Salata de pepene rosu cu branza, masline si ceapa

Pentru o zi calduroasa de vara pregateste un preparat racoritor: o salata de pepene rosu cu ceapa, lime, menta, masline negre si branza.   Ingrediente pentru salata de pepene rosu 3/4 cana ceapa rosie, feliata 1 lingura suc proaspat lime...

Tofu: 5 preparate delicioase si sanatoase Tofu: 5 preparate delicioase si sanatoase

Daca esti adeptul unei alimentatii sanatoase, atunci probabil ca tofu nu iti este un aliment necunoscut. Cu toate acestea, se poate sa nu fi incercat pana acum acest produs din soia si nici sa nu fii tocmai tentat. Afla ca tofu poate fi un...

Aperitive: Retete pentru o petrecere in camin Aperitive: Retete pentru o petrecere in camin

Daca esti student si stai in camin, cel mai probabil iti va trece cel putin o data prin cap sa dai o petrecere. Dar cum nu ai acces la o bucatarie adevarata, nici bani de aruncat pe preparate culinare, este cazul sa fii inventiv: descopera, in...

Turta de cartofi cu ou Turta de cartofi cu ou

Ingrediente: Ulei 1/2, 3 cepe, 5-7 cartofi, 5 oua.   Preparare: Se caleste ceapa impreuna cu cartofi iar dupa calirea lor se adauga ouale batute.   Mentiuni: Se serveste cat este calda.

PIURE CU PATRUNJEL PIURE CU PATRUNJEL

Ingrediente: 600 g cartofi, 150 ml lapte, 75 g unt, cateva fire de patrunjel proaspat, tocat. Preparare: Curatati de coaja si taiati cuburi cartofi cu coaja alba. Fierbeti-i in apa cu sare timp de 25 de minute, pana se patrund complet, si apoi...

Pilaf de orez Pilaf de orez

Pilaful de orez nu este deloc greu de pregatit. Citeste, asadar mai jos, cum poti sa faci un pilaf delicios.   Ingrediente: orez, ceapa, gogosari, ulei, sare, piper, oregano, foi dafin Preparare: Se pune intr-o cratita ulei circa 100...

OREZ SIMPLU OREZ SIMPLU

Ingrediente: Dupa cantitatea dorita, la o cana de orez se pun 3 de apa, 3 varfuri de lingurita de sare sau vegeta (pt. o singura cana de orez), 50 g de unt sau o lingura de unt de lemn sau ulei de masline Preparare: Se pune orezul de preferat...

OREZ IN STIL INDIAN OREZ IN STIL INDIAN

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 2 linguri ulei, 1 lingurita seminte chimen, 100 g mazare boabe proapata sau congelata, 500 ml apa, 1/2 lingurita sare Preparare: Spalati orezul sub jet de apa, cel putin o data. Scurgeti. Incingeti...

OREZ CU OU OREZ CU OU

Ingrediente: 1 cana orez, 1 punga amestec mexican, 4 oua, sare, piper, condimente picante, chili. Preparare: Acest fel poate fi si principal, dar mai ales o ideala garnitura la fripturi cu sos de porc, pui, vita. Se fierbe orezul cu putina...

MAZARE SOTE MAZARE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg mazare fiarta sau conserva, 100 g unt, 25 g zahar, 1 legatura verdeata (marar), sare. Preparare: Mazarea se scurge din conserva, se trece printr-un jet de apa rece prin strecuratoare. Se soteaza intr-un vas...

MAMALIGA DELICIOASA CU CASCAVAL MAMALIGA DELICIOASA CU CASCAVAL

Ingrediente: 1 l apa fiarta, circa 300 g malai, 350-400 g cascaval, un praf de sare fina, 2-3 linguri de zahar. Preparare: Se face o mamaliga ca la carte, din apa, malai, sare. Spre sfarsitul fiertului adaugati si 2-3 linguri de zahar, si...

GARNITURA DE OREZ GARNITURA DE OREZ

Ingrediente: 75 gr. orez, 5 grame unt, sare Preparare: Se curata orezul, se spala intr-un vas si se fierbe acoperit in de 3 ori mai multa apa calda sarata, la un foc incet sau la cuptor, fara sa se amestece in timpul fierberii, ca sa nu se...

GARNITURA DE DOVLECEI GARNITURA DE DOVLECEI

Ingrediente: 4 buc. dovlecei, sare, usturoi, ulei Preparare: Se curata patru dovlecei de coaja, se taie in rondele de un 1 cm, se sareaza si se lasa 10 minute sa intre sarea in ei. Se storc de zeama. Se face un mujdei de usturoi. Se incinge...

GARNITURA DE CIUPERCI GARNITURA DE CIUPERCI

Ingrediente: Ciuperci (proaspete sau conservate) 400-500g, bulion sau rosii in bulion 100g, ceapa 2-3 bucati, condimente (piper, boia dulce si pentru cei care prefera mancarea condimentata boia iute dupa dorinta) Preparare: Se caleste ceapa...

FASOLE VERDE SOTE FASOLE VERDE SOTE

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg fasole verde conservata sau proaspata, fiarta, 100 g unt, sare. Preparare: Fasolea verde (conserva) se trece printr-un jet de apa rece si se scurge apoi se soteaza intr-un vas cu unt cca 10 minute. Cand...

DOVLECEI SOTE DOVLECEI SOTE

Ingrediente: Dovlecei 1.5 kg, unt 75 g, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se lasa o ora sa se scurga, se taie felii si se fierb in putina apa cu sare si unt. Se pune apa numai atat cat sa acopere dovleceii,...

CONOPIDA SOTE CONOPIDA SOTE

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 100 g, lapte 100 ml, verdeata 1 legatura, sare Preparare: Se desface conopida in buchetele mici, se indeparteaza frunzele si se pune la fiert in apa amestecata cu lapte si sare. Dupa ce a fiert, se pune intr-o...

 
 
 
Studentie.ro
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×