Promoveaza-ti oferta aici!

Retete culinare

CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS CIUPERCI CU SPAGHETE SI SOS

Ingrediente: 1 cutie ciuperci(circa 400g), 500g spaghete(sau alte paste fainoase), 100g faina, 1 lingura faina, 100ml lapte, 1 lingura vegeta, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel, 7capatani de usturoi Preparare:...

ARDEI COPTI CU SOS ALB ARDEI COPTI CU SOS ALB

Ingrediente: 1 kg ardei grasi; sos alb: 75 g unt sau margarina, 60 g faina, 500 ml lapte, 100 g branza telemea, zeama sau sare de lamaie, marar sau patrunjel tocat; 50-100 g branza telemea sau cascaval ras Mod de preparare: Ardeii mai grasi...

BUDINCA CU CIUPERCI BUDINCA CU CIUPERCI

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un varf de cutit piper, 200 ml smantana, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g...

BUDINCA DE CONOPIDA BUDINCA DE CONOPIDA

Ingrediente: 1 Kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml smantana, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii Mod de preparare: Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15...

CIULAMA DE CIUPERCI CIULAMA DE CIUPERCI

Ingrediente: 1/2 ciuperci albe de pasune sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30...

CIUPERCI SCAZUTE CIUPERCI SCAZUTE

Ingrediente: 1/2 ciperci, 50 g unt, o lingurita cu varf cu marar sau patrunjel, zeama de lamaie, o lingurita vegeta cu sare, un varf de cutit de piper Mod de preparare: Ciupercile bine spalate taiate in feli mai mari se inabusesc in unt,...

FASOLE VERDE CU USTUROI

Ingrediente: 1/2 fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa (50 g ), 5-6 catei de usturoi, 4-5 linguri de untdelemn (circa 60 ml ), 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare. Mod de preparare: Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cate...

ICRE DE FASOLE ICRE DE FASOLE

Ingrediente: 200 g fasole, 100 ml ulei, zeama de lamaie, ceapa, mustar sare Mod de preparare: Fasolea se fierbe, dupa ce a fiert se scurge apasi cat este fierbinte se zdrobeste bine cu zdrobitorul de piure, apoi se trece prin sita ca sa...

LEGUME CU SMANTANA SI SUC DE ROSII

Ingrediente: 500-800 g orice leguma fiarta, 50 g unt, 150 ml smantana, 150 ml suc de rosii, marar, patrunjel, piper Mod de preparare: Legumele se fierb si se strecoara. Pesmetul se prajeste un minut cu untul ca sa se rumeneasca putin....

LEGUME CU SUNCA SAU PARIZER

Ingrediente: 500-800g legume fierte, 150 g sunca sau parizer, 200 ml smantana, 50 g unt, 50 g cascaval Mod de preparare: Intr-un vas la foc se pune jumatate din cantitatea de legume fierte si strecurate. Peste ele se prepare sunca sau...

MANCARE DE SPANAC CU ROSII MANCARE DE SPANAC CU ROSII

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare Mod de preparare: Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se...

SALATA DE CARTOFI

Ingrediente: 500-700 g cartofi, 3 linguri untdelemn, 2 linguri zeama de lamaie sau o lingura de otet, o lingura cu apa, o lingurita cu varf de sare, o ceapa de marime mijlocie, o salata verde mai mare Mod de preparare: Ceapa taiata in...

SALATA DE ROSII SALATA DE ROSII

Ingrediente: 1/2 Kg de rosii, 1-2 linguri de untdelemn, sare, 3-4 catei de usturoi, marar sau patrunjel taiat marunt Mod de preparare: Rosiile tari si proaspete se taie in felii de 1 1/2 cm grosime, ceapa se taie in felii subtiri,...

SALATA DE VARZA ROSIE

Ingrediente: 1/2 Kg varza rosie, lamaie sau otet, untdelemn, sare Mod de preparare: Varza rosie, curatata de frunzele vestede si controlata sa nu aiba nisip pe frunze, se taie in jumatate si, apoi, in felii subtiri ca fideaua, se presara...

PLACHIE DE FASOLE BOABE PLACHIE DE FASOLE BOABE

Ingrediente: 250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei grasi, 250 ml suc de rosii, 50 ml vin, 2-3 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel, sare Mod de preparare: Fasolea se fierbe. In acest timp se pregateste sosul....

SPANAC CU MAIONEZA

Ingrediente: 1 kg spanac, 300 g maioneza, 100 ml smantana, 100 g branza telemea Mod de preparare: Spanacul curatat se fierbe 20 minute in 200 ml apa clocotita impreuna cu 1/2 lingurita de sare, apoi se pune in strecuratoare, unde se lasa...

TELINA CU MASLINE TELINA CU MASLINE

Ingrediente: 2 teline, o ceapa, 30 masline, 100 ml untdelemn, 25 g faina, 50 ml vin, 150 ml suc de rosii, 1/2 lamaie, 20 g zahar, o foaie de dafin, un varf de cutit piper Mod de preparare: Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se...

TELINA CU SMANTANA

Ingrediente: O telina, 2 mere, 200 ml smantana, lamaie, sare Mod de preparare: Telina se taie in felii foarte subtiri si feliile suprapuse, in betisoare de forma chibriturilor, sau se rade prin razatoarea cu gauri mari, numai inainte, ca...

VARZA DULCE CALITA

Ingrediente: O varza de marime mijlocie (800-900 g), 50 ml untdelemn, 1/2 lamaie sau otet, marar, piper, o ceapa (50 g), sare Mod de preparare: Varza curatata se taie in jumatati si apoi subtire ca fideaua. Se presara cu o lingurita de...

IEPURE CU CEAPA

Ingrediente: 750-1 kg carne, 300-400 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 ml suc de rosii, 100 ml vin, 4-5 felii de lamaie, oramura de cimbru, o foaie de dafin, cate un varf de cutit de piper si ienibahar, usturoi (3-4 catei), sare Mod de...

IEPURE CU MASLINE

Ingrediente: 1 Kg de carne, 100 g ceapa, 100 ml de untdelemn, o foaie de dafin, 10 boabe de piper, 1/4 l suc de rosii, 25 g de faina, 100 ml vin, 3-4 felii de lamaie, o lingurita mustar, o ramura de cimbru, 1/4 l zeama in care a fost marinata...

IEPURE CU SOS RAGU

Ingrediente: Circa 1 kg carne, 100 mg untdelemn, morcov, patrunjel, telina si ceapa, o foaie de dafin, cate un varf de cutit piper si ienibahar, 100 ml suc de rosii, 100 ml vin alb sec, 3-4 felii de lamaie, 30 g faina, 20 g zahar, o ramura de...

MANCARE DE IEPURE CU SMANTANA

Ingrediente: 600-700 g de carne, 100 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina, 50-80 ml untdelemn, o lingurita piper, 1/2 de lingurita boia dulce de ardei, o lingurita de patrunjel taiat marunt Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se...

Friptura de peste Friptura de peste

Ingrediente: 1 kg peste (crap, palamida, somn etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina, ceapa), sare, piper. Mod de preparare: Pestele curatat de solzi, intestine, brahii, se asaza intr-o cratita sau tava, intreg...

Icre de peste Icre de peste

Ingrediente: 50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de lamaie, 4-5 linguri apa, o lingurita rasa mustar   Mod de preparare: Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La...

Marinata de peste cu otet Marinata de peste cu otet

Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu varf sare   Mod de preparare: Pestele se curata de intestine, apoi se...

Marinata de peste cu suc de rosii Marinata de peste cu suc de rosii

Ingrediente: 1 kg peste (crap, stiuca, somn, etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii, 100 ml vin, o lamaie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un varf de lingurita piper macinat, sare   Mod de preparare: Pestele se prajeste...

Pasta din peste rasol Pasta din peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste fiert rasol, o ceapa mare (100 g), 3 linguri untdelemn, 150 g unt, un varf de cutit piper, un varf de lingurita ienibahar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, sare fina   Mod de preparare: Se fierbe intreg sau taiat...

Pasta din peste sarat sau afumat Pasta din peste sarat sau afumat

Ingrediente: 1 kg scrumbii sarate sau afumate, 150-200 g maioneza sau unt, o lingurita ceapa rasa fin, piper, mustar, zeama de lamaie Mod de preparare: Pestele se desareaza in apa rece circa 8 ore sau de seara pana dimineata, apoi i se...

Peste cu ciuperci Peste cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un varf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamaie, marar sau patrunjel, sare   Mod de preparare: Pestele...

 
 
 
Studentie.ro
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×