Promoveaza-ti oferta aici!

Sosuri

MAIONEZA MAIONEZA

Ingrediente: 200 g untdelemn, galbenusuri de ou, 1-2 lingurite zeama de lamaie sau o lingurita de mustar. Mod de preparare: Se obtine prin emulsionarea untdelemnului cu galbenusul de ou in particule foarte mici, prin batere rapida, formand o...

SOS ALB (BECHAMEL) SOS ALB (BECHAMEL)

Ingrediente: 20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare Mod de preparare: Faina si untul se infierbanta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se coloreze de loc, apoi se stinge cu...

SOS DE HREAN SOS DE HREAN

Ingrediente: 30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf hrean ras, sare Mod de preparare: Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti...

SOS DE MERE SOS DE MERE

Ingrediente: 1/4 Kg de mere, 50 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel, telina. Mod de preparare: Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime se...

SOS DE MUSTAR SOS DE MUSTAR

Ingrediente: 25 g faina, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau alta grasime, 50-100 ml smantana, o lingurita cu varf ceapa rasa fin, 2-3 lingurite cu varf mustar,1/2 supa de zarzavat sau apa, sare Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se...

SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL SOS DE VIN PENTRU PESTE RASOL

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri, 100 ml smantana, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele. Mod de preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbanta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se...

SOS PICANT SOS PICANT

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapa, 150-200 ml vin acrisor, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara, o cuisoara intreaga, sare....

SOS ROMANESC SOS ROMANESC

Ingrediente: 20-25 g faina, o lingurita ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa patrunjel, telina, marar, sare Mod de preparare: Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacara amestecand mereu pana cand...

MAIONEZA DE USTUROI MAIONEZA DE USTUROI

Ingrediente: o capatana de usturoi, otet, sare, ulei optional: mustar,smantana Preparare: Se curata usturoiul, se piseaza, apoi se pune intr-un bol mic si se freaca cu sare si o lingurita de otet din mere si miere, pana devine o pasta....

GUACAMOLE GUACAMOLE

Ingrediente: 4 rosii potrivite, 4 avocado, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, o legatura cilantro sau coriandru, zeama de la o lamaie, 2 ardei iuti, chips tortilla pentru servire Preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se...

ALI OLI ALI OLI

Ingrediente: un ou, 2 catei usturoi, un virf de cutit de sare, 1-2 lingurite otet de vin rosu, 1-2 cesti ulei de floarea soarelui Preparare: Se pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se...