Cursuri "Mineralogie si petrografie"

Agricultura ×
Topografie si cadastru - note generale pentru examen

Topografie si cadastru - note generale pt examen

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 18 kb

Topografie si Cadastru-Curs + Lucrari Practice (.ppt)

Definitie: stiinta care se ocupa cu descrierea sau masurarea scoartei terestre si reproducerea acesteia in mod conventional, pe o suprafata plana - harta sau plan de situatie....

Numar pagini: 146  |  Marime fisier: 4633 kb

Bilant de materiale si termic

Se lucreaza un singur schimb. Pentru ca masina de spalat necesita timp de incalzire (1ora) si in final este nevoie de un anumit timp pentru efectuarea celorlalte operatii de imbuteliere, etichetare, ambalare, igienizare utilaje si sectie; se...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 82 kb

Echipamente si instalatii in alimentatia publica

Pana nu demult, bucataria era considerata cenusareasa unei locatii, importanta pe care aceasta o avea in planurile de investitii fiind minimalizata. Chiar si dupa `90, putini manageri erau dispusi sa cheltuie o suma consistenta pentru a cumpara...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 16 kb

Rase si varietati de ovine

S-a format la oieria Palas-Constanta. Aceasta rasa a avut la baza un nucleu de oi aduse din Campia de vest, care era foarte heterogen sub aspectul structurii de rasa si a productiei. Merinosul de Palas s-a format in trei etape: - in prima...

Numar pagini: 24  |  Marime fisier: 1885 kb

Ecologie - Definitii si conceptii

1. Scurt istoric al dezvoltarii ecologiei ca stiinta. Ecologia - a aparut  in a doua jumatate a sec XIX ca urmare a unor necesitati economice a societatii umane. In aceasta perioada industria si agricultura au cunoscut o dezvoltare...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 10 kb

Controlul sanitar veterinar al laptelui materie prima si a produselor lactate

Denumirea de lapte, fara indicarea speciei de la care provine, este atribuita laptelui de vaca. Cand este vorba de lapte de la alte specii se va arata intotdeauna si specia de la care provine  ( lapte de bivolita, capra, oaie etc.)....

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 17 kb

Anatomia si fiziologia albinei

Sistemul muscular al albinei este de tip striat, cu exceptia muschilor directi ai zborului. Fibra musculara striata are la exterior o membrana, sarcolema si in interior sarcoplasma, cu miofibrile si nuclei asezati central, pe un singur rand,...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 1459 kb

Specii si rase de albine

Din genul Apis fac parte patru specii de albine: albina indiana uriasa, albina pitica galbena, albina indiana si albina melifera. Albina indiana uriasa (Apis dorsata Fabr.). Asa dupa cum ii arata numele, albina indiana uriasa prezinta cele mai...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 4859 kb

Zootehnie si nutritie animala

...mult mai tarziu, in anul 1884 de catre Gasparin, termen adoptat din limba greaca, format din imbinarea cuvintelor zoon=animal si technos=tehnica. Daca din punct de vedere etimologic zootehnia semnifica tehnica cresterii animalelor, ca...

Numar pagini: 77  |  Marime fisier: 174 kb

Pasteurizare si sterilizare

Pasteurizarea si sterilizarea sunt operatii prin care se urmareste marirea duratei de mentinere a calitatilor, respectiv de conservabilitate a produselor alimentare prin distrugerea microflorei care actioneaza pentru modificarea unor...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 18 kb

Tenologia Abatorizarii si Preparatelor din Carne

Intreprinderile de industrializare a carnii sunt unitati destinate taierii si prelucrarii animalelor in vederea obtinerii atat a carnii si a grasimilor ca produs principal, a preparatelor, conservelor si semiconservelor, cat si a altor produse...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 30 kb

Curs Fitotehnie - Plante Tuberculifere si Radacinoase

Cartoful prezinta o deosebita importanta in alimentatia oamenilor, in furajarea animalelor si pentru prelucrari industriale. In alimentatia oamenilor cartoful se foloseste in stare proaspata sau sub forma de produse uscate si semipreparate. Este...

Numar pagini: 90  |  Marime fisier: 2743 kb

Curs Tehnologia Carnii - Transarea la Bovine, Ovine si Pasari

Carcasa reprezinta corpul intreg al animalului sacrificat, dupa scurgerea sangelui, eviscerare si indeoartarea pielii, in cazul bovinelor si ovinelor, sau a parului, in cazul porcinelor, acesta ramanand intreg ori taiat de-a lungul liniei...

Numar pagini: 57  |  Marime fisier: 8065 kb

Curs Pasteurizare si Sterilizare

Pasteurizarea este operatia care are drept scop distrugerea majoritatii microorganiselor si, in particular, a bacteriilor patogene nesporulate prezente in produs, cu cea mai mica pierdere posibila a calitatilor senzoriale ale acestuia....

Numar pagini: 27  |  Marime fisier: 888 kb

Curs Ambalaje si Design in Industria Alimentara

Cutiile metalice noi livrate de producatorul de ambalaje metalice sunt considerate curate, existand unele remarci care fac necesara spalarea si clatirea. Astfel: - in timpul transportului se poate depune praf; - cutiile de aluminiu pentru bere,...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 379 kb

Cursuri Tehnologii de ingrasare si crestere a animalelor domestice

Activitatea de ingrasare a tineretului bovin destinat producerii carnii si a bovinelor adulte reformate se realizeaza in ferme si complexe specializate, precum si in fermele de vaci, in constructii in sistem gospodaresc modernizate, tabere de...

Numar pagini: 90  |  Marime fisier: 5976 kb

Curs Laptele de consum si produsele lactate

...Compozitia chimica a laptelui difera de a celorlalte produse alimentare atat sub raportul apa/substanta uscata, cat si din punct de vedere calitativ, continand: protide, lactoza, lipide, saruri minerale, vitamine, enzime, anticorpi etc.....

Numar pagini: 13  |  Marime fisier: 19 kb

Curs Carnea si produsele derivate

Carnea constituie o sursa alimentara de baza in hrana omului. Prin compozitia chimica echilibrata in trofine cu valoare biologica ridicata, proteine complete, grasimi, substante minerale si vitamine, digestibilitatea superioara si calitati...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 18 kb

Curs Comportament si Etica in Agroturism

Codurile includ principalele responsabilitati ale companiei fata de:     - consumatori (importanta satisfacerii consumatorilor, calitatea, siguranta/ protectia consumatorilor, corectitudinea preturilor serviciile dupa vanzare);...

Numar pagini: 63  |  Marime fisier: 169 kb

CURS AGRICULTURA : ASOLAMENTE SI ROTATII

Introducere Asolamentele si rotatia culturilor reprezinta mijloacele cele mai la indemana si mai putin costisitoare pentru a lupta impotriva buruienilor, bolilor si daunatorilor plantelor, pentru a realiza productii mari si pentru a proteja...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 0 kb

Reprezentarea si cotarea rotilor dintate si a angrenajelor

...prevazute cu dantura exterioara sau interioara. Ele se utilizeaza la transmiterea miocarii de rotatie oi a momentului de torsiune, prin contactul direct al dintilor, realizandu-se astfel un raport de transmitere (raportul dintre turatia rotii...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 351 kb

Arboricultura ornamentala

Inca din cele mai vechi timpuri omul a simtit nevoia de a imbogati sortimentul de specii lemnoase existent, ce facea parte din natura inconjuratoare, cu unele noi, avand caractere ornamentale deosebite. Au aparut la inceput colectii de plante,...

Numar pagini: 151  |  Marime fisier: 6963 kb

Curs fitopatologie

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei...

Numar pagini: 47  |  Marime fisier: 697 kb

Geologie - ppt

...in special scoarta solida a acestuia.     Obiectul de studiu il reprezinta cunoasterea structurii si compozitiei globului pamantesc, precum si modul de formare al mineralelor si rocilor care il alcatuiesc. Geologia ofera...

Numar pagini: 159  |  Marime fisier: 19551 kb

Curs Fitopatologie

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei...

Numar pagini: 61  |  Marime fisier: 739 kb

Industria laptelui

CAP. I. STRUCTURA, COMPOZITIA SI PROPRIETATILE LAPTELUI 1. Structura laptelui. Laptele este secretia caracteristica a glandelor mamare a tuturor mamiferelor femele. In diferite parti ale lumii, se utilizeaza laptele diverselor...

Numar pagini: 294  |  Marime fisier: 428804 kb

Plante horticole

...unde sunt delimitate mai multe sectoare:   A.Plantatia de portaltoi. Este cultura in care anual se produc butasii destinati altoirii cu soiurile nobile, precum si butasii necesari infiintarii de noi plantatii de portaltoi;...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 39608 kb

Cultura plantelor furajere

CULTURI FURAJERE SUCCESIVE 8.1. Importanta culturilor furajere succesive Exista o serie de culturi, cum ar fi cerealele paioase, mazarea sau chiar culturi furajere ca borceagurile, orzul, secara masa verde, raigrasul aristat,...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 16120 kb

Legumicultura speciala

CAP. I.  LEGUMELE DIN GRUPA VERZEI Din aceasta grupa fac parte urmatoarele specii: varza alba pentru capatana, varza rosie, varza creata, gulia, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza chinezeasca, varza pentru...

Numar pagini: 137  |  Marime fisier: 131659 kb

Rezultate 1 - 30 din 113