Termeni si conditii de utilizare a serviciului "Biblioteca" furnizat prin intermediul site-ului www.studentie.ro

1.1. Prezenta conventie privind "Termeni si conditii de utilizare a sectiunii „Biblioteca” din site-ul studentie.ro" (denumita in continuare "conventia") stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa sectiunea „Biblioteca” („Sectiunea”) din site-ul studentie.ro (denumit in continuare "Site-ul") ori poate utiliza in orice mod serviciul oferit prin intermediul Sectiunii (denumit in continuare "serviciul"), si are valoarea unei conventii incheiate intre Active Soft S.R.L. (denumita in continuare Administratorul Site-ului), in calitatea sa de administrator al Site-ului si de furnizor al serviciului, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Sectiunea sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv serviciul (denumit in continuare "Utilizator").

1.2. Potrivit prevederilor acestei Conventii, Utilizator Vanzator inseamna orice persoana care trimite un anunt de vanzare a unei Lucrari spre a fi postat in Sectiune potrivit prevederilor Conditiilor speciale de utilizare a serviciilor de intermediere care constituie parte integranta a acestei Conventii; Lucrare inseamna orice material promovat de Utilizatori prin publicarea de anunturi in Sectiune, inclusiv materiale de specialitate, cursuri, referate, laboratoare, seminarii, proiecte proprii, lucrari de licenta, dar fara a se limita la acestea; Utilizator Cumparator inseamna orice persoana care in urma citirii anuntului postat de Utilizatorul Vanzator descarca de pe www.studentie.ro un material promovat printr-un anunt in Sectiune, in schimbul unei plati, in conditiile acestei Conventii; material vandut inseamna Lucrari trimise de catre Utilizatorii Vanzatori catre Utilizatorii Cumparatori, Lucrari promovate prin intermediul anunturilor postate in Sectiune pe baza si cu acceptarea prevederilor Conditiilor Speciale de utilizare a serviciilor de intermediere, care constituie parte integranta din prezenta Conventie; Continutul Site-ului inseamna orice materiale, informatii, articole, Lucrari, dar fara a se limita la acestea postate pe Site.

1.3. Neacceptarea acestei Conventii ori a oricarei prevederi din aceasta, astfel cum este formulata in prezentul act, atrage obligatia utilizatorului de a inceta de indata utilizarea Serviciului si/sau accesarea prezentei Sectiuni din Site; accesarea sau vizitarea in continuare a prezentei sectiuni din Site, si / sau utilizarea Serviciului, precum si a oricarei componente a acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Conventiei si a oricarei prevederi din aceasta.

1.4. Neacceptarea acestei Conventii ori a oricarei prevederi din aceasta atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Sectiunii, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Sectiunii, a oricarei pagini din acesta si / sau a serviciului, precum si a oricaruei componente a acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Conventiei si a oricarei prevedri din aceasta.

2. Conditii de utilizare

2.1. Utilizatorii Sectiunii sunt obligati sa respecte urmatoarele conditii:

2.2. Administratorul Site-ului opereaza o baza de date in care Utilizatorii Site-ului pot publica Lucrarile conform prezentei conventii si conform informatiilor disponibile pe Sectiune.

2.3. Utilizatorul se obliga sa expedieze catre Site doar acele materiale (de orice fel, inclusiv Lucrari) pentru care are toate drepturile si autorizatiile necesare pentru acest tip de utilizare (inclusiv, dar fara a se limita la drepturile de proprietate intelectuala), sunt originale, nu sunt publicate pe alte pagini de internet. Aceste conditii pot fi modificate unilateral oricand de Administratorul Site-ului si vor fi publicate in Site. Lucrarile sunt evaluate potrivit optiunii discretionare a Administratorul Site-ului, având în vedere cu titlu exemplificativ criteriile mentionate mai sus, dar şi orice alte criterii considerate relevante de Administratorul Site-ului pentru fiecare lucrare în parte. Pentru fiecare activitate de evaluare, Administratorul Site-ului poate utiliza orice informaţii din orice surse, şi are dreptul de a interpreta aceste informaţii potrivit propriilor sale criterii, care nu pot fi cenzurate de alte persoane. Utilizatorul va fi informat prin intermediul postei electronice in legatura cu aprobarea / refuzul fiecarei lucrari. 

2.4. Utilizatorii sunt de acord ca Administratorul Site-ului sa posteze in Sectiune Lucrarile si anunturile de promovare a lucrarilor stiintifice al caror autor este Utilizatorul. Nici un material introdus pe Site nu poate fi reprodus, copiat ori multiplicat in orice mod decat cu permisiunea scrisa si prealabila a Administratorului Site-ului sau a autorului materialului respectiv, dupa caz. Administratorul Site-ului poate folosi orice material introdus pe Site in scopuri promotionale pe oricare alte site-uri sau in alte medii partenere. 

3 Utilizatorii Vanzatori si Utilizatorii Cumparatori se obliga sa respecte si Conditiile Speciale de utilizare a serviciilor de intermediere furnizate pe Sectiune, care constituie parte integranta a prezentei conventii. 

3.1. Conditiile Speciale de utilizare a serviciilor de intermediere furnizate pe Sectiune stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana poate publica si promova Lucrari prin intermediul Site-ului. Administratorul Site-ului furnizeaza servicii de publicare si promovare a lucrarilor Utilizatorului Vanzator, potrivit prevederilor prezentei conventii si explicatiilor oferite pe Site. Administratorul Site-ului opereaza o baza de date in care Utilizatorii Vanzatori pot publica Lucrarile conform prezentei conventii si Utilizatorii Cumparatori le pot descarca in schimbul unui pret platit catre Utilizatorul Vanzator. Administratorul Site-ului are dreptul, nu si obligatia, de a filtra anunturile publicate si / sau promovate de Utilizatori prin intermediul Serviciilor. Administratorul Site-ului nu are obligatia de a controla continutul anunturilor. Administratorul Site-ului pune la dispozitia Utilizatorilor Vanzatori si Utilizatorilor Cumparatori o platforma de comunicare, nefiind implicat in tranzactiile dintre acestia.

3.2. Utilizatorul Vanzator il garanteaza pe Administratorul Site-ului ca Lucrarile (materialele promovate prin anunturile postate pe Site) sunt creatia sa, sunt originale si detine toate drepturile asupra lor. 

3.3. Utilizatorul Vanzator intelege si accepta ca Administratorul Site-ului are dreptul sa selectioneze in mod discretionar Lucrarile care pot fi postate pe Sectiune pe baza unor criterii stabilite de acesta. Administratorul Site-ului poate sa refuze postarea pe Site a oricarei lucrari pe care le considera inadecvate sau necorespunzatoare serviciului oferit pe Sectiune.

3.4. Administratorul Site-ului poate oricand sa inceteze afisarea pe Sectiune a oricarei Lucrari daca constata ca prin aceasta s-au incalcat drepturile de proprietate intelectuala sau orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare, ori contin date si informatii incorecte sau false, sau incalca prevederile prezentei conventii.

3.5. Administratorul Site-ului nu poate fi tras la raspundere pentru continutul anunturilor postate pe Sectiune si Lucrarilor corespunzatoare acestora, pentru continutul materialelor transmise de Utilizatorul Vanzator catre Utilizatorul Cumparator sau pentru orice efecte juridice derivand din utilizarea acestora. Utilizatorul Vanzator intelege si accepta ca el este singurul raspunzator fata de Utilizatorii Cumparatori si orice alta persoana pentru continutul materialelor si orice efecte juridice derivand din utilizarea acestora. 

3.6 Utilizatorul Cumparator poate descarca o lucrare de pe Sectiune in urma platii pretului (plata poate fi efectuata inclusiv in moneda virtuala a Site-ului) stabilit de Utilizatorul Vanzator. Pentru fiecare astfel de descarcare, in contul din Site al Utilizatorului Vanzator se transfera numarul de monede virtuale stabilite de acesta la incarcarea lucrarii pe Site. Cu alte cuvinte, pentru fiecare descarcare efectuata, Utilizatorul Vanzator va primi in contul din Site numarul de credite pe care l-a stabilit pentru fiecare lucrare in parte, acestea fiind actualizate si afisate in contul propriu din Site.

3.7. Utilizatorul Vanzator are posibilitatea de a cere convertirea creditelor in bani si de a retrage sumele castigate din vanzarea lucrarilor sale. Odata ce lucrarile au generat credite ce reprezinta echivalentul a 100 de euro, Utilizatorul Vanzator poate cere retragerea banilor. Banii se primesc prin transfer bancar in contul bancar specificat de Utilizatorul Vanzator in urma semnarii unui contract intre acesta si Administratorul Site-ului.

3.8. Creditele se vor converti in bani astfel: pentru fiecare 100 de credite stranse in cont Utilizatorul Vanzator primeste 1 Eur net. La trimiterea unei lucrari spre aprobare, Utilizatorul Vanzator va stabili pretul pe care trebuie sa-l plateasca orice Utilizator Cumparator care doreste sa descarce Lucrarea; pretul va fi stabilit in moneda virtuala a Site-ului, dupa cum urmeaza: fiecare referat, curs, seminar sau laborator poate avea pretul de 50, 80 sau 100 de credite / descarcare. Fiecare lucrare de licenta are pretul fix de 500 credite / descarcare. Cu titlu de exemplu precizam ca pentru fiecare descarcare a unei lucrari de licenta Utilizatorul Vanzator va acumula in contul tau 500 credite, adica echivalentul a 5 Eur net.

3.9. Transferul catre Utilizatorul Vanzator a sumelor in lei echivalente creditelor acumulate in contul sau se va face de catre Admistratorul Site-ului, care incaseaza aceste sume in numele si pe seama Utilizatorului Vanzator, in urma solicitarii acestuia adresate prin intermediul functionalitatilor site-ului sau prin email Administratorului Site-ului potrivit prevederilor acestor Conditii Speciale de utilizare a serviciilor de intermediere, precum si prevederilor unui Contract care constiuie parte integranta din prezenta conventie. Contractul va fi trimis Utilizatorului Vanzator in doua exemplare originale, pe hartie in termen de 5 zile lucratoare de la receptionarea solicitarii de transfer a sumelor de catre Administratorul Site-ului. Un exemplar in original al Contractului va fi remis Administratorului Site-ului prin posta cu confirmare de primire, la adresa: Active Soft S.R.L., B-dul Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etajul 3, sectiunea 1, Sector 2, cod 021901, Bucuresti. Administratorul Site-ului va transfera sumele de bani in termen de 5 zile de la primirea exemplarului in original al Contractului in contul bancar indicat de catre Utilizatorul Vanzator. Sumele calculate in credite vor fi calculate doar pe baza inregistrarilor tinute de catre Administratorul Site-ului cu privire la numarul de tranzactii incheiate intre Utilizatorul Vanzator si Utilizatorul Cumparator. Administratorul Site-ului nu va accepta niciun alt fel de calcule sau statistici de orice natura, acestea neavand niciun efect conform prezentelor Termeni si conditii.

3.10. Utilizatorul Vanzator va putea formula solicitari in conformitate cu prevederile art. 3.9 de mai sus numai atunci cand creditele acumulate in contul propriu sunt echivalente cu cel putin 100 de euro. In vederea efectuarii platii, Utilizatorul Vanzator este singurul responsabil cu privire la furnizarea cu exactitate a adresei sale, necesara in vederea stabilirii comunicarii, a contului sau, precum si a altor informatii de contact. Administratorul Site-ului isi poate modifica in orice moment modalitatea de plata. In niciun caz, Administratorul Site-ului nu va efectua plati pentru nicio suma acumulata in valoare mai mica de 100 Eur.

3.11. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul de a retine plata datorita oricareia din prevederile anterioare sau a incalcarii, de catre Utilizatorul Vanzator, a prezentelor Termeni si conditii.

3.12 Transferul sumelor se va face de catre Administratorul Site-ului doar daca Utilizatorul Vanzator nu are un cont Inactiv pe Site. In intelesul prezentelor conditii "Inactiv" inseamna ca, pe baza inregistrarilor Site-ului: (a) pentru o perioada de doi (2) ani sau mai mult, Utilizatorul Vanzator nu s-a inregistrat (logat) in cont sau nu a acceptat comunicari sau plati pe care Administratorul Site-ului a incercat sa le achite sau transmita catre acesta; sau (b) Administratorul Site-ului nu a reusit sa-l contacteze pe Utilizatorul Vanzator sau nu a primit instructiuni adecvate de plata din partea acestuia dupa contactarea acestuia la adresa indicata in inregistrarile pe Site, ori Administratorul Site-ului nu va fi intrat in posesia Contractului incheiat intre Utilizatorul Vanzator si Administratorul Site-ului, si semnat in original de catre parti. 

3.13. Utilizatorul Cumparator plateste pentru fiecare descarcare a unei lucrari promovate de Utilizatorul Vanzator prin intermediul platformei de comunicare puse la dispozitia sa de Administratorul Site-ului, o suma de bani calculata in moneda virtuala a Site-ului, in credite sau in EUR.

3.14. In urma descarcarii unei lucrari promovate de Utilizatorul Vanzator prin intermediul platformei de comunicare pusa la dispozitia acestuia de Administratorul Site-ului, Utilizatorul Cumparator primeste dreptul de utiliza materialul exclusiv in scopuri personale. Astfel este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a materialului cesionat sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal. Lucrarile vor fi utilizate exclusiv in scop de informare, documentare si / sau cercetare. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si / sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Este strict interzisa utilizarea lucrarii stiintifice in vederea falsificarii calitatii de autor a unei lucrari de orice natura, inclusiv de licenta, de diploma, de disertatie, de doctorat, dar fara a se limita la acestea. Utilizatorul se obliga sa respecte toate prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare. Utilizatorului Vanzator este singurul raspunzator in fata Utilizatorul Cumparator si a oricarei alte persoane pentru incalcarea prevederilor prezentelor termeni si conditii si / sau a legislatiei in vigoare.

3.15. Utilizatorul Cumparator intelege si accepta ca Administratorul Site-ului ofera doar o platforma pentru postarea lucrarilor si este doar intermediar intre Utilizatorii Vanzatori si Utilizatorii Cumparatori. Acest serviciu este oferit potrivit principiului "asa cum este" si Utilizatorul Cumparator, precum si Utilizatorul Vanzator, il foloseste pe riscul propriu. Utilizatorul Vanzator, Utilizatorul Cumparator precum si orice alta persoana inteleg si accepta sa nu aduca modificari, sau sa creeze ori sa incerce sa creeze un inlocuitor sau un serviciu ori produs similar prin utilizarea sau accesul la Site si serviciul oferit prin intermediul Site-ului. 

4. Tarife si plati

4.1. Avand in vedere ca anumite Servicii disponibile prin intermediul Sectiunii sunt contra cost, Utilizatorul se obliga sa achite tariful pentru respectivele Servicii, potrivit informatiilor disponibile pe Site. Tarifele sunt exprimate in EUR. Un Utilizator va putea accesa Serviciile respective conform prevederilor prezentei conventii si conform informatiilor disponibile pe site numai dupa autentificare si plata tarifelor corespunzatoare. 

4.2. Achitarea tarifelor anumitor Servicii disponibile prin intermediul Sectiunii se face in EUR sau intr-o moneda virtuala denumita "credit" / "credite", obtinuta prin cumparare, prin sms, card sau alte metode indicate de Administratorul Site-ului. Valoarea monedei virtuale in eur (sau in lei) este indicata de Administratorul Site-ului prin afisare pe Sectiune si poate fi modificata oricand de Administratorul Site-ului, potrivit propriilor sale criterii care nu pot fi cenzurate de alte persoane. Sumele disponibile in moneda virtuala pot fi utilizate conform instructiunilor disponibile pe Sectiune. Creditele existente in contul Utilizatorului vor putea fi utilizate de acesta numai potrivit instructiunilor disponibile in Sectiune si prezentei conventii. 

4.2. Administratorul Site-ului nu va pretinde si Utilizatorul nu este obligat sa plateasca vreun tarif suplimentar in afara de cele mentionate pe Sectiune. Utilizatorul nu poate cere rambursarea acestui tarif in nicio situatie in care a incalcat oricare din prevederile prezentei conventii. 

4.3. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul de a schimba tarifele pentru oricare dintre Servicii si de a stabili noi tarife in orice moment, potrivit propriei sale optiuni. Orice modificare de tarife va deveni operanta imediat dupa notificarea in acest sens a Utilizatorului (prin e-mail sau prin afisarea acesteia pe Sectiune, potrivit optiunii Administratorului Site-ului). 

4.4. Utilizatorul va transfera in avans Administratorului Site-ului contravaloarea Serviciilor, plata sumei fiind considerata efectuata doar la momentul la care contul bancar al Administratorului Site-ului va fi fost creditat cu suma respectiva, iar banca va fi confirmat operatiunea prin extras bancar sau alte documente bancare similare eliberate Administratorului Site-ului. Plata se va putea face dupa cum urmeaza: prin trimiterea unui sms la numarul indicat in Site sau prin card / Pay Pal, potrivit instrucţiunilor disponibile pe Sectiune. Utilizatorul se supune in intregime termenilor si conditiilor operatorului de plati, Active Soft fiind absolvit in intregime de orice raspundere cu privire la orice probleme intalnite in efectuarea platii. 

4.5. Utilizatorul intelege si este de acord sa suporte toate taxele si impozitele aplicabile sau orice alte taxe impuse potrivit prevederilor legale in materie in legatura cu utilizarea Serviciilor de catre Utilizator, precum si toate comisioanele sau spezele de orice fel prevazute pe Site sau datorate in orice mod in legatura cu sumele transferate cu orice titlu Administratorului Site-ului. 

5. Limitarea raspunderii

5.1 Administratorul Site-ului nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres pentru continutul de orice fel al Site-ului (inclusiv al Sectiunii), sau pentru intreg continutul oferit de catre Utilizatorii Vanzatori catre Utilizatorii Cumparatori. Administratorul Site-ului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

5.2. Administratorul Site-ului nu ofera niciun fel de garantii sau raspundere pentru Continutul Sectiunii si in nicio situatie nu poate fi facut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parte, secventa, modul al continutului de pe Site si / sau Sectiune sau din imposibilitatea utilizarii acestuia, indiferent de cauza acesteia, ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale continutului Site-ului.

5.3. Utilizatorii inteleg si accepta ca furnizarea Serviciului poate fi afectata de anumite conditii obiective, precum si ca orice alte servicii oferite prin intermediul Site-ului sunt oferite potrivit principiului "asa cum sunt", "asa cum sunt disponibile", iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. In consecinta, Administratorul Site-ului nu poate fi tras la raspundere nici cu privire la orice din informatii si date din Continutul Site-ului, inclusiv dar nu numai cele privind textul imaginile, secventele video, avatarurile, blogurile, Lucrarile transmise de Utilizatorii Vanzatori catre Utilizatorii Cumparatori si care sunt promovate prin anunturile postate pe Site, sau orice alta activitate legata de utilizarea, precum si niciun alt efect juridic derivand din acestea.

5.4. Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Site-ului este absolvit de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Site-ului, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciului, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Administratorului Site-ului.

5.5. Administratorul Site-ului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil. Cu toate acestea, Administratorul Site-ului nu este responsabil pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de Utilizatori. In mod expres, utilizatorul este de acord ca Admnistratorul Site-ului nu va fi responsabil pentru nici un fel de daune directe, indirecte, minore, speciale, de importanta majora sau incidentale, incluzand dar fara a se limita insa la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din utilizarea serviciului sau orice alt aspect relationat serviciului.

5.6. Utilizatorul este de acord sa apere si sa despagubeasca pe Administratorul Site-ului si / sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea serviciului sau orice alt aspect relationat serviciului.

5.7. In cazurile de forta majora Administratorul Site-ului si / sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, sunt exonerati total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la acestea, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Administratorului Site-ului, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, atacurile informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malitioase, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva etc.

6. Modificarea Conventiei

Administratorul Site-ului are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din prezenta Conventie sau prezenta Conventie in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Site sau de serviciu ori prin accesarea Sectiunii, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului utilizator de a inceta de indata accesarea Sectiunii si / sau utilizarea in orice mod a serviciului.

7. Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale Administratorul Site-ului, prevazute de prezenta Conventie, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezenta Conventie vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu prezenta Conventie va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a sediului Administratorului Site-ului.