Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca

Oras : Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) : Str. I. C. Bratianu, Nr. 25, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon : 0264-58.38.79, 0264-59.12.41, 0264-59.33.38
Fax : 0264-59.38.79

Grupul de discutii de la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca
 

 
Ultimele postari din forum
acum 4 ani 5 luni 22 zile
Eşti vorbitor de limba spaniolă ? Eşti interesat de o oportunitate profesională ?
Acum ai ocazia de a lucra într-o companie multinaţională de comerţ online cu amănuntul.
Mai multe detalii la adresa: diana.marginean@salesconsulting.ro
 
acum 4 ani 5 luni 22 zile
Vrei să faci parte dintr-o companie multinaţională?
Amazon iţi oferă oportunitatea de a lucra independent, prestând munca de acasă, cu ajutorul unei echipe virtuale.
Amazon reprezintă cea mai mare platformă online în domeniul comerţului online cu amănuntul. Astfel, multinaţionala comercializează o gama variată de produse şi este în căutare de persoane cu abilităţi excepţionale de comunicare pentru poziţia de Customer Service Associate.
Mai multe detalii la adresa: larisa.dobrean@salesconsulting.ro
 
acum 4 ani 10 luni 6 zile
Am o orga de donat catre un student de la Gh Dima Cluj, doritori?
 
acum 7 ani 1 luna 8 zile
Sunfever Tanning Studio si-a deschis un nou salon de bronzat pe bulevardul Nicolae Titulescu nr. 33 (in apropiere de statia RATUC pentru troleibuzele 25 si 3, in incinta Salonului LUANA). Va asteptam cu cele mai noi tuburi Dark Caramel si cu cel mai bun pret din oras – doar 0,8 bani/minut. Va oferim promotii speciale si happy hour, precum si o ambianta placuta si un bronz vizibil dupa o sedinta de doar 6 minute. Va asteptam cu drag!!
 
Auditions for
VIOLIN
VIOLA
VIOLONCELLO
DOUBLE BASS
FLUTE & PICCOLO ( audition 4 both instruments )
OBOE & ENGLISH HORN
BASSOON
BASSOON /DOUBLE BASSOON
CLARINET
CLARINET/EB CLARINET
CLARINET/EB CLARINET/ BASS CLARINET
FRENCH HORN
TRUMPET& PICCOLO TRUMPET ( audition 4 both )
TROMBONE
BASS TROMBONE
TUBA
PERCUSSION
TIMPANI/PERCUSSION
PIANO
HARP
Inscrieri pana pe data de 15 martie
Pt detalii trimite-ti e-mail
 
Simti nevoia sa vorbesti cu cineva care sa te asculte, sa te inteleaga si sa nu te judece?
Ai probleme la servici, la scoala, in familie, in viata de cuplu sau in orice alt domeniu al vietii tale si vrei sa le rezolvi? Vrei o schimbare in viata ta, dar nu stii de unde sa incepi? Daca vrei sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva, sa dai o noua interpretare vietii tale, sa gasesti un sens nou in tot ceea ce ti se intampla, suna la 0752493919. Psiholog clinician si psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, ofer servicii psihologice constand in diagnostic si evaluare clinica, interventie psihologica de tip cognitiv-comportamental si optimizare, la tarife foarte avantajoase, cu reduceri substantiale si gratuitati. Confidentialitate garantata!
 
Imi cer scuze ca apare msg de 3 ori! Nu am vrut sa fac abuz. Am primit ceva msg de erroare si de accea am dat pus de mai multe ori. Acum am vazut ca s-a postat de fiecare data. Rog administratorul sa stearga msg extra!

Really sorry :(
 
acum 8 ani 11 luni 19 zile
Aluminiul,cel mai abundent metal din scoarat Pamantului, a fost obtinut intaia data de catre HUMPHRY DAVY. q7q8ql
Aluminiul este un metal foarte electropozitiv si reactiv cu greutatea atomica 26,974 ; are o structura cristalina cubica,cu fetele centrate, ceea ce il face maleabil si ductil, adica poate fi laminat in foi subtiri si tras in fire fine.
Caracteristicile AL. metalic depind si starea de puritate.Astfel, pentru AL. pur de 99,99% punctul de topire este de 660,2°C, iar greutatea specifica de 2,699 g/cm3,in timp ce pentru AL. Tehnic de 99,5% , valorile respective sunt 658,4+C si 2,705 g/cm3.
Diferenta mare intre temperatura de topire (660°C) si cea de fierbere (2270°C), perfecta stabilitate a metalului in stare topita sunt calitati care permit ca turnare lui in forme sa se faca usor si in bune conditii.
Aluminiul este un metal amfoter, care se poate ioniza in apa fie bazic, fie acid dupa PH. respectiv.Sa luam exemplul hidroxidului de AL :
AL(OH)3 + OH ® AL(OH)4
AL(OH)3 + 3H+ ® AL3+ + 3H20
Aluminiul are o mare capacitate de reactie.Rezistentaaluminiului si a aliajelor sale la co roziune depinde de comportarea pelicului fine de oxid de aluminiu care acopera metalul.
Prin tratament anodic se obtine un strat uniform, care poate absorbi coloranti organici pentru a capata orice nuanta si care in acelasi timp creste rezistenta sa la coroziune.
Prin observatii repetate s-a demonstrat ca intr-o atmosfera umeda si coroziva trebuie ferit aluminiul de contactul cu metalele electropozitive, spre a evita atacarea si corodarea lui.
In practica, trebuie ocolit in special contactul cu cuprul; in schimb contactul cu zincul apara alumuniul de atac.
 
acum 8 ani 11 luni 19 zile
Organizaţii interguvernamentale
Organizaţia Naţiunilor Unite este cea mai importantă organizaţie internaţională din lume. Este înfiinţată în anul 1945 şi are 192 de state membre. ONU are misiunea de a asigura pacea mondială, respectarea drepturilor omului, cooperarea internaţională şi respectarea dreptului internaţional. Sediul central al organizaţiei este situat în New York.
Organismele ONU sunt:
• Adunarea Generală - reprezentaţi ai fiecărui stat membru care au drepturi egale de vot. Rezoluţiile Adunării nu sunt legi, ci doar recomandări.
• Consiliul de Securitate - 15 membri, din care 5 permanenţi (China, Rusia, Franţa, Regatul Unit şi SUA) şi restul aleşi pentru un mandat de 2 ani. În fiecare an sunt aleşi cinci noi membri. Deciziile importante ale Consiliului de Securitate trebuie să fie votate de 9 membri.
• Consiliului Economic şi Social îi sunt subordonate multe din organizaţiile speciale.
• Curtea Internaţională de Justiţie decide dispute internaţionale - are sediul la Haga.
• Secretariatul Naţiunilor Unite.
România este membru din anul 1955.
Sistemul ONU cuprinde 15 agenţii specializate:
1. Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) - a luat fiinţă în anul 1919, are sediul la Geneva, elaborează politicile şi programele destinate ameliorării condiţiilor de muncă şi posibilităţilor de angajare, fixând totodată normele internaţionale utilizate în toate ţările lumii în domeniul forţei de muncă.
2. Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) - a fost înfiinţată la 16 octombrie1945 şi are sediul la Roma. România este membră din anul 1962.
 
acum 8 ani 11 luni 19 zile
Criza economică în 2009
 
 
 
 

Studenti la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-NapocaVezi toti membrii
 

Cauta universitate