Cum aplic pentru o viza de studii in SUA?

Cum aplic pentru o viza de studii in SUA? 5 3
5 stele

10133 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Cum aplic pentru o viza de studii in SUA?
Rezumat:
  • Viza de studii in SUA
  • Acte necesare pentru viza
  • Tipuri de vize de studii

Vrei sa studiezi in SUA si nu stii exact ce pasi trebuie sa urmezi? In primul rand trebuie sa stii ca pentru a studia cu bursa sau fara, in America de exemplu, este absolut necesara o viza de studii!

Probabil in acest moment iti pui intrebarea: Si cum aplic pentru o bursa un SUA? Simplu: Studentie.ro iti spune cum.

E esential sa stii ca guvernul SUA ofera doua tipuri de vize de studii: viza F-1, pentru studii academice si viza M-1 pentru studii non-academice si vocationale. Pentru a aplica pentru o viza de studii, trebuie sa fi fost deja acceptat intr-o institutie educationala aprobata de `Serviciul de Imigrare si Nationalizare`.

Unde poti sa aplici pentru o astfel de viza?
Candidatii pentru o viza de studii ar trebui sa aplice la Ambasada SUA sau la Consulatul Americii. Desi candidatii pentru o viza de studii pot aplica la orice oficiu consular din strainatate, poate sa fie mult mai dificil sa aplici in afara tarii tale de resedinta.

Care sunt documentele necesare?
Fiecare candidat trebuie sa plateasca o taxa de viza nereturnabila de aproximativ 140 de dolari si sa depuna:

1. Un formular de aplicare OF-156, completat si semnat. Acestea se gasesc in mod gratuit la toate oficiile consulare ale Statelor Unite.

2. Un pasaport valabil pentru cel putin sase luni peste durata de studii a candidatului.

3. O fotografie 37x37mm, in care sa fie vizibila toata fata, cu capul gol, pe un fundal alb.

4. Programul de studii din SUA la care ai fost deja acceptat trebuie sa iti trimita un formular I-20 sau un Certificat de Eligibilitate, pentru a demonstra ca ai fost acceptat ca student. Candidatii care aplica pentru o viza de studii tip `F` trebuie sa obtina un Formular I-20A-B (Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status for Academic and Language Students), iar cei care aplica pentru o viza de studii `M`, ar trebui sa obtina un Formular I-20M-N (Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (M-1) Student Status For Vocational Students).  

5. O dovada de fonduri suficiente pentru perioada de studii precum declaratii bancare si alte registre financiare.
Candidatii pentru o viza F1 trebuie sa demonstreze ca vor fi in stare sa se finanteze pe durata primului an de studii si ca vor fi disponibile fonduri suficiente si pentru anii urmatori.

Candidatii pentru o viza M-1 trebuie sa dovedeasca faptul ca au imediat la dispozitie fonduri suficiente pentru a achita taxele de studii dar si fonduri pentru costurile de trai pentru intreaga perioada de sedere.

Alte documente necesare:

Studentii care vor sa aplice pentru o viza de studii trebuie sa declare in fata ofiterului consular ca au resedinta intr-o alta tara, unde vor sa se intoarca imediat ce isi vor finaliza studiile. Aceasta nu are o forma fixa, deoarece circumstantele pot varia de la persoana la persoana.

Cam acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine cu succes o viza de studii. Multa bafta!

Andreea Iolu - editor Studentie.ro
 

Read more about: credite de studii 

 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

 

Study abroad search

 
 
 
 

 
 

Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...