Vrei sa studiezi in Danemarca? Iata cum se desfasoara admiterea la cele mai inalte institutii

0 stele

2460 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Vrei sa studiezi in Danemarca? Iata cum se desfasoara admiterea la cele mai inalte institutii

Ai fost pana acum la nenumarate targuri de universitati din strainatate si, din cate ai observat, Danemarca este printre tarile unde taxele de scolarizare sunt foarte accesibile sau zero. Si te-ai hotarat: vrei sa-ti incerci si tu norocul la o universitate de acolo. Iata ce trebuie sa stii inainte de a lua masuri.

Fiecare universitate din Danemarca este responsabila pentru propriile criterii de admitere, iar cerintele variaza de la un program la altul. Toate programele din Danemarca, aflate la standarde foarte inalte, solicita un nivel avansat de cunoastere a limbii engleze, cunostinte care trebuie dovedite cu documente.

De exemplu, nu ti-ar strica teste precum TOEFL, IELTS sau Cambridge. Fiecare universitate accepta un anumit nivel de limba engleza, asa ca verifica inainte pe site-ul lor cerintele. Daca e sa ne luam dupa cele de anul trecut, iata mai jos echivalentele:In schimb, daca esti cunoscator de limba daneza, ai la dispozitie o gama variata de programe si cursuri predate in aceasta limba. Gaseste cateva exemple aici: http://www.ug.dk/. Pentru admiterea la unul dintre acestea, trebuie sa sustii testul numit "Daneza ca limba straina" in urma caruia sa demonstrezi un nivel satisfacator de cunoastere a limbii.

Nu uita ca poti, de asemenea, ca student international, sa iei cursuri de limba daneza. In alta ordine de idei, te poti inscrie in primul an la un program de studiu cu predare in limba engleza, apoi sa-l continui cu predare in daneza, odata ce ai capatat minimele abilitati de vorbire si scriere.

Pentru programele de licenta, principalele cerinte la admitere la majoritatea institutiilor de invatamant superior din Danemarca sunt:
- o evaluare care la noi echivaleaza cu examenul de bacaluareat
- vorbirea fluenta a limbii engleza

Anumite programe, au cerinte aditionale de admitere care pot include:
- evaluare cu un grad minim de trecere
- interviuri de admitere

Pentru informatii mai detaliate cu privire la admiterea la universitatile daneze, click aici: fivu.dk/recognition/admission-he

Pentru programele de licenta care incep in ianuarie sau februarie anul viitor, deadline-ul de aplicare este 1 septembrie a.c. Universitatile pun la dispozitia studentilor internationali un site unde pot aplica online pe baza unor formulare de admitere: http://www.optagelse.dk/admission/index.html

Care sunt motivele pentru care vrei sa studiezi in Danemarca, in afara de studiile gratuite?
 

Afla ce programe de studiu sunt disponibile la universitatile din Danemarca aici>>


Andreea Catan

 


 
Comentarii

Cod

Cod de securitate

 

Study abroad search

 
 
 
 

 
 

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan