Academia Nationala de Informatii din Bucuresti-Otopeni

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Soseaua Odai nr. 20-22, sector 1, Bucuresti E-mail relatii@sri.ro
Telefon : 021-310.47.50, 021-410.65.50 / 1144/ 1105/ 1101
 
 • Academia Nationala de Informatii este o institutie militara de invatamant superior creata in temeiul Legii privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, care prevede pregatirea personalului in cadrul unui sistem de invatamant propriu.

  In cadrul ANI, invatamantul se desfasoara la standarde inalte de performanta, in acord cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Constitutia Romaniei, Legea Invatamantului, Legea privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor, Statutul personalului didactic si Statutul cadrelor militare.

  Academia Nationala de Informatii are ca obiectiv formarea ofiterilor de informatii, atat pentru Serviciul Roman de Informatii, cat si pentru celelalte institutii cu atributii in domeniul sigurantei nationale. La incheierea studiilor, absolventii A.N.I. obtin diploma de licenta si brevet de ofiter.

  Domenii de pregatire in A.N.I.
  Pregatirea de informatii se realizeaza, prin module distincte, in scopul formarii unor specialisti cu un inalt nivel de competenta profesionala, care sa raspunda exigentelor ridicate de problemele complexe si de mare raspundere ale securitatii si sigurantei nationale, in conditiile respectarii stricte a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a legilor tarii, in contextul unei societati democratice moderne.Argumentarea teoretica a notiunilor fundamentale ale activitatii de informatii este urmata de aplicatii practice, care au menirea sa formeze si sa dezvolte deprinderi si abilitati specifice.

  Pregatire militara
  Pregatirea militara, in conformitate cu obiectivul stabilit prin planul de invatamant, asigura insusirea cunostintelor militare generale necesare obtinerii, la absolvirea Academiei, a statutului de ofiter.
  Academia organizeaza pentru fiecare serie de studenti tabere de instruire militara, de regula in zone montane, in care se desfasoara programe de pregatire interdisciplinara.

  Limbi straine
  In cadrul Academiei Nationale de Informatii, studentii aprofundeaza cel putin doua limbi straine, dintre care una de larga circulatie internationala, din cele zece care se pot studia in Academie. Studiului limbilor straine ii este rezervat, prin planul de invatamant, un volum important de ore, fapt care situeaza A.N.I. imediat dupa facultatile cu profil filologic.
  In procesul de predare-invatare a limbilor straine, studentii beneficiaza de avantajele utilizarii unor mijloace tehnice performante.

  Informatica
  Informatica reprezinta un domeniu de pregatire prioritar in formarea viitorilor specialisti. In acest sens, A.N.I. ofera studentilor sai doua pachete de programe, in functie de nivelul initial de pregatire, astfel:
  - Pentru incepatori, programe care au ca scop insusirea tehnicilor specifice, cum ar fi: analiza statistica a datelor, tehnoredactarea asistata de calculator, exploatarea bazelor de date, retele de calculatoare (Internet)
  - Pentru avansati, programe de pregatire complexa, vizand: limbajele de programare, arhitectura calculatoarelor, sistemele de operare, bazele de date, retelele de calculatoare, exploatarea resurselor Internet, elemente de criptografie si securitate informationala.

  Pregatire juridica
  Pregatirea juridica este o componenta fundamentala a formarii ofiterilor de informatii, ce asigura insusirea cunostintelor necesare desfasurarii intregii activitati a acestora, in limitele si pe baza legii.

  Culturi si institutii europene
  Cultura, devenita o componenta organica a personalitatii, contribuie la mai buna integrare sociala a absolventilor si la o mai mare deschidere in relatiile interumane. Totodata, un nivel ridicat de pregatire in domeniu serveste facilitarii comunicarii interculturale, conditie esentiala in procesul integrarii europene si euro-atlantice.
  Insusirea cunostintelor privitoare la istoria culturii si a institutiilor europene genereaza o intelegere superioara a contributiei si a locului Romaniei intr-o Europa unita.

  Pregatire fizica
  Pe durata studiilor, studentii participa la programe de educatie fizica si sport care contin discipline ca: gimnastica (sportiva, acrobatica, artistica), atletism (alergari, sarituri, aruncari), precum si jocuri sportive (volei, baschet, fotbal, rugby, tenis).
  Pe langa elementele tehnico-tactice puse in practica, se primesc informatii despre metodologie, regulamente, cultura si istorie sportiva etc. care, impreuna cu ramurile sportive tehnico-aplicative (inotul, schiul, tirul, elementele de auto-aparare), intregesc paleta educationala in aceasta ramura de pregatire. In afara orelor de curs, cei interesati se pot perfectiona in diferite ramuri sportive, avand la dispozitie sali si terenuri modern echipate. Pregatirea fizica asigura dezvoltarea unor calitati necesare viitoarelor cadre, cresterea rezistentei la stres si la efort indelungat, cat si premise pentru o mai buna integrare socioprofesionala.

  Practica anuala
  Studentii efectueaza, la sfarsitul anului universitar, un stagiu de practica in institutii reprezentative din cadrul sistemului de securitate nationala si, potrivit profilului academic, in institute de cercetari si/sau unitati in care pot sa-si consolideze cunostintele teoretice dobandite.

  Alte domenii
  Atat prin planurile de invatamant, cat si la solicitarea studentilor, in cadrul A.N.I. se pot organiza cursuri deschise, studentii avand astfel posibilitatea sa aprofundeze si alte discipline decat cele amintite mai sus.

  Dotarea materiala a A.N.I.
  Academia Nationala de Informatii dispune de spatii de invatamant dotate in conformitate cu standardele nationale aplicabile invatamantului superior. In acest sens, s-au amenajat laboratoare moderne care raspund cerintelor impuse de obiectivele de formare ale specializarilor.
  Laboratoarele de limbi straine, de media si de pregatire militara integreaza tehnologie performanta, de ultima generatie, fiind accesibile tuturor studentilor pe perioada studiilor.
  Institutia dispune de tehnica de calcul competitiva, precum si de laboratoare de informatica (calculatoare de ultima generatie) care sunt la dispozitia studentilor, atat in cadrul orelor de curs, seminar, cat si pentru studiul individual.

  A.N.I. pune la dispozitia studentilor sai o biblioteca enciclopedica cu cca. 40.000 titluri (carti si periodice) in limba romana si in limbi de circulatie internationala, sali de lectura si de studiu echipate cu mijloace tehnice moderne. Cazarea studentilor se realizeaza in camine amenajate functional, situate intr-un mediu natural deosebit.
  O cantina moderna asigura o servire rapida si de calitate, iar cele doua bufete-restaurant, bine aprovizionate, sunt preferate de catre studenti, putand fi frecventate atat in pauze, cat si in timpul liber.
  Clubul A.N.I. organizeaza activitati culturale, educative si de recreere, atat in spatiile proprii (salile de spectacol, de vizionare video, de creatie etc.), cat si in cele puse la dispozitie de Serviciul Roman de Informatii.

  Baza sportiva
  Baza sportiva, cu o dotare moderna, cuprinde: sala de sport multifunctionala, terenuri de fotbal, volei, baschet, tenis, spatii pentru fitness; totodata este asigurat accesul la facilitati pentru inot si tir, precum si echipament adecvat, gratuit, pentru componentii echipelor reprezentative ale Academiei Nationale de Informatii.


  Contact
  Academia Nationala de Informatii este situata in partea de nord a capitalei, in imediata apropiere a localitatii Otopeni si a DN -1.
  Trasee:
  1. Piata Unirii - Expres 783 Piata Presei Libere - autobuzul 304 statia Odai 20.
  2. Piata Romana - autobuzele 331, 301,131 Piata Presei Libere - autobuzul 304 statia Odai 20.
  3. Gara de Nord - autobuzele 105, 205 Piata Presei Libere - autobuzul 304 statia Odai 20.

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei universitati!
 
 
 

Studenti la Academia Nationala de Informatii din Bucuresti-OtopeniVezi toti membrii
 

Cauta universitate