Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta

Oras : Constanta
Adresa ( Vezi harta) : Str. Fulgerului, Nr. 1, Constanta
Telefon : 0241-62.62.00
Fax : 0241-62.62.00

Grupul de discutii de la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta
 
 • DEPARTAMENT LIMBI STRAINE
  Departamentul de Limbi Straine este compus din Catedra de Limbi Straine, Centrul Principal de Limbi Straine si Centrul Regional de Resurse si Invatare.

  Departamentul instruieste studenti militari, studenti civili si ofiteri cursanti pentru invatarea si perfectionarea limbilor straine. Catedra de Limbi Straine este compusa din 12 membri - un conferentiar, 5 lectori, 4 asistenti si 2 preparatori, acoperind urmatoarele discipline: limba engleza, limba franceza si limba germana. Colectivul pregateste atat studenti civili si militari - cursuri de zi, cat si studenti de la frecventa redusa.Disciplinele mentionate se studiaza pe tot parcursul celor 4, respectiv 5 ani de facultate (in functie de anul admiterii) si se finalizeaza cu examene de an - limba engleza si colocviu - limba franceza si limba germana, sustinute in sesiunea din vara.

  Atat studentii Facultatii de Marina Civila - sectiile de Navigatie si transport maritim, Electromecanica si Exploatari portuare, cat si studentii Facultatii de Marina Militara studiaza limbile engleza, franceza si germana. In primii doi ani se studiaza limba engleza de specialitate impreuna cu notiuni generale de gramatica si vocabular, urmand ca din anul trei sa se studieze numai engleza maritima conform STCW.

  Cursurile intensive pentru ofiteri, subofiteri, maistri militari si personal civil din M.Ap.N. se desfasoara pe module, cu durata diferita in functie de punctajul initial si obiectivul cursurilor (o luna, trei luni, patru luni, cinci luni sau sase luni).

  Laboratoare
  In cadrul Departamentului de Limbi Straine din Academia Navala "Mircea cel Batran" exista trei laboratoare. Doua dintre ele sunt laboratoare de nivel IV dotate cu cate 10 calculatoare fiecare, trei televizoare Panasonic, un video multisistem Panasonic si un pupitru de comanda cu monitor. In aceste laboratoare cursantii pot lucra individual si pot folosi materialele audio-video din dotare. Al treilea laborator are douazeci de posturi, trei televizoare Panasonic si un aparat video multisistem Panasonic (cursantii si studentii folosesc aceste laboratoare pentru imbunatatirea aptitudinilor de ascultare). Monitorizarea se face de la pupitrul de comanda. Tot in aceste laboratoare se face testarea studentilor si a ofiterilor cursanti.

  DEPARTAMENT INVATAMANT CU FRECVENTA REDUSA SI MASTERAT
  Departamentul invatamantului cu frecventa redusa (D.I.F.R.) s-a infiintat in septembrie 2003, ca structura independenta condusa de consiliul departamentului, prezidat de director si functioneaza in baza regulamentului acestuia. D.I.F.R. organizeaza si planifica intreaga activitate de invatamant cu frecventa redusa din Academia Navala.

  Invatamantul cu frecventa redusa (I.F.R.) este forma de invatamant prin care se asigura posibilitatea de formare profesionala, fara intreruperea activitatii profesionale a studentului. Invatamantul cu frecventa redusa de la Marina Civila se desfasoara pe o durata de 6 ani structurat pe doua cicluri: ciclul I, cu durata de trei ani pentru pregatirea fundamentala; ciclul II, cu durata de trei ani pentru pregatirea de specialitate.

  Disciplinele ce se parcurg sunt aceleasi ca la invatamantul de zi, diploma ce se obtine este aceeasi. Deosebirea dintre invatamantul de zi si FR este aceea ca la FR se bazeaza foarte mult pe studiul individual si perioade compacte de pregatire.

  Admiterea la forme de invatamant FR se face in conformitate cu criteriile generale stabilite de M.E.C.T. si criteriile specifice ale A.N.M.B. Candidatii admisi sunt inmatriculati ca studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" si beneficiaza de baza materiala existenta in academie pentru aprofundarea studiului individual.

  Pe perioada scolarizarii, studentul I.F.R. primeste la inceputul fiecarui an, in cuantumul taxei de studii, atat cursuri si exercitii de autoinstruire in format electronic, cat si Ghidul studentului I.F.R.
  Evaluarea cunostintelor si promovarea se face pe intreg parcursul studiilor, prin prezentarea referatelor, proiectelor si a formelor de verificare prevazute in structura anului universitar. Modul de sustinere a examenelor se stabileste pentru fiecare disciplina in parte de catre titularul acesteia si se aduce la cunostinta studentilor in Ghidul studentului I.F.R.

  Alegerea disciplinelor optionale se face prin cerere catre directorul D.I.F.R.
  Studentul este declarat integralist, promovat sau reinscris in functie de numarul de credite obtinute corespunzator disciplinelor promovate.

  Sunt organizate patru cursuri de masterat in domeniile navigatie, electromecanica si exploatari portuare, cu urmatoarele denumiri:
  a) Economie si logistica navala ce urmareste insusirea metodelor si a tehnologiilor manageriale cu aplicare in transportul maritim si activitate portuara, aprofundarea strategiilor si politicilor economice din transporturile navale. Sunt prevazute cursuri obligatorii si optionale. Durata de studii este de trei semestre, iar modulele se desfasoara compact pe parcursul semestrului. La terminarea modulelor se acorda un certificat, iar dupa parcurgerea unui numar minim de module se obtine diploma de master in urma sustinerii lucrarii de disertatie.
  b) Optimizarea transporturilor navale este organizat sa se desfasoare pe doua semestre si urmareste metodele de optimizare a conducerii si exploatarii navei si a operatiunilor portuare. De asemenea, un loc important il ocupa studierea si aprofundarea legislatiei privind dreptul marii.
  c) Management-marketing in transporturi, porturi, zone libere si burse organizat pe doua semestre si are ca obiectiv studierea formelor si metodelor de organizare si conducere a societatilor comerciale navale portuare, zone libere si burse, aprofundarea dreptului maritim, comercial si financiar.
  d) Optimizarea instalatiilor energetice navale, organizat pe doua semestre, isi propune studierea interactiunii dintre corpul navei si apa, studierea caracteristicilor propulsoarelor si ale masinilor de antrenare prin alegerea functionarii dupa cicluri optime supravegheate si reglate de catre calculatoare electronice. Aprofundarea cunostintelor de management naval reflectat in codul ISM si regulile societatilor de clasificare.

   

 
 
 
 

Studenti la Academia Navala "Mircea cel Batran" din ConstantaVezi toti membrii
 

Cauta universitate