Academia Tehnica Militara din Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : B-dul George Cosbuc nr. 81-83, sector 5, Bucuresti
Telefon : 021-335.46.60
Fax : 021-335.57.63
 
Acorda calificativ

Alexandru

nu recomanda
1.00
foarte slab
  • 2.00
Trimis la
03 Martie 2014

Deci... mie practic ce-mi trebuie ca sa intru la facultatea asta? Imi trebuie matematica si fizica, din cate vad eu pe aici... chestia e ca mi-ar placea o facultate ca asta, dar eu nu am mai facut matematica, fizica si chimie din clasa a 9-a si e destul de greu acum sa reiau totul. E vre-un profil la facutatea asta care sa nu necesite vre-una din aceste competente (matematica, fizica sau chimie) ?

Acordat pentru Academia Tehnica Militara din Bucuresti

Marius

nu recomanda
2.40
mediu
  • 4.80
Trimis la
12 Februarie 2014

Probabil calificativele precedente au fost acordate de viitori studenti ai Academiei Tehnice Militare al caror entuziasm s-a vazut in nota. Eu sunt absolvent al Academiei Tehnice Militare. Pentru a descrie cat mai exact de ce nu recomand Academia Tehnica Militara, mentionez ca eu am fost scolarizat pe locurile unui beneficiar din cadrul sistemului de aparare. Nu stiu ce inseamna ATM-ul pentru un student scolarizat pe locurile cu taxa.

Am urmat studiile Facultatii de Sisteme Electronice si Informatice Militare specializarea Calculatoare. Programele de cercetare daca au existat, au fost sub forma unor proiecte personale ale unor profesori in care foarte putini studenti erau implicati( imi amintesc de 2 in 4 ani ).

Studiile au fost intretesute cu activitati militare, unele interesante( tras cu arma, aruncat de grenade ) cu nonsensuri megalomaniace ale comandantilor( defilari, alte activitati de genul). Nu am nimic impotriva celor din urma daca nu presupuneau scurtarea orelor de clasa si repetitii interminabile pe temperaturi caniculare sau pe frig.

Profesorii au fost dintre cei mai buni, domnii Patriciu, Margarit, Togan, Bica, Plesca nu au doar o foarte buna pregatire ci sunt si buni pedagogi. Din pacate, partea de laborator, partea practica este extrem de stearsa in contextul pregatirii studentilor. Acest lucru este cauzat de numarul foarte mic de cadre si de numarul mare de studenti. Curricula e dintre cele mai proaste( parere personala ) - politologia, logistica, pregatirea militara, etc. te obosesc inainte de a trece la ceva util si interesant.

La capitolul etica si transparenta sunt 2 aspecte: primul aspect e legat de studii( din punctul meu de vedere nu au fost elemente de condamnat ) si al doilea e legat de etica si
transparenta institutiei fata de absolventi. Eu mi-am dat demisia, abandonand angajamentul semnat la inceputul anilor de studiu. Prin urmare mi-a fost calculata o paguba pe care
trebuie sa o restitui. Aceasta paguba este calculata pe baza unui sablon emis de ministerul apararii pentru ATM. Am luat legatura cu Academia pentru a ma plange ca acest lucru nu
reprezinta realitatea( mi s-au imputat cheltuieli cu echipament pe care nu l-am primit, cheltuieli de transport nedecontate, cheltuieli de cazare pentru zile in care n-am fost cazat la ei, etc. ), mi s-a spus ca nu mai au documentele care ma vizeaza personal deoarece ele au fost distruse dupa doar 2 ani si ca nu pot personaliza aceste cheltuieli.
Pentru a obtine suma corecta trebuie sa ii dau in judecata, nu voi face asta( pe asta se bazeaza si ei ).

La sectiunea burse am o parere buna( ma refer la accesul de burse europene, bursele de la Academie sunt o gluma ). Eu am fost beneficiarul unui plasament Erasmus la o institutie cu care Academia avea relatii academice.

Facilitatile sunt dezastruoase. Am stat in 3 ani inghesuit intr-o camera de 4 oameni cu 5 colegi. Dupa fiecare vacanta schimbam colegii. Aveam apa calda 2 ore pe zi( juxtapuneti asta la contextul repetitiilor pentru defilare ). Mancarea era groaznica; daca la pranz aveai parte de o mancare comestibila care-ti amortea foamea, dimineata si seara era bataie de joc. Sala de lectura nu exista, pentru a fugi de galagia din camin si pentru a dispune de putina liniste, luam toate salile de curs la rand pentru a gasi una descuiata.

Ca sa conchid, ATM nu merita chinul de a sta in conditii inumane, de a fi constrans 4 ani pentru nimic. Un "sef" in cadrul unei institutii are maxim 50 de milioane( cu tot cu banii de chirie ), ca sa ajungi sef trebuie ca un loc sa se elibereze. Locurile se elibereaza doar pe cale naturala sau prin infiintarea unora noi. Va asigur ca numirile pe astfel de locuri nu se bazeaza pe meritocratie. Un ofiter incepator are pana in 30 milioane cu tot cu chirie. Ca si programator incepator, fara experienta, dar cu niste competente serioase, poti obtine lejer 40 milioane si creste in fiecare an. Datoria pentru 4 ani de scolarizare se ridica undeva la 10000 de euro si creste.

Acordat pentru Academia Tehnica Militara din Bucuresti

Florin

recomanda
5.00
foarte bun
  • 10.00
Trimis la
04 Iulie 2013

10+si eu vreau tot aicea sa ma insriu pentru ca imi place foarte mult

Acordat pentru Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare

Tudorel-Gabriel

recomanda
5.00
foarte bun
  • 10.00
Trimis la
11 Martie 2013

profesionalism.performanta.respect

Acordat pentru Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament


Adauga calificativ

Programe de cercetare si studii
Etica si transparenta
Burse si programe de finantare
Recunoastere internationala a studiilor
Facilitati studenti (sala de lectura, camine, cantina, dotari)
Alege facultatea
Ai recomanda aceasta universitate/facultate unui prieten?
  
Motiveaza calificativul acordat
Adresa de email

Nume

Prenume

Cod de securitate Cod securitate
 
 

Cauta universitate