Universitatea Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon : 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax : 040 21 313 17 60
Grupul de discutii de la Universitatea Bucuresti
 
Acorda calificativ

cristian

recomanda
4.80
foarte bun
  • 9.60
Trimis la
12 Ianuarie 2018

Profesorii sunt foarte bine pregatiti si explica foarte bine, chiar daca unii zic ca e prea teoretic. Cei care zic ca se face prea multa teorie sunt acei studenti care invata foarte putin si care credeau ca fizica este doar povestioare ca in cartile de popularizare, dar ei nu au pus niciodata mana pe o carte de fizica. Da, sunt si astfel de studenti, foarte multi in anul 1 si mai putin apoi, dar sunt si studentii buni, care au conditii de studiu foarte bune si sunt ajutati de catre profesori sa faca cercetare inca de la licenta.
Dupa parerea mea, facultatea poate fi in top 200 mondial daca nu ar fi atatia studenti care vin la facultate doar pt ca au citit doua carti de popularizare sau au venit doar pentru ca se intra usor apoi renunta.

Acordat pentru Facultatea de Fizica

Bogdan

nu recomanda
1.40
slab
  • 2.80
Trimis la
09 Mai 2016

Facultatea nu se mai incadreaza in recunoasterea internationala. Din pacate nivelul profesorilor este foarte scazut.

Acordat pentru Facultatea de Geologie si Geofizica

Mihaela

recomanda
5.00
foarte bun
  • 10.00
Trimis la
07 August 2014

Are profesori foarte buni

Acordat pentru Facultatea de Istorie

........

nu recomanda
1.20
slab
  • 2.40
Trimis la
07 Februarie 2014

Multi profesori sunt prea subiectivi, nu prea deschisi si nici nu iti trezesc interestul sa inveti si ajungi la urma sa ti se ia de istorie si s-o urasti. Materia si stilul de predare sunt invechite , la examene se copiaza, se sopteste, practica-0, salile si amfiteatrele sunt oribile, nu mai zic de mobilier. Organizarea e de tot rasul (mai ales treaba recenta cu secesiunea), cercuri putine,nu prea se desfasoara activitati serioase.
Examinarile sunt pe principiul: asterne tot ce ai tocit, se axeaza foarte putin pe logica la multe discipline, iar la prezentari, e de rasul-plansul: profesorii ii promoveaza pe studenti pentru continut copy-paste de pe net.

Parti bune:
+biblioteca si sala de lectura
+profesorii asistenti si putinii profesori care sunt obiectivi si dinamici
+concurenta: gasesti ceva studenti foarte buni


Celor pasionati de istorie le-as recomanda facultatea doar daca au terminat un liceu de filologie si daca tin neaparat sa se faca profesori de istorie, muzeografi, arheologi, arhivisti.....in Romania fiind meserii prost platite din pacate. Nu prea ai oportunitati decat daca mai urmezi alte facultati de alte domenii pe langa.
De evitat daca credeti ca facultatea de istorie va va aduce un job bine platit.

Acordat pentru Universitatea Bucuresti

X

recomanda
3.80
bun
  • 7.60
Trimis la
13 Decembrie 2013

E buna facultatea, ce-i daca se face multa teorie? Teoria este f importanta. Laboratoarele erau si ele bine dotate pt nivelul anilor 90', cand am fost eu student aici. Aveau o pondere importanta orele de laborator in care se faceau destule experimente ca sa intelegi ce e mai important din toate capitolele Fizicii. Sunt oare acum depasite mijloacele experimentale? Eu n-as zice. Atata vreme cat vechile montaje experimentale sunt mentinute in aceeasi stare de utilizare cum erau candva, procesul de invatare se poate desfasura si acum la fel de bine ca atunci. In primii ani se face pregatire generala la capitole clasice de Mecanica, Termodinamica, Electricitate, Optica. La fel cum aceste capitole clasice nu-s perimate si se invata si acum, experimentele aferente se pot face cu aceleasi mijloace vechi, ca important este sa intelegi niste principii de baza. Sunt o serie de experimente istorice, pe care trebuie sa le cunoasca si generatiile actuale. Aceste experimente, cel mai bine si mai convingator se pot reproduce anume cu mijloacele experimentale istorice, care dezvaluie cel mai bine toate aspectele esentiale.
Ce e oare atat de vechi de nu mai corespunde? Sa zicem ca aparatura ar putea fi actualizata prin implementarea celei mai noi tehnici de calcul, de achizitie a datelor, automatizare, senzori, software... Asta ar permite sa se faca masuratori mai multe, mai precise si ar facilita prelucrarea datelor, scutind studentii de o serie de calcule, care de fapt sunt importante si trebuie parcurse in etapa de invatare. E discutabil daca aceste mijloace moderne chiar ajuta sa intelegi mai bine fenomenele fizice studiate.
De exemplu intr-un laborator de optica informationala se faceau in anii 90' experimente de optica coerenta: holografie, interferometrie holografica, prelucrarea optica a informatiei... Studentii erau pusi sa inregistreze holograme pe placi ORWO, fabricate pe vremuri in RDG, pe care apoi le developau cu substante chimice. Cei care lucrau bine obtineau holograme, cei care lucrau prost nu obtineau nimic. In ziua de azi acel stand experimental s-ar putea moderniza folosind tehnica digitala: inregistrare digitala cu CCD, folosirea de modulatoare spatiale de lumina si bineinteles software avansat de calcul a luminii difractate. Experimentele ar decurge mult mai usor, mai repede, iar studentul n-ar mai depune efort aproape deloc (si nici n-ar invata mai bine). Dar daca s-ar face si acum aceleasi experimente vechi, cu mijloace clasice, ar fi rau?
Oricum, nu-mi imaginez ca in 20 ani nu s-au mai modernizat macar putin mijloacele experimentale din facultate. Chiar o sa vizitez in curand facultatea sa vad care mai e situatia.
Problema cea mai mare este insa calitatea foarte slaba a multor asa zisi studenti, care ajung aici chiar daca n-au nici un fel de inclinatii pt Fizica si nici pt studiu in general. E lipsa mare de interes pentru Fizica si vin extrem de putini studenti interesati sa invete Fizica. Caminele sunt pline de idioti care pierd vremea cu chefuri zilnice, urla, strica si rup tot ce e prin camine, apoi striga ca nu sunt conditii in camine. De la cursuri chiulesc, iar la examene copiaza de rup. Iar profesorii, din lipsa mare de studenti, reduc exigentele si ii trec pana la urma. Asa se face ca orice nulitate poate sa capete diploma. Asta e o problema generala a invatamantului romanesc.

Acordat pentru Facultatea de Fizica

daniel

nu recomanda
1.80
slab
  • 3.60
Trimis la
17 Septembrie 2013

Nu sunt fonduri pentru a moderniza facultatea , laboratoarele , caminele ! nimeni nu se zbate pentru ele ! Totul se distruge ! caminele sunt pline de chiriasi ce nu au nimic cu fizica ! Cantina nu mai exista ! Laboratoarele sunt la fel ca acum 30 de ani , poate si mai vechi , aparatura-i adusa din vechea facultate de la Universitate ! Tot ca pe vremea lui Plavitiu , Hristev , Dima ,Bohatel ,Parvan , Ciobanu, Stanciulescu etc , Altfel geniali profesori , dar si ei au mostenit de la Titeica , T.H.Ionescu si altii ! La toate sectiile se face numai fizica teoretica , in rest partea practica daca esti dibaci ! Multa matematica si la cursurile de fizica ! Daca tot mergem pe afara si tragem cu ochiu' la ce fac ei poate ne vine mintea la cap , cercetarea inseamna munca profesorilor si a studentilor , ziua si noaptea , in laboratoare ! Dotate corespunzator ! La noi studiu si iar studiu !

Acordat pentru Facultatea de Fizica

cherries

recomanda
4.80
foarte bun
  • 9.60
Trimis la
06 August 2013

american studies rules

Acordat pentru Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

iordache

recomanda
5.00
foarte bun
  • 10.00
Trimis la
24 Iulie 2013

am toate motivele din lume!

Acordat pentru Facultatea de Drept

emil

recomanda
4.00
bun
  • 8.00
Trimis la
16 Iulie 2013

domeniul mi se pare interesant si de actualitate

Acordat pentru Facultatea de Administratie si Afaceri

Mariana Lavinia

recomanda
4.40
foarte bun
  • 8.80
Trimis la
21 Iunie 2013

Este o facultate ce iti ofera o paleta diversificata de oportunitati, studiile sunt recunoscute international. Are grad de incredere ridicat. Burse de studiu, ERASMUS si foarte multe proiecte nationale si internationale. Profesorii foarte bine pregatiti si apropiati studentului, gata oricand sa ofere orice informatie ceruta de studenta sau sa-l ajute in proiecte. Merita sa cautati mai multe informatii despre aceasta facultate, facilitatile si oportunitatile oferite si, de asemenea, job-urile pe care aveti sansa sa le profesati dupa absolvire. Multa bafta!

Acordat pentru Facultatea de Geologie si Geofizica


Adauga calificativ

Programe de cercetare si studii
Etica si transparenta
Burse si programe de finantare
Recunoastere internationala a studiilor
Facilitati studenti (sala de lectura, camine, cantina, dotari)
Alege facultatea
Ai recomanda aceasta universitate/facultate unui prieten?
  
Motiveaza calificativul acordat
Adresa de email

Nume

Prenume

Cod de securitate Cod securitate
 
 

Cauta universitate