Fundatia "Academia Comerciala" din Satu Mare

Oras : Satu Mare
Adresa ( Vezi harta) : Str. Mihai Eminescu nr. 5, Satu Mare
Telefon : 0261-73.23.10
Fax : 0261-71.35.23
 
 • Fundatia Academia Comerciala din Satu Mare, prin statutul sau, urmareste sa promoveze valorile culturale, stiintifice si spirituale ale poporului roman; sa desfasoare activitati de invatamant superior; sa sprijine promovarea valorilor democratiei si educarea intr-un climat de toleranta, respect si intelegere intre indivizi, grupuri de indivizi, confesiuni, etnii si natiuni.

  Academia Comerciala Satu Mare, institutie de invatamant superior, functioneaza in cadrul Fundatiei Academia Comerciala din Satu Mare, persoana juridica constituita in conditiile Legii 21/06.02.1924 si ale Decretului 31/30.01.1954.

  Academia Comerciala este prima universitate satmareana, aparitia ei in sistemul institutiilor de invatamant superior in aceasta parte a tarii fiind necesara datorita cresterii explozive a cererii de economisti de pe piata muncii iscata, in principal, de implicarea tot mai accentuata a sistemului financiar, a celui bancar si de asigurari in viata economica, precum si de maturizarea activitatii firmelor aparute in anii '90, ori dezmortirea din lunga perioada de tranzitie a intreprinderilor satmarene traditionale.

  Academia Comerciala ofera, in special tinerilor satmareni, dar si celor din alte judete, posibilitatea de a se forma ca economisti, cu o solida pregatire profesionala.

  In conformitate cu Planul Strategic, Academia Comerciala a demarat un proiect amplu de dezvoltare a unui Campus Universitar propriu in Municipiul Satu Mare. In prezent este in curs de realizare structura de rezistenta a cladirii centrale, urmand ca in perioada de vara sa se realizeze finisjele si dotarile corpului principal, ce cuprinde spatiile de desfasurare a activitatii didactice, iar la 01.10.2008 studentii Academiei Comercialae Satu Mare sa inceapa anul universitar 2008 – 2009 in noul campus.

  Fundatia Academia Comerciala este o organizatie neguvernamentala romana, cu o vechime de 10 ani, fiind un puternic centru de educatie si cercetare in nord-vestul Romaniei. Cei 900 de studenti se pregatesc in specializarile finante, banci si management, iar din anul urmator, in informatica, contabilitate, turism, comert si servicii.  

  Misiunea Academiei Comerciale
  Academia Comerciala cultiva valorile stiintei si culturii universale, ale stiintelor economice in special. In baza nivelului de competenta si a responsabilitatii pe care o are fata de societatea romaneasca, Academia Comerciala isi asuma misiunea:

  1. Misiunea didactica, constand in pregatirea de cadre prin toate formele de invatamant universitar si postuniversitar prevazute de lege, in profilurile si specializarile pentru care este legal autorizata si acreditata;

  2. Misiunea de cercetare stiintifica, constand in organizarea si desfasurarea in conditii legale de activitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica proiectare, consultanta si expertiza.

  3. Misiunea civica si culturala, constand in organizarea vietii sociale din spatiul universitar astfel incat, sa se inscrie ca centru de pregatire profesionala si de cercetare stiintifica dar si ca centru de educatie, civilizatie si cultura al comunitatii socio-economice din zona in care isi desfasoara activitatea.

  4. Misiunea distinctiva si specifica de castigare a statutului de lider al Academiei Comerciale Satu Mare in cadrul invatamantului superior economic din Satu Mare si judetele limitrofe, statut ce poate fi asigurat prin calitatea procesului didactic, prin activitatea de elaborare de manuale si lucrari stiintifice, prin continutul formelor superioare de pregatire, cooperare cu colectivitatile locale.

  Activitatea de cercetare este dezvoltata in Centrul de Excelenta, co-finantat prin programe nationale sau europene, cuprinzand peste 40 de profesori si cercetatori cu experienta in dezvoltarea si derularea de proiecte cu finantare romana si internationala.

  Universitatea are parteneriate cu alte universitati si centre de cercetare din Romania si Germania, Canada, SUA, Franta, Ucraina, Ungaria si Republica Moldova.  

  La nivel national, activitatea de cercetare este concentrata pe domeniul IMM, dedicat in special imbunatatirii aptitudinilor manageriale, transferului tehnologic, precum si politicilor de dezvoltare regionala. In acelasi timp, universitatea dezvolta proiecte dedicate cooperarii transfrontaliere cu Ungaria si Ucraina.  

  Avand o buna experienta in promovarea proiectelor, dezvolta intense relatii publice si servicii online, in acest sens.
   
  Fundatia Academia Comerciala are o buna logistica, relatii bune cu Ministerul Educatiei si Cercetarii precum si acces la informatiile de nivel national si regional. De asemenea, absolventii universitatii sunt bine apreciati pe piata muncii.  

  Activitatea academica este valorificata  atat prin simpozioanele internationale organizate anual cat si prin prezenta semnificativa cu carti, articole si participari la alte evenimente internationale.
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei universitati!
 
 
 

Studenti la Fundatia "Academia Comerciala" din Satu MareVezi toti membrii
 

Cauta universitate