Scoala tehnica Postliceala de Arta Teatrala si Cinematografica

Oras : Bucuresti
 
 • Desi poate parea surprinzator, cu mici exceptii, nimeni nu mai pregateste in Romania specialisti cu studii de nivel postliceal pentru meserii de maxima importanta in domeniul audiovizualului si a artelor spectacolului.

  Fie ca vorbim de teatru, film, televiziune, radio sau spectacol in general, in multe platouri de filmare, de televiziune, in culisele scenelor sau in studiourile tehnice, exista o aglomeratie inutila de personal (sau de persoane...) care ar avea mari dificultati daca ar fi pusi sa raspunda la o intrebare simpla de genul „ce faceti aici?”, sau, mai precis „ce ar trebui sa faceti”? Multi dintre cei care isi spun cu emfaza „asistenti” (de regie, de productie), „operatori” (de imagine, de sunet), „tehnicieni” (de camera, de lumini) au invatat meseria in salturi, de pe un platou pe altul, „dupa ureche”, dupa diverse stiluri ale celor care ii conduceau, rezultatul fiind, de cele mai multe ori, dezamagitor. Si nu e de mirare. Si, in primul rand, nu sunt de vina ei. Pur si simplu nu au avut unde sa invete.

  In invatamantul superior nu este timp si nu este locul pentru asa ceva. Acolo se pregatesc regizori, producatori, actori, scenaristi, ingineri de sunet, in fine, toti cei care semneaza actul de creatie. Foarte bine, asa si trebuie, asa este normal! Dar ceilalti, „linia a doua”...?

  Ei bine, pentru asta suntem noi aici. Incepand din acest an scolar, vom incerca, impreuna cu voi, cei care va doriti cu adevarat acest lucru, sa construim o scoala care sa formeze specialisti „adevarati”, oameni cu cunostinte solide, atat teoretice cat si practice in meseria pentru care se pregatesc. Oameni care, la capatul a doi ani de scoala, sa intre intr-un platou de filmare, pe o scena sau intr-un studio, satapani pe sine, pe ceea ce au invatat si stiu, fara alte emotii decat cele artistice, specifice actului de creatie.

  La Scoala tehnica Postliceala de Arta Teatrala si Cinematografica  va asteapta cei mai buni profesori, regizori, producatori, directori de imagine, specialisti multimedia, profesori universitari. Oameni ale caror semnaturi se disting cu claritate in istoria filmului, a teatrului, a artelor spectacolului din Romania.

  Intra aici pentru a te inscrie ONLINE:  http://www.studentie.ro/inscriere-admitere
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei universitati!
 
 
 

Cauta universitate