Univ. Nationala de Arta Teatrala si Cinema. "I. L. Caragiale"

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Str. Matei Voievod nr. 75-77, sector 2, Bucuresti
Telefon : 021-252.74.57
Fax : 021-252.58.81

Grupul de discutii de la Univ. Nationala de Arta Teatrala si Cinema. "I. L. Caragiale"
 
 • U.N.A.T.C. I.L.CARAGIALE este unicul institut de invatamant superior de stat in cele doua specializari: teatru si film, cu personalitate juridica, ce isi desfasoara activitatea in baza Legii Invatamantului din Romania.

   

  Formarea actorilor, deci putem spune o prima facultate de teatru, isi incepe activitatea in Bucuresti in secolul trecut (1834) in cadrul Scolii Filarmonice.

   

  Incercarile de organizare si formare ale invatamantului de regie de teatru sunt finalizate in anul 1948 prin infiintarea Facultatii de Regie din cadrul Institutului de Arta, care a unit timp de doi ani (1948-1950) intreg invatamantul de arta din Bucuresti.

   

  In anul 1950 se infiinteaza Institutul de Arta Cinematografica si tot in acest an se constituie ca unitate de invatamant de sine statatoare Institutul de Teatru "I.L.Caragiale" dupa numele clasicului dramaturgiei romanesti.

   

  In anul 1954 cele doua institute se contopesc sub denumirea Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", titulatura sub care va functiona pana in anul 1990, cand se va transforma in "Academia de Teatru si Film" unica scoala de traditie in domeniul teatrului si filmului din Romania, cu rang universitar, recunoscuta pe plan international.

   

  Din 1990 Academia de Teatru si Film se afla intr-un continuu proces de reforma: aparitia unor sectii si specializari noi, precum Comunicare audiovizuala si Multimedia-Sunet, Montaj, in cadrul Facultatii de Film, Actorie Papusi si Marionete, Coregrafie, Scenografie, in cadrul Facultatii de Teatru, marirea cifrei de scolarizare si mai ales perfectionarea si diversificarea planurilor de invatamant si a programelor de studii sunt elocvente pentru noua orientare a invatamantului de profil.

   

  Din anul 1998 Academia de Teatru si Film devine Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", iar din 2001, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale".  Rector: Prof.univ.dr. Florin Zamfirescu , Tel. 252 74 57, fax. 252 58 81, e-mail: rector1@unatc.ro
  Prorector: Tel: 2527457 / 17

 

Cosmin

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
01 Mai 2013

la fel si eu vreau sa ajung printre voi , si din cate stiu este o universitate de prestigiu

Acordat pentru Facultatea de Teatru

alexandra

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
27 Martie 2013

asta vreau sa fac si eu dupa ce termin liceul si da as recomada si prietenilor facultatea de actorie.

Acordat pentru Facultatea de Teatru


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Univ. Nationala de Arta Teatrala si Cinema. "I. L. Caragiale"Vezi toti membrii
 

Cauta universitate