Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta

Oras : Constanta
Adresa ( Vezi harta) : B-dul Al. Lapusneanu, Nr. 13, Constanta
Telefon : 0241-66.25.20
Fax : 0241-66.25.20

Grupul de discutii de la Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta
 
 • Universitatea “Andrei Saguna” a dobandit personalitate juridica la 15 mai 1992, fiind prima institutie de invatamant superior particular, non-profit, infiintata in Sud-Estul tarii si a fost acreditata ca persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a Sistemului National de Invatamant, prin Legea 116/2005.

  Universitatea “Andrei Saguna”, singura universitate particulara acreditata din Dobrogea, pregateste de 20 ani specialisti de elita printr-un program de invatamant superior calitativ si performant, recunoscut la nivel national si international, derulat la toate cele 13 specializari ale sale.

  Numarul studentilor a sporit permanent prin dezvoltarea unor noi specializari, in corelatie directa cu cresterea numarului de cadre didactice titulare si cu imbogatirea patrimoniului.

  Examenul de licenta se sustine la sediul Universitatii “Andrei Saguna”, inca de la prima promotie de absolveti. Media procentului de promovabilitate la licenta este de peste 85%, iar procentul de insertie pe piata muncii se situeaza anual in jurul cifrei de 65-75%.Conducerea Universitatii “Andrei Saguna” a acordat, inca de la infiintare, o atentie deosebita selectarii, pregatirii si promovarii cadrelor didactice, astfel incat, in prezent, dupa organizarea a 17 concursuri pentru ocuparea unor posturi didactice, peste 60% din cadrele didactice sunt angajate cu norma de baza, din care 34% sunt conferentiari si profesori universitari. Peste 80% din cadrele didactice sunt doctori in stiinte sau doctoranzi.

  Universitatea a dezvoltat relatii de cooperare internationala cu institutii similare, in stransa legatura cu necesitatile specifice zonei.

  Universitatea “Andrei Saguna” face parte din Reteaua Universitatilor de la Marea Neagra inca de la infiintare din anul 1998, alaturi de alte 81 de universitati din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Moldova, Federatia Rusa, Turcia, Ucraina si Romania.

  Fructificand implicarea fundatiei in activitatile cultural-stiintifice din Balcani, Universitatea organizeaza  un permanent schimb de delegatii cu institutii similare din Albania, Macedonia, Bulgaria si Grecia.

  Incepand cu anul 1998, Universitatea a beneficiat de nominalizarea Fundatiei ca reprezentant oficial al municipiului Constanta in relatia cu Shanghai, pentru realizarea unor programe cultural-stiintifice cu institutii similare din China.

  Universitatea “Andrei Saguna” a stabilit, in 2001, un program de parteneriat si schimb de studenti si cadre didactice cu Universitatea Indiana-universitate de stat- din Indianapolis SUA, care prevede, printre altele, recunosterea bilaterala a programului de stidiu.

  Din anul 2003 a fost semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Sakarya- universitate de stat din Turcia, pentru a derula, in parteneriat, programe de cercetare si de schimburi in domenii de interes comun- informatica, stiinte economice, invatamant la distanta.

  Prin programele europene de schimburi interuniversitare ERASMUS/LEONARDO DA VINCI, la care Universitatea “Andrei Saguna” este afiliata, anual aceasta trimite si primeste studenti si cadre didactice, cu burse de studiu in Europa.

  Universitatea “Andrei Saguna” are in prezent, in cadrul programului european, acorduri bilaterale cu universitati de prestigiu din Europa. Universitatea “Andrei Saguna”  isi propune realizarea, largirea si diversificarea acordurilor interuniversitare de acest tip, astfel incat tot mai multi dintre studentii care aleg Universitatea “Andrei Saguna” sa poata beneficia de stipendii europene.

   

 

luminita

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
11 Iunie 2014

Este o facultate foarte buna , sunt multe motive, a-si enumera in primul rand:
- profesori foarte bine pregatiti
- cursurile sunt bine structurate , materialele de curs foarte bune
- programa este foarte buna
- se pune accent pe practica

Acordat pentru Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta

Ionela-Elena

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
05 Aprilie 2014

Din cate am auzit aceasta universitate este buna si foarte serioasa.As vrea ca pe viitor sa ma inscriu si eu.

Acordat pentru Facultatea de Drept si Stiinte Administrative

Viorica

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
11 Aprilie 2013

Profesorii sunt niste persoane extraordinare!!!Tot respectul!!

Acordat pentru Facultatea de Psihosociologie


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Andrei Saguna" din ConstantaVezi toti membrii
 

Cauta universitate