Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta

Oras : Constanta
Adresa ( Vezi harta) : B-dul Al. Lapusneanu, Nr. 13, Constanta
Telefon : 0241-66.25.20
Fax : 0241-66.25.20

Grupul de discutii de la Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta
 
 • Departamentul de Consiliere si Orientare Profesionala este o structura in cadrul Universitatii care are ca obiectiv fundamental consilierea si orientarea profesionala a studentilor.

  Departamentul ofera consultanta studentilor cu privire la alegerea unui traseu profesional, coreland pregatirea acestuia cu cerintele pietii muncii; informeaza si consiliaza studentii cu privire la stagiile de studiu si practica in strainatate.

  Departamentul stabileste contacte cu diferiti agenti economici, potentiali angajatori. De asemenea, Departamentul faciliteaza participarea studentilor la activitatile de voluntariat.

  Consilierea se initiaza in scopul observarii, analizarii si prevenirii diferitelor
  situatii/probleme pe care le traverseaza studentul  sau in scopul rezolvarii unor probleme.
  Orientarea profesionala  se initiaza cu scopul de a-l dirija / canaliza pe student spre o evolutie in domeniul in care demonstreaza aptitudini.

  Consilierea si orientarea profesionala ca pe o activitate de consiliere individuala, consiliere de grup, asigurata de psihologi, tutori sau de cadrul didactic. Consilierea extracurriculara este consilierea educationala, asigurata de tutori, de  cadrul didactic. Ea are trei aspecte:

  • consiliere pentru orientare profesionala si vocationala prin descoperirea inclinatiilor, inzestrarilor native si talentelor ;
  • consiliere de pastrare in sistemul educational de invatamânt a studentilor prin trezirea motivatiilor si a stimei de sine
  • consiliere pentru orientare profesionala in vederea intrarii in domediul muncii prin luarea unor decizii corecte privind alegerea locului de munca.


   

 
 
 
 

Studenti la Universitatea "Andrei Saguna" din ConstantaVezi toti membrii
 

Cauta universitate