Universitatea "Avram Iancu" din Cluj-Napoca

Oras : Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) : Str. Fabricii de Zahar nr. 6-8, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon : 0264-44.56.93, 0264-44.22.43, 0264-41.02.08, 0264-42.64.03
 
 • Universitatea “Avram Iancu” a fost infiintata in anul 1992. Ea se inscrie in idealurile testamentare ale lui Avram Iancu. El a urmat studii  universitare de drept si filosofie la Cluj-Napoca si a apelat la cunostintele astfel dobandite pentru a apara “cu arma logicii” drepturile romanilor vitregiti de istorie la mijlocul secolului al XIX-lea.

   

  Universitatea este profund ancorata in valorile romanesti din Transilvania si in valorile europene. Ea reprezinta o institutie de invatamant superior de orientare general-liberala. Nu in sens politic, ci ca o deschidere catre toate categoriile sociale si culturale de varsta, gen etc. 

  Universitatea are o baza materiala la standarde europene si este dotata cu tehnica informationala performanta. Are un corp didactic bine pregatit profesional, cu realizari stiintifice pe plan editorial, in parte tanar, apropiat de studenti. O parte importanta din cadrele didactice sunt doctori sau inscrisi la masterat si doctorat. Baza materiala proprie universitatii este constituita din patru cladiri, dintre care una cuprinde Rectoratul si apartamentul pentru visiting profesori, cealalta adaposteste serviciul administrativ al universitatii.


  Cladirea centrala este pe str. Fabricii de Zahar nr.6-8 avand 4 paliere cu 21 de sali. Cuprinde sectiile universitatii noastre si anume: Antropologie, Asistenta sociala, Management, Administratie publica, Kinetoterapie, Educatie fizica si sport si Romana-Engleza. Universitatea are un laborator mare de calculatoare si internet, precum si trei laboratoare de cercetari socio-umane intr-o cladire noua si moderna, cu patru paliere, pe str. Ilie Macelaru nr.1a. in aceeasi cladire se afla biblioteca, avand zeci de mii de carti, dotata si cu calculatoare legate la internet,  o sala mare de lectura si inca cateva sali cu activitati auxiliare.

  Universitatea “Avram Iancu” este o institutie de invatamant superior neangajata politic, constituita potrivit legislatiei invatamantului superior din Romania. Toate specializarile sunt autorizate si reconfirmate, fiind conceputa ca o universitate in acceptiunea clasica a cuvantului, adica formata din mai multe sectii ce doresc sa cuprinda o arie larga a stiintei si culturii.  Universitatea “Avram Iancu” este o institutie de invatamant superior privata si non-profit, fondata de Asociatia Academica “Avram Iancu”, care si-a obtinut si isi obtine fondurile necesare existentei in principal din taxele platite de studenti.

  Presedintele Asociatiei Academice “Avarm Iancu”, membru fondator al acesteia si Rectorul activ si dedicat fara rezerve Universitatii “Avram Iancu” aproape tot timpul in aceasta calitate de la infiintarea ei si pana in prezent este prof.univ.dr. Achim Mihu. Personalitate binecunoscuta stiintiufic si cultural, fapt ilustrat de lucrarea de referinta “Enciclopedia marilor personalitati din istoria culturii romanesti de-a lungul timpurilor si de pretutindeni” (vol..4, Ed. Geneze, 2003) unde are o importanta parte de prezentare, in lucrarea “Clujeni ai secolului XXII” si in “Dictionarul scriitorilor romani” din 2006. Este prezent si mentionat in motoarele de cautare pe internet Google si Yahoo. S-a afirmat in mai multe domenii ale stiintei si culturii: sociologie, antropologie culturala, filosofie si literatura. Liceul l-a inceput la Sibiu si l-a terminat la Cluj.

   

  Este absolvent al Facultatii de Economiee Generala din Bucuresti (1954). A fost repartizat ca asistent la Bucuresti, iar aspoi ca asistent, lector, conferentiar si professor la Universitatea “Babes-Bolyai”. Titulul de doctor in sociologie si l-a luat la Universitatea din Bucuresti 1970. A fost bursier in SUA la Universitatea Cornell din statul New York. A predat cursuri in 1974-1975 in cadrul Catedrei Cultura si civilizatie romaneasca “Nicolae Iorga” din Universitatea Columbia din New York. in anul universitar 1978-1979 a tinut cursuri la doctoranzi si studenti la Universitatea Minnesota din Minneapolis, SUA. Este membru al Asociatiei Americane de Sociologie; numit Om al anului de mai multe ori; si membru al Academiei de Stiinte din New York. Este conducator de doctoranzi si are numeroase diplome oferite de institutii de cultura, nationale si internationale. Este cetatean de onoare al muncipiului Cluj-Napoca.
   

 

laura

recomanda
3.60
bun
 • 7.20
Trimis la
06 Iunie 2014

Cine vrea sa invete, invata si in invatamantul privat, iar cine vrea sa traga matza de coada, o trage pana miauna si la stat. SPECIALISTI SUNT, ASA CA SE POATE SI LA AVRAM DACA VREI.

Acordat pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate