Universitatea Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon : 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax : 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Universitatea Bucuresti
 
 • Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania. In cei aproape 140 de ani de existenta, ea a ajuns sa aiba un solid prestigiu national si international. In toate marile domenii ale activitatii academice si stiintifice s-au afirmat scoli de renume.

   

  Multi dintre absolventii Universitatii s-au afirmat ca personalitati de seama: profesori si cercetatori la majoritatea marilor universitati ale lumii, membrii ai Academiei Romane si ai unor academii din alte tari, scriitori, politicieni (parlamentari, ministri, prim-ministri, presedinti), diplomati, inalti prelati etc.

  In mod obisnuit, in tara si in strainatate, Universitatea din Bucuresti este considerata cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania. Numeroasele generatii de studenti si profesori au reusit sa impuna Universitatea noastra ca una din institutiile de referinta pentru intreaga societate romaneasca.

   

  Universitatea din Bucuresti ofera numeroase programe de studii, la toate nivelurile si formele de pregatire universitara: 22 programe de scurta durata, peste 75 de programe de lunga durata, 12 programe in forma de invatamant deschis si la distanta, peste 120 programe de masterat, peste 50 programe de doctorat, programe de inalte studii postuniversitare, programe de reconversie profesionala si de perfectionare. Toate programele oferite sunt acreditate sau autorizate. Diplomele acordate de Universitatea din Bucuresti sunt recunoscute in majoritate tarilor lumii.

  In cadrul Universitatii din Bucuresti functioneaza programe de studii organizate in colaborare cu universitati prestigioase din strainatate. Absolventii acestor programe primesc diplome din partea Universitatii din Bucuresti si a universitatii partenere. Universitatea din Bucuresti este unul din cele mai importante centre de cercetare stiintifica din tara. In cadrul Universitatii functioneaza peste 50 de institute, departamente si centre de cercetare, cele mai multe dintre ele lucrand in colaborare cu centre stiintifice similare din strainatate. In ultimii ani institutia noastra s-a situat, in mod constant, pe primul loc in competitiile nationale pentru fonduri de cercetare. Unele dintre unitatile de cercetare au obtinut statutul de excelenta la nivel european.

  Universitatea dispune de baze proprii de cercetare la Sinaia, Braila, Orsova si statii pilot in alte localitati din tara. Universitatea din Bucuresti este integrata intr-o puternica retea de colaborare internationala: peste 100 de acorduri de colaborare bilaterala cu universitati din peste 40 de tari; programe academice si de cercetare europene (Erasmus, Lingua, Naric, Leonardo da Vinci, UNICA, AMOS, TEMPUS, TEMPRA etc). Anual peste 1000 de studenti ai Universitatii din Bucuresti efectueaza stadii de formare sau de specializare in universitati din Europa de Vest, S.U.A., Canada, Japonia, etc. Zeci de profesori straini de pe toate continentele predau in fiecare an la facultatile Universitatii noastre si zeci de profesori de la Universitatea noastra predau anual la marile universitati din strainatate.

  Universitatea din Bucuresti a fost si este initiatoarea unor masuri importante de reforma si dezvoltare a invatamantului superior care au fost preluate de alte universitati din tara sau au stat la baza elaborarii unor legi si reglementari nationale. In anul 2000, Universitatea din Bucuresti a primit Diploma de Excelenta conferita de Ministerul Educatiei Nationale.

   

  Facultati

  - Facultatea de Administratie si Afaceri

  - Facultatea de Biologie

  - Facultatea de Chimie

  - Facultatea de Drept

  - Facultatea de Filosofie

  - Facultatea de Fizica

  - Facultatea de Geografie

  - Facultatea de Geologie si Geofizica

  - Facultatea de Istorie

  - Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii

  - Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

  - Facultatea de Litere

  - Facultatea de Matematica si Informatica

  - Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei

  - Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

  - Facultatea de Stiinte Politice

  - Facultatea de Teologie Baptista

  - Facultatea de Teologie Ortodoxa

  - Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala


  Departamente

  - Departamentul de invatamant deschis la distanta

  - Departamentul-Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase 

 

cristian

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
12 Ianuarie 2018

Profesorii sunt foarte bine pregatiti si explica foarte bine, chiar daca unii zic ca e prea teoretic. Cei care zic ca se face prea multa teorie sunt acei studenti care invata foarte putin si care credeau ca fizica este doar povestioare ca in cartile de popularizare, dar ei nu au pus niciodata mana pe o carte de fizica. Da, sunt si astfel de studenti, foarte multi in anul 1 si mai putin apoi, dar sunt si studentii buni, care au conditii de studiu foarte bune si sunt ajutati de catre profesori sa faca cercetare inca de la licenta.
Dupa parerea mea, facultatea poate fi in top 200 mondial daca nu ar fi atatia studenti care vin la facultate doar pt ca au citit doua carti de popularizare sau au venit doar pentru ca se intra usor apoi renunta.

Acordat pentru Facultatea de Fizica

Bogdan

nu recomanda
1.40
slab
 • 2.80
Trimis la
09 Mai 2016

Facultatea nu se mai incadreaza in recunoasterea internationala. Din pacate nivelul profesorilor este foarte scazut.

Acordat pentru Facultatea de Geologie si Geofizica

Mihaela

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
07 August 2014

Are profesori foarte buni

Acordat pentru Facultatea de Istorie


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate