Universitatea Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon : 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax : 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Universitatea Bucuresti
 
 • Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania. In cei aproape 140 de ani de existenta, ea a ajuns sa aiba un solid prestigiu national si international. In toate marile domenii ale activitatii academice si stiintifice s-au afirmat scoli de renume.

   

  Multi dintre absolventii Universitatii s-au afirmat ca personalitati de seama: profesori si cercetatori la majoritatea marilor universitati ale lumii, membrii ai Academiei Romane si ai unor academii din alte tari, scriitori, politicieni (parlamentari, ministri, prim-ministri, presedinti), diplomati, inalti prelati etc.

  In mod obisnuit, in tara si in strainatate, Universitatea din Bucuresti este considerata cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania. Numeroasele generatii de studenti si profesori au reusit sa impuna Universitatea noastra ca una din institutiile de referinta pentru intreaga societate romaneasca.

   

  Universitatea din Bucuresti ofera numeroase programe de studii, la toate nivelurile si formele de pregatire universitara: 22 programe de scurta durata, peste 75 de programe de lunga durata, 12 programe in forma de invatamant deschis si la distanta, peste 120 programe de masterat, peste 50 programe de doctorat, programe de inalte studii postuniversitare, programe de reconversie profesionala si de perfectionare. Toate programele oferite sunt acreditate sau autorizate. Diplomele acordate de Universitatea din Bucuresti sunt recunoscute in majoritate tarilor lumii.

  In cadrul Universitatii din Bucuresti functioneaza programe de studii organizate in colaborare cu universitati prestigioase din strainatate. Absolventii acestor programe primesc diplome din partea Universitatii din Bucuresti si a universitatii partenere. Universitatea din Bucuresti este unul din cele mai importante centre de cercetare stiintifica din tara. In cadrul Universitatii functioneaza peste 50 de institute, departamente si centre de cercetare, cele mai multe dintre ele lucrand in colaborare cu centre stiintifice similare din strainatate. In ultimii ani institutia noastra s-a situat, in mod constant, pe primul loc in competitiile nationale pentru fonduri de cercetare. Unele dintre unitatile de cercetare au obtinut statutul de excelenta la nivel european.

  Universitatea dispune de baze proprii de cercetare la Sinaia, Braila, Orsova si statii pilot in alte localitati din tara. Universitatea din Bucuresti este integrata intr-o puternica retea de colaborare internationala: peste 100 de acorduri de colaborare bilaterala cu universitati din peste 40 de tari; programe academice si de cercetare europene (Erasmus, Lingua, Naric, Leonardo da Vinci, UNICA, AMOS, TEMPUS, TEMPRA etc). Anual peste 1000 de studenti ai Universitatii din Bucuresti efectueaza stadii de formare sau de specializare in universitati din Europa de Vest, S.U.A., Canada, Japonia, etc. Zeci de profesori straini de pe toate continentele predau in fiecare an la facultatile Universitatii noastre si zeci de profesori de la Universitatea noastra predau anual la marile universitati din strainatate.

  Universitatea din Bucuresti a fost si este initiatoarea unor masuri importante de reforma si dezvoltare a invatamantului superior care au fost preluate de alte universitati din tara sau au stat la baza elaborarii unor legi si reglementari nationale. In anul 2000, Universitatea din Bucuresti a primit Diploma de Excelenta conferita de Ministerul Educatiei Nationale.

   

  Facultati

  - Facultatea de Administratie si Afaceri

  - Facultatea de Biologie

  - Facultatea de Chimie

  - Facultatea de Drept

  - Facultatea de Filosofie

  - Facultatea de Fizica

  - Facultatea de Geografie

  - Facultatea de Geologie si Geofizica

  - Facultatea de Istorie

  - Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii

  - Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

  - Facultatea de Litere

  - Facultatea de Matematica si Informatica

  - Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei

  - Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

  - Facultatea de Stiinte Politice

  - Facultatea de Teologie Baptista

  - Facultatea de Teologie Ortodoxa

  - Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala


  Departamente

  - Departamentul de invatamant deschis la distanta

  - Departamentul-Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase 

 

Mihaela

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
07 August 2014

Are profesori foarte buni

Acordat pentru Facultatea de Istorie

........

nu recomanda
1.20
slab
 • 2.40
Trimis la
07 Februarie 2014

Multi profesori sunt prea subiectivi, nu prea deschisi si nici nu iti trezesc interestul sa inveti si ajungi la urma sa ti se ia de istorie si s-o urasti. Materia si stilul de predare sunt invechite , la examene se copiaza, se sopteste, practica-0, salile si amfiteatrele sunt oribile, nu mai zic de mobilier. Organizarea e de tot rasul (mai ales treaba recenta cu secesiunea), cercuri putine,nu prea se desfasoara activitati serioase.
Examinarile sunt pe principiul: asterne tot ce ai tocit, se axeaza foarte putin pe logica la multe discipline, iar la prezentari, e de rasul-plansul: profesorii ii promoveaza pe studenti pentru continut copy-paste de pe net.

Parti bune:
+biblioteca si sala de lectura
+profesorii asistenti si putinii profesori care sunt obiectivi si dinamici
+concurenta: gasesti ceva studenti foarte buni


Celor pasionati de istorie le-as recomanda facultatea doar daca au terminat un liceu de filologie si daca tin neaparat sa se faca profesori de istorie, muzeografi, arheologi, arhivisti.....in Romania fiind meserii prost platite din pacate. Nu prea ai oportunitati decat daca mai urmezi alte facultati de alte domenii pe langa.
De evitat daca credeti ca facultatea de istorie va va aduce un job bine platit.

Acordat pentru Universitatea Bucuresti

X

recomanda
3.80
bun
 • 7.60
Trimis la
13 Decembrie 2013

E buna facultatea, ce-i daca se face multa teorie? Teoria este f importanta. Laboratoarele erau si ele bine dotate pt nivelul anilor 90', cand am fost eu student aici. Aveau o pondere importanta orele de laborator in care se faceau destule experimente ca sa intelegi ce e mai important din toate capitolele Fizicii. Sunt oare acum depasite mijloacele experimentale? Eu n-as zice. Atata vreme cat vechile montaje experimentale sunt mentinute in aceeasi stare de utilizare cum erau candva, procesul de invatare se poate desfasura si acum la fel de bine ca atunci. In primii ani se face pregatire generala la capitole clasice de Mecanica, Termodinamica, Electricitate, Optica. La fel cum aceste capitole clasice nu-s perimate si se invata si acum, experimentele aferente se pot face cu aceleasi mijloace vechi, ca important este sa intelegi niste principii de baza. Sunt o serie de experimente istorice, pe care trebuie sa le cunoasca si generatiile actuale. Aceste experimente, cel mai bine si mai convingator se pot reproduce anume cu mijloacele experimentale istorice, care dezvaluie cel mai bine toate aspectele esentiale.
Ce e oare atat de vechi de nu mai corespunde? Sa zicem ca aparatura ar putea fi actualizata prin implementarea celei mai noi tehnici de calcul, de achizitie a datelor, automatizare, senzori, software... Asta ar permite sa se faca masuratori mai multe, mai precise si ar facilita prelucrarea datelor, scutind studentii de o serie de calcule, care de fapt sunt importante si trebuie parcurse in etapa de invatare. E discutabil daca aceste mijloace moderne chiar ajuta sa intelegi mai bine fenomenele fizice studiate.
De exemplu intr-un laborator de optica informationala se faceau in anii 90' experimente de optica coerenta: holografie, interferometrie holografica, prelucrarea optica a informatiei... Studentii erau pusi sa inregistreze holograme pe placi ORWO, fabricate pe vremuri in RDG, pe care apoi le developau cu substante chimice. Cei care lucrau bine obtineau holograme, cei care lucrau prost nu obtineau nimic. In ziua de azi acel stand experimental s-ar putea moderniza folosind tehnica digitala: inregistrare digitala cu CCD, folosirea de modulatoare spatiale de lumina si bineinteles software avansat de calcul a luminii difractate. Experimentele ar decurge mult mai usor, mai repede, iar studentul n-ar mai depune efort aproape deloc (si nici n-ar invata mai bine). Dar daca s-ar face si acum aceleasi experimente vechi, cu mijloace clasice, ar fi rau?
Oricum, nu-mi imaginez ca in 20 ani nu s-au mai modernizat macar putin mijloacele experimentale din facultate. Chiar o sa vizitez in curand facultatea sa vad care mai e situatia.
Problema cea mai mare este insa calitatea foarte slaba a multor asa zisi studenti, care ajung aici chiar daca n-au nici un fel de inclinatii pt Fizica si nici pt studiu in general. E lipsa mare de interes pentru Fizica si vin extrem de putini studenti interesati sa invete Fizica. Caminele sunt pline de idioti care pierd vremea cu chefuri zilnice, urla, strica si rup tot ce e prin camine, apoi striga ca nu sunt conditii in camine. De la cursuri chiulesc, iar la examene copiaza de rup. Iar profesorii, din lipsa mare de studenti, reduc exigentele si ii trec pana la urma. Asa se face ca orice nulitate poate sa capete diploma. Asta e o problema generala a invatamantului romanesc.

Acordat pentru Facultatea de Fizica


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate

 
 
 
 

 
Login  |  Cont nou
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×