Universitatea Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon : 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax : 040 21 313 17 60

Grupul de discutii de la Universitatea Bucuresti
 
 • Centrul de Informare, Orientare si Consiliere Profesionala-C.I.O.C.P.
  Domeniu de interes: CIOCP desfasoara activitati de:
  1. Informare a liceenilor, cu privire la admiterea in facultati UB, activitati de orientare si consilierea vocationala prin mijloace de testare psihologica, activitati de orientare si consilierea on-line cu privire la examenul de admitere, studiile masterale, studiile postuniversitare.
  2. Activitati de informare a studentilor privind sistemul de credite, regulamentele UB, despre modalitatile de cazare, despre modul de acordare a burselor, despre bibliotecile existente la nivelul Universitatii, activitati de orientare spre ONG-uri in vederea desfasurarii de activitati de voluntariat si colaborare, proiecte de integrare sociala a studentilor, asistenta acordata cu privire la oportunitatile de studiu in strainatate.
  3. Prezentarea de informatii absolventilor UB dar si oferirea de acces la informatii existente on-line cu privire la cererea si oferta pietei de munca, ghidarea studentilor si a absolventilor in consultarea Profilelor Ocupationale, orientarea studentilor spre cursuri de specializare ori perfectionare, asistarea studentilor in conceperea de C.V. si scrisori de intentie/motivatie, consilierea privind modalitatile de gasire si contactare a unui angajator, precum si modalitati de prezentare la un interviu, servicii de plasament in functie de domeniul in acestia doresc sa-si dezvolte o cariera, realizarea unei baze de date cu studentii si absolventii care solicita un loc de munca, acces la ofertele de munca existente on-line, recrutarea si selectia celor care vor sa participe la un interviu, organizarea interviului in vederea realizarii plasamentelor.

  Centrul de Limbi Straine
  Domeniu de interes:
  1.Terminologie, lexicologie si lexicografie; 2.Evaluarea si testarea competentelor de limba straina;
  3.Studii de teoria reprezentarii artistice;
  4.Studii medievale.

  Centrul de Limbi Straine-ARIEL
  Domeniu de interes:
  1.Limbile straine: engleza, franceza, spaniola, portugheza, italiana, germana, suedeza, olandeza, chineza, japoneza, ceha, poloneza, rusa s.a.;
  2.Cursuri de limbi straine pentru admiterea in Facultatea de Limbi si Literaturi Straine;
  3.Cursuri de pregatire pentru examenele Cambridge (First Certificate in English, Certificate in Advanced English si Certificate of Proficiency in English), organizate de Consiliul Britanic si pentru examenele TOEFL, organizate de Comisia Fulbright;
  4.Cursurile de limba engleza pentru afaceri, de engleza juridica, precum si cele de limba romana pentru straini.

  Centrul de Pregatire Economica si Administrativa
  Domeniu de interes:
  1.Cursuri postuniversitare sau de specializare de lunga durata: Contabilitate, Drept Comunitar European, Produse software pentru birotica. Word, Excel, Access si PowerPoint Organizarea, calculul si analiza datelor economice utilizand aplicatia Microsoft Excel; Limbaje implementate pe SGBD: SQL si QBE; Instrumente de plata si credit. Operatiuni bancare; Tranzactii internationale; Drept civil. Drept comercial; Fiscalitate.
  2.Cursuri intensive de scurta durata: Produse software pentru birotica. Word, Excel, Access si PowerPoint; Crearea de pagini WEB; Utilizarea calculatoarelor personale. Sistemul de operare Windows; Tehnoredactare informatizata; Organizarea, calculul si analiza datelor economice utilizand aplicatia Microsoft Excel; Limbaje implementate pe SGBD: SQL si QBE; Sisteme informatice; Bazele utilizarii serviciilor Internet; Prezentari Multimedia cu PowerPoint.
  3.Cursuri in sistem de invatamant la distanta: ECDL; Produse software pentru birotica. Word, Excel, Access si PowerPoint; Limbaje implementate pe SGBD: SQL si QBE; Organizarea, calculul si analiza datelor economice utilizand aplicatia Microsoft Excel; Sisteme informatice Instrumente de plata si credit. Operatiuni bancare.
  4.Cursuri in colaborare cu CISA: Business Ethics Manual - U.S. Department of Commerce; Accounting course IAS (International Accounting Standards); Course for Shareholders.

  Departamentul de Invatamant la Distanta-CREDIS
  Domeniu de interes:
  Departamentul de Invatamant Deschis la Distanta s-a dezvoltat din Centrul de REsurse, Documentare, Informare si Servicii pentru Invatamant Deschis la Distanta-CREDIS. In cadrul departamentului functioneaza si Academia Regionala CISCO, care are rolul de a pregati personal specializat in administrarea retelelor de calculatoare prin programul CISCO Networking Academy Program. S-au dezvoltat centre locale de suport si promovare a IDD-ului in afara Universitatii din Bucuresti in scoli si licee, in inspectorate scolare si case ale Corpului Didactic.

  Departamentul Cercetare si Transfer Tehnologic
  Director Departament: lector dr. Elena Ionica
  021-307 73 66
  elena.i@unibuc.ro

  Descriere
  - intocmirea si evidenta financiara a contractelor de cercetare incheiate intre Universitatea din Bucuresti si diverse ministere si societati
  - evidenta bazelor de date ce cuprind: date despre cadrele didactice si nedidactice angajate in Universitatea din Bucuresti; date si denumiri de teme de cercetare; CV-uri ale cadrelor didactice ale UB; publicatiile UB
  - anuntarea lansarilor de noi competitii si noi contractari pentru universitatile de stat pagina web Cercetare a UB
  - activitatea stiintifica a UB (anuarul UB, directiile de cercetare, manifestari stiintifice, centrele de cercetare)

  Departament-Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase
  Departamentul-Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase este rezultatul acordului incheiat intre UNESCO, Paris si Universitatea din Bucuresti si functioneaza autonom in cadrul aceleiasi universitati.

  Conducerea Departamentului este asigurata de Domnul Prof. Univ. Dr. Martin Hauser, avand functia de director, profesor titular («professeur ordinaire») la Universitatea din Bucuresti, profesor de cercetare la Universitatea din Fribourg, Elvetia [mai mult...]

  Profilul Departamentului-Catedra UNESCO pentru schimburi interculturale si interreligioase este conturat in primul rand de cele doua programe de Master: Comunicare interculturala in contextul integrarii europene si Management intercultural, precum si de activitatile de cercetare in domeniul dialogului intercultural si interreligios. De subliniat este faptul ca Departamentul desfasoara cea mai mare parte a activitatilor sale intr-un orizont international, ceea ce presupune, intre altele, schimburi de profesori si de studenti. Aceste schimburi sunt posibile gratie acordurilor bilaterale si multilaterale (Socrate/Erasmus s.a.) pe care Departamentul le are cu diverse universitati (Elvetia, Germania s.a.). Pe de alta parte, contactele internationale nu se limiteaza la Fribourg, Elvetia, deoarece relatiile Departamentului sunt numeroase in Europa si, prin intermediul UNESCO, chiar pe plan mondial. Aceasta este posibil mai ales datorita faptului ca Profesorul Martin Hauser este coordonatorul Retelei mondiale a Catedrelor UNESCO de dialog interreligios pentru comprehensiune interculturala.

  Corpul profesoral al Departamentului este constituit din cadre didactice din tara si strainatate care asigura procesul prin excelenta interdisciplinar al programelor de invatamant si de cercetare.

  Contact:
  Departament-Catedra UNESCO
  Sfanta Ecaterina, 4-6
  Sectorul IV, O.P. nr 53
  040155-Bucuresti, RO
  Tel./fax: +40-21-335.68.15
  Tel. mobil: +40-744.48.13.26
  e-mail: office@interculturel.org
  web: www.interculturel.org
   

 
 
 
 

Cauta universitate