Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti

Oras : Pitesti
Adresa ( Vezi harta) : Calea Bascov nr. 2A, Pitesti, Arges
Telefon : 0248-21.26.27, 0248-21.64.27
Fax : 0248-21.64.27
 
 • Universitatea Constantin Brancoveanu din Pitesti este o institutie de invatamant superior privata fondata in 1991, fiind una dintre primele sase universitati private din Romania acreditate de MECT, prin Legea nr. 242/23 aprilie 2002.


  Universitatea functioneaza in trei campusuri universitare situate in orasele Pitesti, Ramnicu Valcea si Braila si are sediul central in municipiul Pitesti. In prezent, ofera programe de studiu in management si business administration, marketing, economie, afaceri internationale, finante, contabilitate, drept, relatii internationale si studii europene, stiinte ale comunicarii, stiinte administrative, asistenta sociala. Cursurile de masterat ofera specializare in domeniile management, marketing, contabilitate si stiintele comunicarii.

  Universitatea Constantin Brancoveanu este membra a European Network For Business Studies and Languages (SPACE), alaturi de alte 91 de universitati din 25 de tari, precum si a Asociatiei Internationale a Universitatilor, organizatie mondiala cu sediul la Paris, ce reuneste institutii de invatamant superior din Europa, America, Africa, Asia si Australia. In anul 2011, urmare a evaluarii institutionale realizate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), Universitatea Constantin Brancoveanu a primit calificativul maxim care poate fi acordat institutiilor de invatamant superior din Romania: „GRAD RIDICAT DE INCREDERE".
   

  ISTORIC

  1991: Universitatea Constantin Brancoveanu a fost infiintata in anul 1991, primele structuri ale Universitatii fiind cele de Management - Marketing in Afaceri Economice: Braila (1991), Pitesti (1992), Rm. Valcea (1991). Diversificarea profilurilor de studii a fost unul din obiectivele conducerii Universitatii, primul pas important fiind facut in anul 1999, cand s-a infiintat Facultatea de Finante-Contabilitate din Pitesti.

  2000: In municipiile Pitesti si Braila sunt infiintate Facultatile de Comunicare, Relatii Publice si Jurnalism.

  2002: Universitatea Constantin Brancoveanu primeste acreditarea institutionala prin Legea nr. 242 din 23 aprilie, facand parte din primul grup de sase institutii de invatamant superior particulare care au beneficiat de recunoastere. In acelasi an, cu aprobarea MECT, se infiinteaza Departamentul de Studii de Masterat si Postuniversitare de Perfectionare organizat la Facultatea de Management - Marketing in Afaceri Economice. Oferta educationala este completata prin Cursuri de formare in domeniul psiho-pedagogic, in cadrul Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic. Tot in anul 2002, specializarile Management si Marketing sunt acreditate, conform HG 410/25.04.2002 si sunt infiintate specializarea Relatii economice internationale si Economia comertului, turismului si serviciilor.

  2003: Universitatea Constantin Brancoveanu organizeaza Cursuri postuniversitare de perfectionare in domeniul Management. Se infiinteaza specializarile Administratie publica si Finante si Banci.

  2004: Oferta studiilor de Masterat se diversifica, prin introducerea de noi specializari: Business Management, Management in Administratie si Servicii Publice, Management financiar-bancar, Marketingul serviciilor, Marketing industrial si agroalimentar.

  2005: Facultatea de Comunicare, Relatii Publice si Jurnalism devine Facultatea de stiinte Juridice, Administrative si ale Comunicarii, prin autorizarea specializarilor Drept - domeniul stiinte Juridice, Relatii internationale si studii europene si Asistenta sociala.

  2006: la Facultatea de Management Marketing in Afaceri Economice este infiintata specializarea Administrarea afacerilor.

  2007: Specializarile Contabilitate si Informatica de Gestiune si Jurnalism primesc acreditarea institutionala, conform HG 676/28.06.2007.

  2008: Primeste acreditarea institutionala, conform HG 635/11.06.2008, specializarea Comunicare si relatii publice. Noi specializari de Masterat primesc acreditarea: Managementul resurselor umane, Managementul economic al unitatilor scolare, Business-to-business marketing, la Facultatea de Management Marketing in Afaceri Economice, si Standarde, reglementari si politici contabile, la Facultatea de Finante - Contabilitate.

  2009: Este acreditat programul de studii de Masterat Comunicare manageriala si relatii publice. Specializarea Economia comertului, turismului si serviciilor, invatamant de licenta, primeste acreditarea institutionala.

  2010: In perioada 9- 12 noiembrie, Universitatea Constantin Brancoveanu a primit vizita ARACIS pentru procesul de reevaluarea institutionala externa.

  2011: Universitatea Constantin Brancoveanu a primit calificativul maxim care poate fi acordat institutiilor de invatamant superior din Romania: „GRAD RIDICAT DE INCREDERE".

   

 

andrei

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
03 Aprilie 2013

-cursuri bazate foarte mult pe notiuni teoretice
-aplicatii practice ( si ele invechite )la putine cursuri
-profesori cam tristi, entuziasm scazut
-logistica excelenta
-nu am cunostinta de profesori spagari

Acordat pentru Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea "Constantin Brancoveanu" din PitestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate