Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti

Oras : Pitesti
Adresa ( Vezi harta) : Calea Bascov nr. 2A, Pitesti, Arges
Telefon : 0248-21.26.27, 0248-21.64.27
Fax : 0248-21.64.27
 
 • Departamentul de Invatamant cu Frecventa Redusa
  Misiunea invatamantului cu frecventa redusa este in exclusivitate educationala. Invatamantul cu frecventa redusa (IFR) este un proces educational, care pune la dispozitia studentilor resurse de invatamant cu urmatoarele caracteristici:
  - separarea in timp si / sau spatiu a studentilor in raport cu institutia care ofera programe de studiu, a studentilor intre ei si a studentilor fata de resursele de invatamant si cadrele didactice;
  - interactiunea intre studenti, intre acestia si institutia care ofera programe de studiu, intre studenti si resursele de invatamant, se realizeaza prin unul sau mai multe medii de comunicare bidirectionale.

  Invatamantul cu frecventa redusa implica utilizarea unei game largi de tehnologii de invatamant: materiale de studiu tiparite, tehnici audio si video interactive, multimedia, tehnologii de invatare mediate de calculator sau retele de calculatoare etc.


  Prin natura sa, IFR este o forma flexibila de educatie, intrucat ofera studentilor posibilitatea de a opta asupra locului si timpului in care sa se instruiasca. De asemenea, IFR ofera studentilor posibilitatea de a studia individual, la locul de munca sau acasa si de a desfasura activitati de invatamant in grup, in centre IFR situate in cadrul institutiei de invatamant.
  Universitatea "Constantin Brancoveanu" si-a propus conform legislatiei in vigoare sa ofere prin invatamantul cu frecventa redusa:
  - calificari superioare universitare finalizate prin examene de absolvire (scurta durata) sau prin examene de licenta / diploma (lunga durata);
  - specializari la nivel postuniversitar, inclusiv studii aprofundate, masterat, atestate prin diplome;
  - perfectionare profesionala atestata prin certificate;
  - conversie profesionala atestata prin diplome sau certificate.

  In Universitatea "Constantin Brancoveanu" pentru desfasurarea invatamantului cu frecventa redusa a fost creat un Departament pentru invatamant cu frecventa redusa prin Hotararea Senatului Universitatii.
  Pentru realizarea misiunii sale Departamentul pentru invatamant cu frecventa redusa colaboreaza cu facultatile Universitatii, cu catedrele, cu celelalte compartimente functionale.


  Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic
  In Universitatea Constantin Brancoveanu exista un Departament pentru Pregatirea Personalului Didactic care te ajuta sa-ti implinesti idealul de a fi intr-o zi profesor.  Pregatirea in vederea obtinerii statutului de cadru didactic presupune parcurgerea unui modul psiho-pedagogic pe parcursul studiilor universitare.
   
  Acest modul este alcatuit din discipline psiho-pedagogice: psihologia educatiei, pedagogie, didactica specialitatii, practica pedagogica, sociologia educatiei. La sfarsitul acestui modul se obtine un certificat provizoriu obligatoriu pentru practicarea profesiei de cadru didactic.

  Dupa absolvirea cursurilor universitare, este necesara parcurgerea unui al doilea modul de aprofundare a cunostintelor psiho-pedagogice prin masterat sau prin cursuri organizate special in acest scop.

  In urma acestui modul se obtine o adeverinta obligatorie pentru inscrierea la examenul de definitivat in invatamant.
   

 
 
 
 

Studenti la Universitatea "Constantin Brancoveanu" din PitestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate