Universitatea de Arte "Vatra" din Baia Mare

Oras : Baia Mare
Adresa ( Vezi harta) : Baia Mare, Bd. Republicii nr. 8
Telefon : 0262.250.404
Fax : 0262.250.404
 
 • In octombrie 2002, la Baia Mare, s-a deschis, Universitatea de Arte "Vatra", institutie privata de invatamant superior artistic, non-guvernamentala, la baza organizarii si functionarii ei, situandu-se principiul "non-profit".


  Universitatea de Arte "Vatra" din Baia Mare functioneaza cu doua facultati:
  Facultatea de Muzica
  Specializarea: Interpretare Muzicala (vocala / instrumentala)
  - vioara, braci, contrabas, fluier, caval, cimpoi, nai, clarinet taragot, acordeon, tambal, etc.).
  - pregateste specialisti in domeniul muzicii traditionale
  (profesori, dirijori, interpreti vocali si instrumentali).

  Facultatea de Coregrafie
  Specializarea: Artele Spectacolului de Teatru (Coregrafie)
  - pregateste specialisti in domeniul dansului
  (profesori, coregrafi, antrenori, interpreti).

  Procesul didactic se desfasoara in sistemul european de transfer al creditelor de studii, fapt ce permite atat mobilitatea studentilor, cat si recunoasterea diplomelor in comunitatea europeana. Strategia noastra are in vedere nevoile lumii moderne, in care facem mari eforturi sa ne integram. Cantecul si dansul popular romanesc reprezinta o componenta importanta si specifica a „zestrei” spirituale ancestrale a poporului roman, ce poate face mai sustinut parte din "dialogul" nostru cu Europa si lumea... Institutia noastra de invatamant superior artistic este prima de acest gen din Romania si printre putinele din lume.

  Va retinem atentia si asupra urmatoarelor obiective:
  - sa identificam: toti absolventii de liceu, care doresc sa urmeze cursurile facultatilor noastre, toti tinerii romani talentati din afara granitelor tarii noastre;

  - sa asiguram conditiile necesare tinerilor talentati, din tara sau din strainatate, faraposibilitati materiale, sa studieze in Universitatea noastra, sa fim in masura sa initiem o activitate sistematica de documentare si valorificare a folclorului muzical si coregrafic maramuresean si romanesc in general ;
  - sa le asiguram in viitor, studentilor talentati si fara posibilitati materiale, burse sau alte facilitati (subventii, programe).


  Eforturile noastre sunt depuse pentru a raspunde unei importante nevoi din cadrul culturii romanesti de azi.
  Universitatea noastra este sustinuta de Fundatia Culturala "Vatra", infiintata in anul 1997 . Scopul esential al fundatiei este crearea unei institutii de invatamant superior artistic privat, cu doua specializari: Interpretare muzicala ( vocala / instrumentala) si Artele spectacolului coregrafic.

  Din documentele programatice (Statut, strategie etc.), ale Fundatiei Culturale "Vatra" rezulta scopul acestei structuri : stimularea valorificarii „zestrei” spirituale a poporului roman, prin deschiderea unei institutii private de invatamant superior artistic, in care tinerii inzestrati sa fie "scoliti" pe masura. Fundatia Culturala "Vatra" este o institutie non-guvernamentala, la baza organizarii si functionarii ei situandu-se principiul "non-profit".

  Este condusa de artisti de renume, care prin prestigiul ce il au sunt in masura sa-si atraga profesionisti de prima valoare din tara si strainatate, incat prestatia universitara sa corespunda din plin scopului formulat, iar absolventii sa exceleze prin calitatile interpretative si pedagogice, urmarite prin studiu si exersare practica.
   

 

ileana

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
07 Aprilie 2013

nota 10!

Acordat pentru Facultatea de Muzica


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Arte "Vatra" din Baia MareVezi toti membrii
 

Cauta universitate