Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova

Oras : Craiova
Adresa ( Vezi harta) : Str. Petru Rares, Nr.2-4, Craiova, Dolj
Telefon : 0251-52.24.58, 0251-52.24.41, 0251-52.44.42 /201
Fax : 0251-59.30.77

Grupul de discutii de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova
 
 • Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova a avut o rapida ascensiune in ultimii ani, in prezent cuprinzand trei facultati cu patru specializari si un colegiu cu doua specializari. Curriculum-ul sau este permanent actualizat si ofera o flexibilitate a programelor de studii, folosind Sistemul European de Credite Transferabile.

  Echipamentele informatice moderne se regasesc in laboratoare, biblioteci, servicii sociale si administrative.

  Corpul academic este selectat cu rigurozitate si asigura un invatamant modern cu inalte standarde educationale.

   

  Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova functioneaza in concordanta cu Carta Universitatii si Planul Strategic de Dezvoltare Institutionala, care prezinta structura manageriala si perspectivele dezvoltarii ei.

  Studentii universitatii noastre provin din toate zonele tarii, inclusiv din zonele unde exista institutii similare de invatamant superior medico - farmaceutic.

  Ei joaca un rol important in strategia noastra de dezvoltare. In cadrul Senatului si Consiliilor facultatilor studentii sunt reprezentati in proportie de 25%.

  Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova organizeaza permanent cursuri postuniversitare in: medicina, stomatologie si farmacie, sub diverse forme: rezidentiat, cursuri de perfectionare, cursuri pentru obtinerea competentei si doctorate.

  Intregul corp academic este integrat in activitatea de cercetare, apreciata atat in tara cat si peste hotare. Multe din lucrarile stiintifice prezentate au fost premiate, fiind recunoscute si apreciate pe plan international.

  Cladirea principala (A) a Universitatii de Medicina si Farmacie este amplasata nu departe de centrul orasului. Aici isi au sediul departamentele preclinice de medicina si stomatologie precum si o parte din departamentele Facultatii de Farmacie.

  Aflat in acelasi perimetru cu cladirile universitatii noastre, Spitalul clinic universitar permite efectuarea activitatilor clinice. Amplasat intr-o cladire cu 12 etaje, dotat cu aparatura si facilitati moderne, acesta inlesneste acordarea asistentei medicale de cea mai inalta calitate pacientilor din toata tara. La mai putin de 500 m de cladirea centrala a UMF-ului se gaseste corpul nou (B) de cladire, cu 5 etaje, in care isi au sediul departamentele clinice, si doua camine studentesti cu cantina care permite servirea mesei in regim expres si, de asemenea, petrecerea timpului liber intr-o moderna sala de agrement.


  Craiova, vechi centru cultural si comercial, cel mai important oras din sudul tarii, dupa capitala Romaniei, ofera atat un cadru educational propice, cat si unul cultural - istoric, apt sa adauge personalitatii studentilor noi valente.

 

andrei

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
10 Ianuarie 2015

O facultate excelenta, cu profesori bine pregatiti,in facultate conditiile de invatare sunt la cele mai inalte standarde

Acordat pentru Facultatea de Medicina


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie din CraiovaVezi toti membrii
 

Cauta universitate