Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi

Oras : Iasi
Adresa ( Vezi harta) : Str. Universitatii, Nr. 16, Iasi
Telefon : 0232-26.77.98
Fax : 0232-21.18.20

Grupul de discutii de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi
 
 • Universitatea de Medicina, unul dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant superior din tara noastra, a fost fondata in 1879, ca Facultate de Medicina, fiind ulterior asociata cu alte doua institutii ce completeaza aria pregatirii medicale - Facultatea de Farmacie si Facultatea de Medicina Dentara (astazi Facultatea de Medicina Dentara).

   

  In anul 1991, institutului i se confera statutul de Universitate, primind numele celebrului reprezentant al Scolii de Anatomie Functionala Iasi, Grigore. T. Popa. Ulterior este inclusa si Facultatea de Bioinginerie Medicala, singura de acest fel din Romania. Universitatea se mandreste astazi cu un valoros corp profesoral precum si cu o baza materiala si tehnica modernizata, adecvata desfasurarii procesului didactic si activitatii de cercetare stiintifica.


  125 de ani de istorie si prestigiu
  Infiintata odata cu Universitatea din Iasi, activitatea Facultatii de Medicina debuteaza la 1 decembrie 1879, datorita prezentei in Guvern a lui M. Kogalniceanu si N. Kretzulescu, precum si penuriei de cadre medicale dupa razboiul de independenta din 1877.

  De-a lungul timpului, mari personalitati au marcat activitatea Universitatii de Medicina: Grigore T. Popa, Leon Scully, Petru Poni, C.I. Parhon, Aristide Peride, Ion Ciure, Ludovic Russ, Ernest Juvara, C. Proca, N. Leon, V. Sion, Fr. Reiner, E. Riegler, Al. Slatineanu, I. Tanasescu, A. Tupa, V. Rascanu, L. Baliff, J. Nitulescu, O. Franche, Vl. Butureanu, P. Vancea si altii.

  MISIUNE
  Procesul de predare-invatare alaturi de cercetarea stiintifica este bazat pe resurse tehnico - materiale reprezentate de sali de curs si de lucrari practice, 28 de laboratoare, 5 clinici universitare, un centru de cardiologie si unul de dializa.
  - asigurarea excelentei in instruire - educatie medicala si cercetarea stiintifica;
  - promovarea stiintei in spiritul valorilor democratiei, al standardelor morale, al libertatilor academice in contextul culturii si civilizatiei europene si universale;
  - prevenirea exclusivismului si intolerantei;
  - oferte, prin componentele sale - facultati, colegii si alte unitati, ale unor programe academice care corespund unei game cat mai largi de cerinte si exigente instructiv - educationale;
  - adaptarea cunostintelor si competentelor practice ale absolventilor la piata muncii atat prin formarea initiala, cat si prin programele de invatare continua;
  - prospectarea si valorificarea posibilitatilor de incadrare a absolventilor.

  CERCETARE
  Prin traditie, activitatea stiintifica reprezinta o prioritate atat a cadrelor didactice cat si a studentilor tuturor facultatilor Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” din Iasi.

  Marturie stau numeroasele simpozioane si congrese interne si internationale la care medicii ieseni au participat. De altfel, preocupate de activitatea de cercetare, cadrele didactice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” au obtinut numeroase contracte de cercetare, dezvoltare si inovare atat in tara cat si in strainatate. Rezultatele acestor teme de cercetare, si nu numai, au fost publicate sub forma de articole in reviste romanesti de specialitate, dar si in reviste din strainatate.

  Munca de cercetare a profesorilor ieseni s-a materializat si in numeroase carti publicate de edituri din Romania si din strainatate dar si in premii ale Academiei Romane. Numarul impresionant de profesori membri ai Academiei de Stiinte Medicale din Romania, premiile obtinute la nivel international ca si prezenta in organizatii internationale de prestigiu reprezinta, de asemenea, o recunoastere a Scolii medicale iesene. Indrumatori de doctorate, cadrele medicale iesene au fost cooptate si in centre de cercetare din tara si din strainatate.

  Pe parcursul studiilor, activitatea stiintifica studenteasca se desfasoara in cadrul cercurilor stiintifice studentesti, arondate fiecarei discipline din UMF Iasi. Acestea sunt conduse de cele mai experimentate cadre didactice ale universitatii noastre. Aici, in primele etape, studentii invata ABC”-ul cercetarii stiintifice: care sunt etapele procesului de cercetare stiintifica, cum se realizeaza un protocol experimental, cum se realizeaza o documentare, care sunt sursele pentru o documentare complexa, care sunt regulile de etica care trebuiesc indeplinite si care sunt regulile ce trebuiesc indeplinite pentru publicarea rezultatelor obtinute.

  In urma dorintelor exprimate de studenti si a gradului de implicare, fiecare membru al cercurilor stiintifice studentesti va primi o tema de cercetare pe care sa o dezvolte sub stricta supraveghere a conducatorului cercului respectiv. Toti studentii au acces neconditionat la resursele de cercetare ale laboratorului, in acord cu tematica acestuia si cu programul de cercetare specific.

  Rezultatele cercetarilor stiintifice studentesti pot fi prezentate in cadrul serilor clinice si preclinice studentesti, in cadrul conferintelor studentesti nationale si internationale, in cadrul Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” Iasi sau in cadrul unor diverse manifestari stiintifice internationale.

  Lucrarile stiintifice reprezinta unul dintre criteriile cele mai importante pentru selectia organizata anual de societatile studentesti pentru bursele si schimburile studentesti cu tarile Uniunii Europene sau cu alte tari partenere de pe glob.
  In plus, remarcarile in cadrul activitatii stiintifice studentesti reprezinta unul dintre criteriile de selectie pentru viitoarele cadre didactice ale universitatii noastre, dar si pentru masterat si doctorat.

  CONTACT
  Adresa: Str.Universitatii nr.16  700115 Iasi
  Centrala UMF:
  0232/26.77.98 si 0232/26.78.01
  Rectorat: 0232/21.41.46 0232/21.35.93 si 0232/21.18.20

 

Costina

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
25 Februarie 2013

Deoarece as vrea sa dau la aceasta facultate!

Acordat pentru Facultatea de Medicina


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din IasiVezi toti membrii
 

Cauta universitate