Universitatea de Nord din Baia Mare

Oras : Baia Mare
Adresa ( Vezi harta) : Str. Dr. Victor Babes nr. 62A, Baia Mare, Maramures
Telefon : 0262-218922
Fax : 0262-27.61.53

Grupul de discutii de la Universitatea de Nord din Baia Mare
 
 • Structura Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este complexa si cuprinde treisprezece facultati repartizate in cele doua centre universitare, Cluj-Napoca si Baia-Mare la care se adauga extensiile in localitatile Alba-Iulia, Bistrita, Satu-Mare si Zalau. Oferta educationala, organizata in sistem Bologna, cuprinde programe de licenta, masterat si doctorat, precum si programe de formare continua.

  Domeniile de studii au o larga cuprindere, de la inginerie la arhitectura, stiinte fundamentale, socio-umane si arte. De asemenea, in cadrul Universitatii Tehnice, functioneaza Departamentul pentru Educatie Continua, Invatamant la Distanta si cu Frecventa Redusa, care organizeaza si deruleaza activitati si programe de educatie continua, cursuri postuniversitare, programe si cursuri de dezvoltare profesionala continua sau bazate pe standarde ocupationale.

  Deplin integrata in viata comunitatii academice internationale, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este preocupata de schimbul international de valori stiintifice, iar aceasta tendinta se regaseste in cele peste 200 de acorduri de colaborare interuniversitara, sau in numarul mare de mobilitati ale studentilor. Deschiderea in continuare spre spatiul european si mondial al invatamântului si cercetarii printr-un proces statornic de internationalizare reprezinta unul dintre obiectivele majore ale universitatii.

  Cercetarea este, alaturi de educatie, principala prioritate a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. In toate facultatile universitatii fiinteaza structuri de cercetare, de la colective, grupuri si laboratoare, pâna la centre si platforme de cercetare. Performanta ancorata in perspectiva mediului socio – economic, vizibilitatea si cooperarea internationala, precum si noutatea stiintifica si interdisciplinaritatea sunt câteva dintre caracteristicile mediului de cercetare din Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

  Domeniile abordate sunt intr-o gama intinsa de cuprindere, de la inginerie, cea mai larg reprezentata, la stiintele fundamentale, stiinte socio-umane sau arte. Directiile de cercetare deschise sunt orientate pe prioritatile si perspectivele pe plan mondial: de la tehnologia informatiei si comunicatii, la energii regenerabile si ecologie, de la superconductivitate, spintronica si nanomateriale, la management si robotica, de la mecatronica si inginerie electrica, la autovehiculul si locuinta viitorului ori la urbanism si societate.

  Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se caracterizeaza prin dinamism in spirit si actiune, fiind calata pe exigentele internationale ale timpurilor noastre si urmarind incadrarea continua intre acele institutii academice cu traditii si valori care conduc la prosperitate si progres in societate.

  promoveaza, speram ca Universitatea de Nord sa contribuie la transformarea municipiului Baia Mare intr-o puternica citadela universitara.

 

Dana

recomanda
2.40
mediu
 • 4.80
Trimis la
29 Aprilie 2013

Se invata mult. Dar cel mai important e ca ramai cu foarte multe cunostinte dupa ce termini care te ajuta nu doar in domeniul acesta, dar si in viata.

Acordat pentru Universitatea de Nord din Baia Mare


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Nord din Baia MareVezi toti membrii
 

Cauta universitate