Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca

Oras : Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) : Str. Manastur, Nr. 3-5, Cluj-Napoca, Cluj E-mail di@usamvcluj.ro
Telefon : 0264-59.63.84
 
 • Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca este o institutie moderna care a dobandit prin realizarile sale de zeci deani o reputatie de seama atat pe plan national cat si international. USAMV este una din cele mai vechi si mai mari institutii de invatamant superior din Romania. In prezent are patru facultati fiecare dintre ele asigurând studii universitare de lunga si scurta durata, studii de masterat si de doctorat.

  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei scoli superioare de agricultura clujene, fondata cu peste 130 de ani în urma, in octombrie 1869, sub numele de Institut de Invatamant Agronomic Cluj-Manastur. In anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultura Cluj.Istoria Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca incepe in luna octombrie a anului 1869 cand, pe fostul domeniu Manastur, lua fiinta una dintre cele mai vechi scoli superioare de agricultura din Europa.

  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei scoli superioare de agricultura clujene, fondata cu peste 130 de ani in urma, in octombrie 1869, sub numele de Institut de Invatamant Agronomic Cluj-Manastur. In anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtand numele de Academia de Agricultura Cluj.Istoria Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca incepe in luna octombrie a anului 1869 cand, pe fostul domeniu Manastur, lua fiinta una dintre cele mai vechi scoli superioare de agricultura din Europa.

   

  Scoala superioara de agricultura din Cluj a fost denumita la infiintare “Institutul de invatamant Agronomic Cluj - Manastur”, acesta fiind amplasat in cladirile unei vechi manastiri. in anul 1906 institutul a fost ridicat la rangul de academie, purtand numele de “Academia de Agricultura Cluj”.

   

  Aproape 50 de ani de la infiintare pana spre sfarsitul deceniului al doilea al secolului trecut, scoala agronomica clujeana a functionat cu o singura sectie - cea de agricultura - cu durata studiilor de trei ani. Academia de agricultura din Cluj si-a desfasurat activitatea sub aceasta forma pana la izbucnirea primului razboi mondial.

   

  Faurirea statului national unitar in 1918, a deschis o noua etapa in evolutia scolii agronomice clujene. Ea a parcurs un drum ascendent, rezultat al efortului si competentei multor generatii de profesori si discipoli care s-au succedat in agronomia clujeana in aceasta perioada.

   

  Din anul 1921, invatamantul superior agronomic din tara noastra a fost legiferat la patru ani de studii, din care trei ani studii teoretice, iar al patrulea ca stagiu de practica in ferme de stat sau particulare. Din anul 1922, absolventii au primit diploma de "inginer agronom".

   

  in anul 1929, prin reorganizarea si modernizarea invatamantului agronomic superior, agronomia clujeana a luat denumirea de "Academia de inalte Studii Agronomice Cluj. Durata studiilor s-a instituit de la acea data, la cinci ani, impartiti in doua cicluri: "invatamant general" (cursul general), cu o durata de trei ani si jumatate si "invatamantul de specializare" cu o durata de un an si jumatate. Prin aceste studii Academia formand atat ingineri agronomi, cat si cercetatori in diferite ramuri ale stiintelor agricole.

   

  intre anii 1940-1945, ca urmare a Dictatului de la Viena, Academia agricola clujeana (cadrele didactice, studentii si o parte din inventarul sau) s-a refugiat la Timisoara, unde si-a desfasurat activitatea sub denumirea de "Facultatea de Agronomie Cluj - Timisoara". in anul 1945, Facultatea de agronomie a revenit la Cluj.

   

  Iar din 1948 a functionat sub denumirea de "Institutul Agronomic Cluj", initial avand o singura Facultate, cea de Agricultura, iar din anul 1959 s-a infiintat Sectia de Zootehnie. Cat despre Facultatea de Medicina Veterinara, ea a fost infiintata in anul 1962.

   

  Formarea de specialisti in facultatile Institutului Agronomic din Cluj, s-a desfasurat pe linia bunelor traditii ale acestor scoli agronomice. Pe masura dezvoltarii institutiei, a diversificarii procesului de invatamant si a dezvoltarii bazei materiale, cercetarea stiintifica din institut a cunoscut o continua diversificare si perfectionare. Alaturi de cercetarile legate de cultura plantelor, de cresterea animalelor si de economie a agriculturii s-au dezvoltat cercetarile de horticultura si cele de medicina veterinara.

   

  in anul 1990, universitatea s-a reorganizat in patru facultati (Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara), iar ulterior au luat fiinta specializari noi la invatamantul de lunga durata, la colegiu, la studii aprofundate si master. Din anul 1991, institutia poarta denumirea de "Universitatea de Stiinte Agricole".

   

  Din anul 1995, ca urmare a diversificarii profilelor si specializarilor si a modernizarii invatamantului agronomic clujean, institutia poarta denumirea de “Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca”.

   

  Din anul 2000, in cadrul universitatii functioneaza Centrul de Formare Continua si invatamant la Distanta, care organizeaza invatamantul deschis la distanta pe baza curriculei universitare de la specializarile existente, si Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic, care ofera studentilor posibilitatea de a urma cursuri de pregatire didactica si pedagogica si, pe baza diplomei de absolvire obtinuta, sansa de a activa in calitate de cadre didactice in invatamantul preuniversitar si universitar de profil.

   

  Calitatea invatamantului din universitate, prestigiul si recunoasterea la nivel national si mondial a valorii cadrelor didactice din universitate, baza tehnico-materiala corespunzatoare pentru instruirea studentilor la un inalt nivel stiintific, buna pregatire si profesionalismul absolventilor acestei prestigioase institutii de invatamant superior agronomic si de medicina veterinara atrag in fiecare an un numar important de candidati, atat din tara cat si din strainatate.

   

  De altfel, renumele Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara este pe masura celui existent la nivel de oras, Cluj-Napoca fiind un cunoscut centru universitar, cu vechi traditii academice, cu o viata spirituala si culturala elevata, dar totodata tumultoasa si atragatoare pentru orice student. Posibilitatile de instruire ale studentilor in centrul universitar Cluj-Napoca sunt extrem de diverse, anii de studentie petrecuti in acest renumit oras al culturii romanesti ramanand in amintirea tuturor celor care au absolvit facultatea la Cluj, punandu-si amprenta pe idealurile si modul de viata a acestora.

   

  in contextul complexei vieti academice clujene, a traditiei si reputatiei invatamantului universitar din Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ocupa un loc aparte, conferit de istoria bogata a acestei institutii de invatamant superior agricol, dar si de rezultatele de exceptie obtinute in domeniu de profesorii, cercetatorii, studentii si absolventii acestei universitati.

   

  Conditiile exceptionale pentru pregatirea teoretica si practica a studentilor, salile de curs, laboratoarele si salile de lectura, sala si terenurile de sport, biblioteca dotata cu toate facilitatile moderne pentru informarea studentilor, acces la internet, Statiunea Didactica Experimentala, conditiile bune de cazare si masa, constituie argumente consistente in favoarea alegerii universitatii noastre de catre candidati.

   

  in Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca se aplica sistemul creditelor transferabile pentru toate formele de invatamant, ceea ce confera studentilor o mai mare mobilitate in cadrul profilelor studiate din tara si strainatate. in acest context, anual 50-70 studenti beneficiaza de studii cu durata de cel putin un semestru in universitati de profil din Europa si SUA, prin programele Socrates, CEPUS si USIA.

   

  De asemenea, in cadrul unor bune colaborari cu structuri universitare si agricole din Europa, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca organizeaza anual pentru studenti practica de specialitate in Germania, Anglia, Portugalia, Spania, Franta, Elvetia.

   

  Studentii USAMV beneficiaza de posibilitatea de a participa la activitatea de cercetare stiintifica a Universitatii, fie pentru pregatirea lucrarilor de licenta, fie ca parteneri in cadrul unor contracte de cercetare nationale sau internationale. in acest an sunt in derulare peste 80 de tematici de cercetare finantate de CNCSIS, ANSTI, ASAS, Banca Mondiala, INCO Copernicus, NATO in valoare de peste 2 miliarde lei si 380.000 USD. Anual, studentii sustin lucrari stiintifice in cadrul sesiunilor de comunicari, cele mai prestigioase fiind premiate si promovate pentru manifestarile stiintifice studentesti la nivel national si international.

   

  Dintre posibilitatile si facilitatile oferite studentilor din universitate fac parte si cele referitoare la invatarea si cunoasterea operarii pe calculator, studiul limbilor straine de circulatie internationala, obtinerea unor burse si stagii de specializare si documentare in strainatate, obtinerea permisului de conducere auto, practicarea sportului si participarea la diferite activitati, concursuri si competitii sportive, cultural-artistice etc.

   

  La considerentele mentionate mai sus merita adaugat si cadrul reconfortant in care este amplasat asezamantul nostru universitar, aleile si spatiile verzi din incinta constituind un adevarat parc, in care studentii intalnesc conditii optime pentru recreere, relaxare si studiu.

   

  Pe baza reusitelor profesionale si a succesului in viata repurtat de majoritatea absolventilor universitatii noastre, se poate aprecia ca, alegerea unei specializari din oferta generoasa a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, ar fi o decizie excelenta, care va permite obtinerea unor rezultate stralucite in pregatirea profesionala si va asigura succes in viata tinerilor absolventi.

 

Mihaela

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
29 Aprilie 2013

Profesori bine pregatiti, campus frumos :)

Acordat pentru Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca

adriana

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 Aprilie 2013

e ok incepand de la profesori...predare..loc de invatare..explicatii suplimentare..si pana la distractie si chefuri organizate

Acordat pentru Facultatea de Medicina Veterinara

Darius Constantin

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
20 Martie 2013

Sunt student masterand la Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii UBB Cluj, specializarea de master Societate, Arta, Identitati in Europa Centrala. De la medieval la modernitae, Astazi 20 martie 2013 in jurul orei 4 a avut loc un curs despre conducerea tractorului la care am participar la propunerea unui student de anul intai. Sper ca nu am deranjat prin simpla mea prezenta. Nu cunosc cum predau alte cadre didactice dar profesorul ce a tinut acel curs m-a lasat impresionat prin tehnica cat si prin stilul dansului de predare (si lista exemplelor poate continua) acesta este motivul meu pentru care ofer punctaj maxim. Felicitari si spor tuturor! Va multumesc!

Acordat pentru Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - NapocaVezi toti membrii
 

Cauta universitate