Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti

Oras : Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) : B-dul Marasti nr. 59, Sector 1, Bucuresti E-mail: post@info.usamv.ro
Telefon : +4(021)318.22.66
 
 • Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti este cea mai veche si cea mai mare institutie de invatamant agricol superior din Romania. In 1852, Domnitorul Barbu Stirbei a semnat actul de organizare a Institutului de Agricultura de la Patelimon.

   

  Peste numai doi ani, in 1855, si-a deschis cursurile si Scoala pentru Invatatura Veterinara. Invatamantul agronomic si cel veterinar au evoluat in paralel spre forme tot mai ample, in corelatie cu nevoia crescanda de specialisti in domeniul cresterii plantelor si animalelor, cu dezvoltarea stiintelor si a cunostintelor de specialitate din cele doua domenii.

  In 1867, prin includerea in programul de studiu a disciplinelor silvice, invatamantul agronomic se dezvolta sub numele de Scoala Centrala de Agricultura si Silvicultura. In cadrul ei s-a infiintat prima ferma didactica experimentala din tara (1873), iar in 1886, prima institutie de cercetari agricole din Romania, cunoscuta sub denumirea de Statiunea Agronomica Bucuresti. In anul 1893, prin separarea invatamantului silvic, capata denumirea de Scoala de Agricultura de la Herastrau. In anii urmatori, invatamantul agronomic s-a dezvoltat iar titulaturile sale au fost pe rand: Scoala Superioara de Agricultura de la Herastrau(1915), Academia de Inalte Studii Agronomice(1929), Facultatea de Agrnomie – integrata Scolii Politehnice din Bucuresti(1938), Institutul Agronomic Bucuresti(1948). In 1952, institutului i se atribuie numele marelui patriot Nicolea Balcescu. Din 1992 primeste titulatura de Universitatea de Stiinte Agronomice, iar din 1995, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

  Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara are, in prezent sapte facultati oferind studii universitare, postuniversitare si studii doctorale.

 

1234

nu recomanda
2.00
slab
 • 4.00
Trimis la
11 Februarie 2016

Profesori sunt asa plini de ei , au impresia ca sunt Dumnezeu. Ceea ce ei nu stiu este ca daca noi , studentii, nu am mai fii atunci ei nu ar mai preda.

Acordat pentru Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

Ioana Cristina

nu recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
03 Mai 2014

Anul acesta , as vrea si eu sa ma incriu la aceasta facultate si mi se pare o ideea buna pentru viitorul meu.

Acordat pentru Facultatea de Medicina Veterinara

z

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
13 Decembrie 2013

Profesori adevarati si competenti.

Acordat pentru Facultatea de Zootehnie


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara BucurestiVezi toti membrii
 

Cauta universitate