Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Baia Mare

Oras : Baia Mare
Adresa ( Vezi harta) : Str. Culturii, nr. 5, etaj IV, camera 408
Telefon : 0262-213.302,0262-213.682,0744-786.348,0742-019174,0722-662.248
 
 • Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad si-a inceput activitatea in luna octombrie 1990. In primul an a functionat cu doua facultati: Facultatea de Drept (4 ani) si Facultatea de Marketing - Comert (5 ani). Incepand cu anul universitar 1991 - 1992 mai functioneaza: Facultatea de Medicina Stomatologica (6 ani) si Colegiul de Tehnica Dentara (3 ani).

  In prezent numarul facultatilor si colegiilor a ajuns la 8. Trebuie mentionat faptul ca incepand cu anul universitar 1997 - 1998 universitatea si-a extins activitatea prin infintarea unei filiale la Satu Mare, iar in anii urmatori la Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Sebis, Zalau, Hunedoara, Ineu, Marghita.

  Filiala din Baia Mare s-a infintat in anul 1999 si in prezent are 4 facultati, 4 colegii, 6 scoli postliceale la care sunt inscrisi peste 1700 de studenti si elevi. Pe langa aceste specializari se mai organizeaza si cursuri postuniversitare/masterat.

  Personalul academic al Filialei Baia Mare cuprinde 90 de cadre didactice dintre care 37 sunt profesori si conferentiari.Curicula academica este astfel conceputa incit exista posibilitatea unor traiecte profesionale, prin numeroase discipline optionale si facultative oferite studentilor.

  Universitatea noastra aspira spre o consacrare internationala avand caracterul de institutie
  deschisa si curricule academice racordate la standardele si modelele europene si internationale.Este membra a Federatiei Europene a Scolilor Superioare (FEDE), si a aderat la Magna Carta a Universitatilor Europene aplicand sistemul ECTS, al creditelor europene de studii transferabile, ceea ce permite mobilitatea studentilor la universitati din tara si strainatate.La terminarea Facultati, studentii pot efectua studii aprofundate de masterat in specializarile autorizate de Comisia nationala de evaluare Academica (CNAA).

  La Filiala Baia Mare veti gasi un ambient studentesc atractiv si diversificat, avand Universitatea la indemina cu cheltuieli minime.

  IN SFERA EXCELENTEI ACADEMICE
  Prin Ordinul Ministerului Educatiei si Cercetarii nr. 4811/17.08.2005, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a fost atestata ca institutie organizatoric de doctorat, incepand cu anul universitar 2005-2006. Astfel in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" s-a realizat integral trecerea la Sistemul academic european cu 3 cicluri de studii, dupa modelul Bologna 1999: licenta - master - doctorat. Acordarea calitatii de institutie organizatoare de doctorat plaseaza Universitatea de Vest "Vasile Goldis" in compania selecta a universitatilor de traditie din Romania.

  De asemenea, este o confirmare a realizarilor in managementul calitatii academice si a statutului de membra a Asociatiei Universitatilor Europene EUA, cu sediu la Bruxelles. Se realizeaza astfel, si recomandarea facuta de Asociatia Europeana pentru Asigurarea Calitatii (ENQA) privind integrarea invatamantului Superior cu cercetarea stiintifica de varf. In baza celor 50 de parteneriate internationale, la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" se vor putea dobandi competente de varf si in cadrul unor doctorate in cotutela cu prestigioase universitati din Spatiul European al invatamantului Superior. Este important de subliniat ca prin obtinerea atestatului de Institutie organizatoare de studii doctorale (IOSUD) s-a obtinut si dreptul legal de a organiza in continuare studii de Masterat in toate specializarile acreditate ale Universitatii.

  Programele doctorale de la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", vor promova formarea interdisciplinara si dezvoltarea competentelor transferabile. Cei patru noi conducatori de doctorate aradeni, Prof univ. dr. ALEXANDRU POP, Prof. univ. dr. IOAN IOIART, Prof. univ. dr. MARIA PUSCHITA si Prof. univ. dr. AFILON JOMPAN isi propun ca prin abilitatile cognitive specifice, doctorii in stiinte "marca" Vasile Goldis sa devina un reper in lumea stiintifica nationala si internationala. Prin acordarea calitatii de institutie organizatoare de studii doctorale Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a facut pasul decisiv spre integrarea deplina in Spatiul European al invatamantului Superior si a viitorului Spatiu European de Cercetare, in contextul unei lumi marcate de competitie.

  Facultatea de Medicina si-a reconfirmat prin acest nou succes statutul de excelenta, in dorinta de a avea un aport comunitar-antreprenorial cat mai consistent, recent prin Hotararea nr. 18/15.07.2005 Senatul Universitar a acordat un fond de l .5 miliarde lei ROL pentru cele trei spitale clinice aradene. Exercitarea incepand cu anul universitar 2005-2006 a dreptului de institutie organizatoare de studii doctorale, constituie pentru Universitatea de Vest "Vasile Goldis" un atu important in viitorul ranking national prin care se vor ierarhiza universitatile din Romania.

  Facultati:
   

  Facultatea

  Specializarea

  Forma de

  invatamant

  Numar de credite de studiu transferabile. Durata studiilor

  Facultatea de Stiinte Juridice

  Drept

  ZI ID

  240

  4 ani

  Facultatea de Stiinte Economice

  Marketing

  ZI ID

  180

  3 ani

   

  Contabilitate si Informatica de Gestiune

  ZI ID

  180

  3 ani

  Facultatea de Medicina Generala si Medicina Dentara

  Asistenta medicala generala

  ZI

  180

  3 ani

   

  Tehnica dentara

  ZI

  180

  3 ani

  Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative

  Istorie

  ZI

  180

  3 ani

   

  Limba si literatura engleza

  ZI

  180

  3 ani

   

  Jurnalism

  ZI

  180

  3 ani

   

  Comunicare soci­ala si relatii publice

  ZI ID

  180

  3 ani

   

  Stiinte politice

  ZI

  180

  3 ani

   

  Relatii internationale

  ZI

  180

  3 ani

  Facultatea de Stiinte ale Naturii

  Geografie

  ZI

  180

  3 ani

   

  Geografia turismului

  ZI

  180

  3 ani

  Facultatea de Inginerie

  Silvicultura

  ZI

  240

  4 ani

   

  Inginerie si Management in agroturism si alimentatie publica

  ZI

  240

  4 ani

      

 

Gigi

recomanda
4.00
bun
 • 8.00
Trimis la
21 Ianuarie 2016

....

Acordat pentru Facultatea de Stiinte Economice

Stelistul

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
11 Septembrie 2013

Sunt cei mai buni profesori, si este o facultate foarte buna daca iti merge mintea

Acordat pentru Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Baia Mare

nicolae

nu recomanda
2.60
mediu
 • 5.20
Trimis la
05 Mai 2013

STUDENTII SUNT SLAB PREGATITI DUPA TERMINAREA FACULTATII.

Acordat pentru Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Baia Mare


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Baia MareVezi toti membrii
 

Cauta universitate