Universitatea din Craiova

Oras : Craiova
Adresa ( Vezi harta) : Str. A. I. Cuza, Nr.13, Craiova, Romania, Cod Postal: 200585
Telefon : +40 251 41.43.98
Fax : +40 251 41.16.88

Grupul de discutii de la Universitatea din Craiova
 
 •  

  Universitatea din Craiova este una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior, situata in centrul istoric al regiunii Oltenia, cu filiale in Drobeta Turnu Severin si Ramnicu Valcea, cu experienta manageriala ce-i confera o implicare activa in asigurarea implementarii reformei manageriale in invatamant in aceasta arie geografica.

  Fondata in 1947, Universitatea din Craiova s-a dezvoltat si a crescut numarul de profile si specializari in conformitate cu cerintele moderne ale insitutiilor de invatamant superior, dezvoltandu-se in fiecare an. Numarul personalului academic si al studentilor, situeaza universitatea printre primele 5 cele mai mari universitati din Romania.

   

  Universitatea din Craiova cuprinde 17 facultati, oferind o gama larga de specializari in domenii umaniste, politehnice, istorie, economie, agricultura, drept, teologie, arte, s.a.m.d. oferind cursuri de licenta, master si scoala doctorala.

  De asemenea, cercetarea are o mare importanta pentru viata academica a universitatii, personalul academic implicandu-se atat in cercetarea fundamentala cat si aplicativa, in toate domeniile.

  Prestigiul stiintific al personalului academic este ilustrat de participarea la diverse simpozioane internationale, conferinte si alte evenimente. in fiecare an, universitatea organizeaza manifestari internationale in domeniul economic, politehnic, drept, filologie si agricultura.

  De asemenea, personalul academic asigura consultanta si expertiza. Universitatea din Craiova si-a dezvoltat televiziunea proprie, TeleUniversitaria Craiova, mai ales in scopuri academice.

  Exista colaborari notabile si activitati comune cu numeroase tari din lume, care contribuie la cresterea oportunitatilor disponibile pentru un studiu de inalt nivel.

  Universitatea din Craiova a fost acceptata ca membru cu drepturi depline in numeroase asociatii internationale, cele mai semnificative fiind: IAU, IAUP, CRE, IEEE, SEFI, AUPELF-UREF si alte structuri academice de prestigiu.

  Universitatea din Craiova a incheiat numeroase intelegeri de cooperare cu institutii similare din lume ca: Free University of Bruxelles-Belgia, Virginia Polytechnic Institute and State University - USA, Broome Community College - State University of New York - USA, University of Montreal - Canada, Universities of Luton, Wye and London - UK, Universite de Montpellier, Saint-Etienne, Toulouse, Paris - Franta, Universitatea din Tessaloniki, Pireus - Grecia.

  Drept urmare, Universitatea din Craiova, a fost recunoscuta ca fiind una din cele 8 universitati de stat din Romania clasificata ca Institutie de Nivel Unu, capabila sa coordoneze reforma manageriala academica, in alte institutii de invatamant superior.

  In concordanta cu strategia Ministerului Educatiei Nationale, prin complexitatea structurii academice si a experientei manageriale, Universitatea din Craiova asigura o coordonare eficienta si de incredere pentru o arie extinsa din sud-vestul Romaniei, asigurand implementarea reformei manageriale in invatamantul superior.

 

Pascu

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
29 Noiembrie 2016

Organizare,Disciplina si cercetare.

Acordat pentru Facultatea de Mecanica

Adrian

recomanda
4.00
bun
 • 8.00
Trimis la
29 August 2016

As alege aceasta facultate ..

Acordat pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Drobeta Turnu Severin

Maria Iustinica

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
02 Martie 2016

Buna ziua, vorbesc din perspectiva absolventului Facultatii de Litere, institutie in care am avut onoarea sa cunosc cadre didactice profesioniste carora le multumesc si pe aceasta cale pentru daruirea exemplara si pentru pasiunea pe care o pun in educarea studentilor. Adevarate exemple, demne de urmat! Va multumesc!

Acordat pentru Facultatea de Litere - Drobeta Turnu Severin


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate