Universitatea din Craiova

Oras : Craiova
Adresa ( Vezi harta) : Str. A. I. Cuza, Nr.13, Craiova, Romania, Cod Postal: 200585
Telefon : +40 251 41.43.98
Fax : +40 251 41.16.88

Grupul de discutii de la Universitatea din Craiova
 
 • Departamentul de Matematici Aplicate

  Departamentul de Matematici Aplicate (DMA) a fost infiintat ca departament autonom in cadrul Universitatii din Craiova, subordonat direct Rectoratului, prin Hotararea Senatului din iunie 2001, pe baza art. 56 (3) din Legea Invatamantului, pentru a rezolva doua mari probleme:
  * organizarea corpului profesoral de matematica ce desfasoara activitati didactice la mai multe facultati beneficiare cu specializari nematematice;
  * o realizare cat mai buna a autonomiei universitare in plan financiar.

  Prin acest departament se preconizeaza o crestere a eficientei colaborarii dintre matematicieni si specialistii din alte domenii care utilizeaza matematica. DMA ofera cadrul organizatoric in care sa se poata forma viitorii matematicieni care doresc sa puna instrumentul matematic in slujba rezolvarii problemelor ridicate de practica.


  Departamentul pentru Invatamant la Distanta si Invatamant cu Frecventa Redusa

  Departamentul ID - IFR este parte integranta a Universitatii din Craiova si are drept obiectiv principal formarea universitara a absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat si pregatire continua sau reconversia absolventilor de invatamant superior prin invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa.

  Toate activitatile de formare initiala, de pregatire continua sau reconversie profesionala prin invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa, sunt organizate de Departamentul ID - IFR care raspunde in fata Senatului pentru modul de desfasurare a acestora.

  Activitatile didactice care urmeaza sa fie organizate prin Departamentul ID - IFR trebuie aprobate in prealabil de consiliile profesorale ale facultatilor de profil si de catre Senatul Universitatii din Craiova.


  Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic
  Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic (DPPD) este singura structura autonoma a Universitatii, care realizeaza activitatile specifice pentru formarea ca profesori (pregatire psihopedagogica, metodica, practica), distinct de pregatirea in domeniile si specialitatile realizate prin facultati, printr-un plan de invatamant specific, unitar la nivel national, aprobat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si elibereaza tot distinct documentele finale.(Regulament DPPD, art.4)

  Pregatirea didactica a studentilor si absolventilor cu licenta (zi, Invatamant la distanta, Frecventa redusa si postuniversitar), care doresc sa obtina calificarea pentru a profesa in invatamantul preuniversitar si universitar, se realizeaza ca o filiera separata, prin DPPD. Inscrierea este facultativa, dar participarea ulterioara inmatricularii, direct la DPPD, este obligatorie si responsabila, la activitatile sale, pentru a realiza profilul de competenta, cerut de standardele profesionale specifice.(Regulament DPPD, art.5)

  Studentii care nu au frecventat modulul psihopedagogic in timpul studiilor universitare, il pot frecventa in regim postuniversitar(...) (Regulament DPPD, art.6)

   

 
 
 
 

Cauta universitate