Universitatea din Oradea

Oras : Oradea
Adresa ( Vezi harta) : Str. Armatei Romane, Nr. 5, Oradea, Bihor
Telefon : 0259-40.81.13, 0259-43.28.30 (centrala), 0259-40.81.05 (rectorat)
Fax : 0259-43.27.89

Grupul de discutii de la Universitatea din Oradea
 
 • Referinte despre trecut. Traditiile invatamantului superior oradean, folosind o metafora istorica, se pierd in negura vremurilor. In anul 2010 s-au implinit 230 ani de la infiintarea invatamantului academic oradean si 47 de ani de invatamant universitar continuu la Oradea.

  In atmosfera iluminista a sfarsitului secolului al XVIII-lea ia fiinta la Oradea, in 1780, o “institutie superioara pentru invatamantul filozofic”, transformata in 1788 in Facultate de Drept, cea mai veche facultate nu numai de pe cuprinsul Romaniei actuale, ci dintr-o vasta regiune a rasaritului european.

  Din 1921 toate cursurile Facultatii de Drept s-au tinut in limba romana.
  In 1923, prin ctitorirea a doua Academii teologice viata universitara oradeana a primit noi dimensiuni. Academia de Drept din Oradea, alaturi de cele doua Academii teologice mai avea de facut un pas, prin integrarea unei Facultati de Litere, pentru indeplinirea unui deziderat mai vechi de alcatuire a unei universitati a Crisanei la Oradea. Numai ca in anul 1934, nucleul universitar din Oradea, Facultatea de Drept, dupa un secol si jumatate de activitate neintrerupta, este desfiintata si transferata la Cluj.

  Dupa aproape trei decenii de la intreruperea activitatii Academiei de Drept din Oradea, viata academica revine in orasul de pe Cris. La 1 octombrie 1963, printr-un Ordin al Ministerului invatamantului, se infiinteaza la Oradea un Institut Pedagogic de 3 ani, menit sa complineasca penuria de cadre didactice din invatamantul de cultura generala. Noua institutie de invatamant superior oradean isi incepe activitatea cu doua facultati: filologie si matematica - fizica, la care din anul urmator se adauga Facultatea de istorie-geografie si Educatie fizica.

  Rand pe rand, noile specializari dobandesc regim universitar pana in deceniul trecut, cand din 1983, datorita unei politici educationale eronate, specializarile didactice si umaniste isi restrang activitatea si, dintr-o institutie de invatamant prospera, nu ramane decat un institut de subingineri, afiliat Institutului Politehnic din Cluj. Un nou inceput. In mai 1990, printr-un decret al Guvernului roman, se infiinta Universitatea Tehnica, denumita apoi Universitatea din Oradea pe temelia puternica a unor prestigioase traditii universitare oradene.
      
  Astazi, Universitatea din Oradea este o institutie de invatamant superior completa, care integreaza in sine 18 facultati care ofera 53 de domenii de licenta, cu 117 de specializari, 94 specializari la master si 10 la doctorat.

  In cadrul Universitatii din Oradea functioneaza si un Departament de Pregatire si Perfectionare a Personalului Didactic care asigura pregatirea pedagogica a studentilor si perfectionarea prin definitivat si grade didactice a profesorilor intr-o gama larga de specialitati. In cadrul Universitatii din Oradea continua dezvoltarea formei de invatamant la distanta, in acest sens existand Departamentul pentru Invatamant la Distanta (I.D.).
   

  Contact:
  Adresa: str. Universitatii nr. 1, Oradea, Romania
  tel.: +40-259-408113; +40-259-432830 (centrala); +40-259-408105 (rectorat)
  fax: +40-259-432789
  e-mail: rectorat@uoradea.ro

 

Lena

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
07 Decembrie 2015

Din pacate cei care au publicat informatii despre Arte Vizuale Universitatea din Oradea pe acesta pagina sunt anacronici Programele de studii se gasiti aici
http://vizual.arte-oradea.ro/info/studii/studii-de-licenta/
http://vizual.arte-oradea.ro/info/studii/studii-de-masterat/
Facultatea sa mutat intr-o cladire noua in anul 2009, Cadrele didactice sunt artisti tineri consacrati la nivel international. Promoveaza studentii inca din timpul facultatii organizand expozitii cu institutii nationale si internationale.

Acordat pentru Facultatea de Arte

Sasca

recomanda
4.20
foarte bun
 • 8.40
Trimis la
30 Octombrie 2015

Pregatire pentru un viitor profesional de nivel

Acordat pentru Facultatea de Inginerie Manageriala si Tehnologica

elena

recomanda
3.20
bun
 • 6.40
Trimis la
25 Februarie 2015

Deoarece acolo gasesti oameni de nadejde, profesorii sunt bine pregatiti si au intotdeauna timp sa raspunda intrebarilor, numeroase activitati extrascolare, practica pe bune!!! Si mai ales mari sanse la un loc bun de munca!

Acordat pentru Universitatea din Oradea


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate